duminică, 2 septembrie 2018

Alexandru Daineanu, griviteanul care se pregateste sa-si infrunte fostii coechipieri de la CS Navodari

Cu mai putin de doua saptamani inainte de startul Diviziei Nationale de rugby, RC Grivita a intrat cu pregatirea in linie dreapta si asteptam cu nerabdare debutul unui sezon care se anunta infernal, dar si extrem de spectaculos.



Modul in care evolueaza lucrurile in Parcul Copilului ne da un plus de optimism si deja luam in calcul posibilitatea de a prezenta noul echipament de prezentare al echipei sau noul echipament de joc.

In plus, continuam cu apelurile catre cei care se pot alatura demersului nostru și cu prezentarea unor jucatori din lot in asa fel incat sa va familiarizati cu cei care au adus trei trofee in curtea Grivitei, in ultimii trei ani, si care vor incerca marea cu degetul la revenirea in al doilea esalon valoric al rugbiului romanesc.

Astazi, lumina reflectoarelor se opreste asupra lui Alexandru Daineanu, jucator de linia a doua, unul dintre tipii care sunt obisnuiti ca in timpul meciurilor sa se afle mai putin in prim plan si mai mult la munca de jos sau la caratul pianului, cum se spune in sport.

L-am selectat pe Alex Daineanu tocmai pentru ca noul sezon il aduce in ipostaza de a-si masura fortele cu fostii sai coechipieri de la CS Navodari, echipa cu pretentii si care se bat an de an la castigarea Diviziei Nationale.

Il lasam pe inaintasul Grivitei sa ne spuna cum a ajuns la rugby:

'M-am apucat de rugby relativ tarziu, pe la vreo 15 ani, cand am ajuns intamplator la echipa LPS Nicolae Rotaru Constanta. Nu m-am considerat niciodata un jucator de rugby ci mai degraba un amator care se bucura de ceea ce ofera acest sport. Am fost cu un prieten la un meci, din curiozitate, mi-a placut ce am vazut, am mers pe marginea terenului, am vorbit cu unul dintre antrenori si asa am ajuns la echipa, asa am inceput sa joc rugby'.

Ulterior, destinul a facut ca Daineanu sa ajunga la cea mai frumoasa echipa din Romania, RC Grivita. Jucatorul isi aminteste cu drag ca 'acum patru ani am venit in Bucuresti si imi doream sa mai joc. Am avut de ales intre Sportul Studentesc si Grivita. Intamplarea a facut ca Grivita sa-mi fie mai la indemana. Acum cand privesc in urma ma bucur foarte mult ca destinul m-a adus pe aceasta cale. Vreau sa le multumesc baietilor ca am fost foarte bine primit si am reusit sa ma integrez usor. Ma bucur ca pot face parte din Familia Grivita si ca am reusit impreuna sa castigam de trei ori la rand Divizia A, o adevarata performanta daca luam in calcul tot ce s-a intamplat in aceasta perioada'.

Despre viitorul duel cu fostii sai colegi de la CS Navodari, Daineanu da asigurari ca 'nu se pune problema sa incurc vestiarele inainte de meci. Acum sunt component al Familiei Grivita si desi pe hartie cei de la Navodari pornesc drept favoriti, cred ca noi am ajuns la un asemenea nivel incat putem pune probleme serioase fiecarei echipe din aceasta competitie, doar sa fim disciplinati si sa nu intram in jocul adversarului, Totusi, este posibil ca la repriza a treia, dupa meciurile cu CS Navodar, sa mai incurc echipele (n.r. - rade)'.

Chestionat in legatura cu punctul forte al echipei si care ar trebui sa fie obiectivul nostru in primul sezon de Divizia Nationala, Alex ofera un raspuns transant; 'Faptul ca intram in competitie din postura de campioni ai Diviziei A ne obliga sa ne propunem macar o calificare in play-off. Insa la cum decurg lucrurile in rugbiul romanesc, cred ca principalul obiectiv ar fi sa ne bucuram de moment si de ce mai avem. Cat despre punctul forte al echipei, as zice ca tocmai aceasta imbinare de jucatori experimentati cu jucatori tineri ne va fi de mare folos. Avem jucători cu profile diferite, din generatii diferite si cu caractere diferite, dar ma astept ca jucatorii tineri sa aduca un plus de vitalitate si sa asimileze cat mai repede ceea ce invata de la jucatorii cu experienta pentru a creste cat mai rapid in joc'.

Dupa o luna de antrenamente intense, Alex este de parere ca 'suntem pe calea cea buna si sper sa nu ne abatem de la acest drum. Inca nu suntem la 100% din potential, dar micile reglaje pe care le mai avem de facut, in special la capitolul conditie fizica, nu ar trebui sa ne dea batai de cap. In rest, pasiunea, ambitia si dorinta sunt la ele acasa si asteptam cu nerabdare meciurile'.

Desi este convins ca RC Grivita face o surpriza frumoasa in Divizia Nationala si poate fi revelatia campionatului, Alex nu crede ca echipa poate ajunge intr-atat de departe incat sa se implice in lupta pentru castigarea trofeului pus in joc. In schimb, inaintasul Grivitei mizeaza pe o lupta la distanta intre CS Navodari si Stiinta Petrosani, echipele care, practic, ofera si cele mai bune conditii din divizie la momentul actual.

Pus sa ne prezinte postul pe care joaca, cel de linia a doua, Alex spune ca 'eu vad acest post ca un stalp de sustinere pentru echipa in orice moment al jocului. Intr-adevar, se intampla destul de rar ca cei care joaca pe acest post sa ajunga in lumina reflectoarelor pe parcursul unui meci, dar nu avem timp pentru astfel de sentimente. Important este ca noi sa ne facem treaba cat mai bine si sa fim acolo unde este nevoie de noi'.

Incat de atmosfera de la Grivita, jucatorul nostru spune ca 'ma simt foarte bine aici si nu cred ca se pune problema sa mai plec undeva. De altfel, singurul lucru care ma mai tine in activitate este pasiunea pentru rugby. Pentru a juca la un nivel mai inalt, trebuie sa ma dedic in totalitate acestui sport si este cam tarziu sa mai fac un asemenea pas'.

In final, Daineanu are si un mesaj special pentru sustinatorii echipei si pentru cei care se pot alatura acestui proiect: 'E clar ca pentru a supravietui in aceasta liga avem nevoie de ajutor sub orice forma. Daca oamenii sunt dispusi sa investeasca resurse de orice natura intr-un grup de baieti cu suflet mare, noi ii invitam sa fie alaturi de noi si vom fi recunoscatori. Pentru inceput, cel mai pretios lucru pe care ar putea sa-l investeasca este timpul lor, prin prezenta la meciuri'.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu