luni, 3 septembrie 2018

Alexandru Marin: 'Varsta nu conteaza. Atata timp cat esti 90-65-90, trebuie sa pasesti cu incredere pe terenul de rugby'


Unul dintre jucatorii de care se leaga cele mai multe sperante ale noastre este Alexandru Marin.



Utilizat ca centru, poate aborda cu incredere orice post de pe linia de treisferturi si aduce experienta acumulata la nivel inalt, talentul mostenit de la tatal sau, nimeni altul decat actualul antrenor al Grivitei, dar si un plus de liniste, incredere si sacrificiu.

A fost om de baza in sezoanele in care am scris istorie in Divizia A, reusind tripla, si reprezinta locomotiva de care Grivita are mare nevoie pentru a face o figura frumoasa in Divizia Nationala de Seniori, mai ales ca la antrenamente si-a asumat si rolul de lider care sa puna ordine in jocul echipei.

- Alecu, dupa trei titluri de campioni in Divizia A urmeaza primul sezon de Divizia Nationala. La ce sa ne asteptam? Cat de mult se schimba situatia pentru echipa noastra?

- Eu unul sunt mandru pentru castigarea celor trei titluri din fosta Divizie A. Cat despre participarea in DNA, eu zic ca ne putem astepta la orice, si lucruri pozitive si lucruri negative. Am spus-o mereu ca totul depinde de noi ca grup, echipa, familie. Situatia nu se schimba foarte mult, pentru ca avem jucatori cu o mare experienta in rugby si multi tineri care sunt foarte ambitiosi si flamanzi dupa adversari mai puternici, in conditile in care intram intr-un esalon superior.

- Avem o grupa cu Navodari, Barlad, Galati, Sportul si Turnu Magurele. Cam la ce nivel suntem noi? Ne putem bate cu toti parte in parte? Care ar trebui sa fie obiectivul nostru?

- Despre echipele pronuntate nu stiu ce sa spun, nu ma pot pronunta pentru ca deocamdata nu stim la ce nivel sunt ele. Poate despre Navodari as spune ca abia astept sa ma revad cu niste vechi prieteni precum Gheara si Babai, baieti pe care tin sa ii si salut cu aceasta ocazie. Despre noi as zice ca nivelul este mult mai ridicat din toate punctele de vedere fata de anii precedenti. Cred ca obiectivul ideal ar fi clasarea pe podium la finalul competitiei.

- Care ar fi avantajele noastre si unde crezi ca vom avea probleme? Cat conteaza ca intalnim echipe obisnuite cu un asemenea format si cu un program de meciuri mai intens?

- Avantajul nostru suntem noi, Familia Grivita, de la director si pana la portarul Toni. Important este ca problemele le putem accepta si rezolva impreuna. Alt impediment nu gasesc la momentul actual. Echipele pe care le intalnim au avantajul ca au jucat multe meciuri competitionale in anii trecuti. La noi in Divizia Fantastica, respectiv in Divizia A, cred ca putem numara pe degetele de la o mana meciurile care ne-au dat cu adevarat batai de cap. As mentiona cele trei meciuri jucate cu Tomitanii Constanta, partide pe care le-am castigat, revenind de fiecare data pe tabela impotriva unei formatii care acum evolueaza in Super-Liga.

- Avem o luna de antrenamente intense. Cum ti s-au parut? Crezi ca baietii fac fata cu brio?

- DA. Chiar mai mult de atat, as zice ca isi dau interesul si maresc intensitatea de la un antrenament la altul. Acest lucru este numai de apreciat.

- Au disparut jucatori si au aparut altii noi. Putem vorbi de un inceput de schimb de generatii?

- Jucatorii care au ales sa plece, au facut-o din motive personale sau profesionale. Dar eu sper si cred ca vor fi alaturi de noi in continuare cu sufletul si cu ganduri bune. Cel mai emblematic baiat dintre cei care au plecat as zice ca este Fulgerica (n.r. - Viorel Nicolae). Din pacate el nu mai incepe sezonul alaturi de noi si acest lucru ma intristeaza. Normal era sa ne luam ramas bun de la el cum se cuvine. Nu cred ca putem vorbi despre un schimb de generatii la acest club, ci mai degraba de o combinatie de experienta cu tinerete. Sunt ingredientele care, impreuna, pot duce Familia Grivita in top.

- Cat de mult ne avantajeaza faptul ca avem multi jucatori pe linia de 3/4, tu, Mamoc, Mugurel, Ionel?

- Intr-adevar as zice ca noi aducem un plus de experienta, dar cred ca la modul general nu mai avem ce sa aratam in rugby. Ramane doar sa fim niste mentori pentru cei care vin din spate. Nu cerem nimic la schimb. Doar, eventual, la batranete sa ne ofere cate un pahar cu apa, iar acum sa ne umple tribunele de 'fane'.

- Acum 10 ani si jumatate debutai in echipa nationala. Ce a lipsit sa mai aduni si alte meciuri pentru Stejari? Ce ai transmite tinerilor care vin din urma in calitate de fost international?

- Sincer, aici nu cred ca sunt un exemplu de urmat. La momentul respectiv nu am stiut cum sa gestionez tot ce mi se intampla in cariera. Poate am si renuntat prea repede din prisma unui grup mai shukar. N-as vrea sa transmit vorbe, pentru ca vorbele se spun, dar se uita in timp. Sper ca prin fapte si prin exemplele mele sa-i fac sa inteleaga ca totul vine din interiorul fiecaruia. Ei trebuie sa lupte pentru orice, indiferent ca vorbim de viata profesionala, personala sau sentimentala. Trebuie sa inteleaga ca nimic nu ti se serveste pe o tava de argint.

- Ai ajuns la o varsta respectabila. Pentru cati ani de rugby, ca jucator, mai ai combustibil? 

- Aceasta intrebare o poti adresa 'trupului' meu. Atata timp cat ma pot antrena si fac fata la antrenamente, viata mea va fi pe terenul de rugby. Varsta nu conteaza. Atata timp cat esti 90-65-90, trebuie sa pasesti cu incredere pe terenul de rugby.

- Care este cea mai placuta amintire pe care o ai in tricoul Grivitei? Care este cel mai important meci din cariera ta?

- Cele mai importante meciuri de la seniori sunt cele de la repriza a treia sau de dupa antrenamente, cand ne adunam toti si ne simtim extraordinar. Asta conteaza cel mai mult pentru mine acum. Restul este cancan. Am plecat de la Dinamo, unde o perioada buna de timp am avut o unitate extraordinara, si m-am bucurat sa gasesc aceeasi atmosfera si la Grivita. Totusi, ca sa raspund la intrebare, as zice ca cel mai important meci in tricoul Grivitei a fost ultimul meci jucat la nivel de Juniori Republicani, cum se spunea atunci. M-am accidentat si am pierdut finala.

- Transmite un mesaj celor care ar putea sa vina si sa sustina echipa in acest sezon. De ce Grivita?

- Cum spuneam si mai devreme, cred ca mesajele verbale nu isi au rostul. Cine vrea sa ne cunoasca cu adevarat, sa vina la stadion si sa traga singur concluzia. De ce Grivita? As cita un clasic in viata si as spune ca 'pentru ca suntem o familie frumoasa si pentru ca automobile'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu