duminică, 30 septembrie 2018

Florin Oprisor: 'Locul Grivitei este in SuperLiga. Din punctul meu de vedere'

Are 40 de ani si ar putea foarte bine sa stea acasa, pentru a-si petrece timpul alaturi de cei trei baieti ai lui.



Dar Florin Oprisor continua sa demonstreze ca varsta este doar o cifra si, cu o ambitie iesita din comun si un plan bine stabilit, ne arata ca, daca vrei, poti sa muti si muntii din loc. Sau, in cazul nostru, sa te iei la tranta cu adversari mai tineri sau mai experimentati.

Si-a asumat rolul de veteran al echipei, insa la antrenamente trage cot la cot cu mult mai tinerii sai coechipieri, iar din gandurile sale, pe care puteti sa le parcurgeti mai jos, ne dam seama ca sfarsitul este inca departe.

- Florine, te gandeai ca la 40 de ani mai ajungi sa joci in Divizia Nationala? 

- Sincer sa spun nu ma mai gandeam, dar daca s-a ivit aceasta oportunitate nu vreu sa o ratez. Nu sunt singurul jucator de 40 de ani care evolueaza in DNS, deci se poate!

- Ai fost partas la trei titluri cucerite de Grivita in Divizia A. Cum ti s-a parut perioada petrecuta pana acum in Parcul Copilului?

- Perioada petrecuta in Parc, alaturi de „Niste Baieti”, a fost si este in continuare extraordinara. Am gasit ceva ce multe cluburi din Romania nu au. Referitor la cele trei titluri, acestea au venit ca o incununare a muncii depuse si a valorii grupului care a imbinat talentul celor mai experimentati cu entuziasmul tinerilor care s-au alaturat pe parcurs.

- Care este secretul longevitatii tale? Ce te mai motiveaza sa tragi de tine la antrenamente pentru a intra pe teren la meciuri? 
   
- Secretul este viata echilibrata, fara excese si programul de pregatire de o calitate deosebita. La nivel motivational pot spune ca sunt onorat sa ma pregatesc alaturi de toti acesti tineri ca au aderat la Familia Grivita.

- Lucrezi de multi ani intr-o multinationala si ai devenit de curand si tata pentru a treia oara. Totusi esti nelipsit de la antrenamente. Cum reusesti sa impaci cariera cu viata de familie si cu activitatea sportiva?

- Daca reusesti sa iti organizezi bine timpul si esti dispus la sacrificii, iar familia te sustine, poti face orice. Cam asta as putea spune ca este cheia sucesului.

- Au aparut multi jucatori tineri in lot. Unii ti-ar putea fi copii. Cum colaborezi cu ei? Cat de greu este sa tii pasul cu ei?

- Este o mare bucurie sa pot juca alaturi de asa multi baieti tineri. Comunic foarte bine cu ei. Toti au o educatie aleasa si cred ca acesta este de fapt lucrul care i-a atras sa vina la Grivita. Diferenta de varsta nu este o bariera, ma motiveaza pregatirea alaturi de ei.

- Stim ca ai trei baieti acasa. I-ai dat deja la rugby sau te pregatesti sa-i dai? De ce ar trebui un parinte sa-si dea copilul la rugby? 

- Pe doi dintre ei i-am adus la Grivita de curand. Este vorba despre baiatul cel mare, care are 7 ani, si de cel mijlociu, care va implini in cateva luni 5 ani. Rugbiul te antreneaza pentru viata, in primul rand plecand de la faptul ca legi prietenii pe viata. Rugbiul te invata sa comunici cu oamenii, lucru de care ai nevoie toata viata, iti pregateste trupul si nu in ultimul rand este un sport care iti pune constant mintea la contributie.

- Ne pregatim de participarea in Divizia Nationala. Cum vezi meciurile cu Galati, Navodari si Barlad? Unde crezi ca se va face diferenta? 

- Grivita va fi in mod sigur „Regina balului”. Noi mergem sa ne bucuram de rugby. Fiecare meci va fi o finala pentru noi. Nu avem nimic de pierdut in conditiile in care avem o infuzie de tineri in echipa. Cred ca diferenta se va face in general la nivelul pregatirii fizice si desigur al experientei jucatorilor.

- Unde crezi ca este locul Grivitei in Divizia Nationala? Intram in play-off? Ne putem bate pentru medalii? 

- Locul Grivitei este in SuperLiga, din punctul meu de vedere. Revenind la DNS, important este sa o luam pas cu pas, sa ne imbunatatim jocul, iar apoi vom vedea. Nu trebuie sa uitam ca este, totusi, primul nostru an in Divizia Nationala.

- Am remarcat in ultima perioada ca exista un numar mare de jucatori care renunta la rugby dupa perioada junioratului. Ce le-ai recomanda? De ce ar trebui sa-si continue cariera, chiar si la un club mai mic?

- Consider ca asta este o mare pierdere. Ai in spate munca depusa, sacrificiile facute si orele petrecute alaturi de colegi si antrenori pe terenurile de antrenament. Renuntarea este abandonarea luptei. Cluburile mai sarace financiar inca ofera oportunitati de a te bucura de acest sport si pot fi rampa de lansare pentu cei tineri in incercarea de a ajunge la inalta performanta.

- Transmite un mesaj si celor care ar putea sa vina si sa ne sustina in acest sezon. De ce Grivita?

- Pe toti ce care isi doresc sa vada „Niste Baieti” bucurandu-se de rugby ii astept in Parcul Copilului sau la Stadionul Grivita, pentru ca indiferent de denumire in Templu inca arde flacara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu