duminică, 7 octombrie 2018

CS Navodari - RC Grivita 33-0 (14-0)

Sambata la amiaza, pe o vreme superba, la Navodari, s-a produs mult asteptatul debut al Grivitei in Divizia Nationala de rugby.



A fost etapa a patra, insa abia primul meci oficial pentru ca, dupa cum toata lumea stie deja, Sportul Studentesc si Turnu Magurele s-au retras, iar CSM Galati a fost obligata, din motive tehnice, sa-si amane primele meciuri.

Asa s-a facut ca am avut ghinionul sa intram in focuri direct pe terenul uneia dintre cele mai importante formatii din divizie, CS Navodari, una dintre marile favorite la castigarea actualei editii, alaturi de Stiinta Petrosani.

Macinati de anumite probleme de efectiv, am mers la Navodari decisi sa ne jucam sansa. Stiam ca adversarii incep in forta meciurile, in special cele de pe teren propriu, pentru a-si impune din prima punctul de vedere.

De aceea am pregatit foarte bine tactic debutul de meci si am reusit sa surprindem adversarii cu ambitia si mobilitatea noastra. S-a jucat cam o jumatate de repriza mai ales in jumatatea de teren adversa, perioada in care Grivita a avut mai multe momente favorabile, dar nesincronizarea, pasele gresite sau problemele de manuire a balonului ne-au impiedicat sa marcam eseuri.

La unul dintre primele contraatacuri mai taioase ale celor din Navodari, gazdele au pus si primele puncte pe tabela. Doua placaje ratate pe partea dreapta a apararii noastre au facut ca jucatorii din Navodari sa ajunga in situatia de a marca primul eseu la centru.

Din fericire, echipa nu a cazut moral si a reusit sa reintre rapid in joc. Insa din pacate scenariul a fost unul asemanator. Grivita construieste, dar nu reuseste sa profite de momentele favorabile, in timp ce adversarii se dovedesc a fi mai indemanatici, mai rapizi si mai eficienti.

Asa vine si al doilea eseu al meciului, in minutul 37, tot la centru, dupa o gaura mare in defensiva noastra si putea sa vina chiar si al treilea eseu al gazdelor dupa o lovitura de pedeapsa executata extrem de rapid la mana si la care am avut noroc ca jucatorul gazdelor a calcat marginea la limita.

Atmosfera surprinzator de incinsa din 'vestiarul' nostru, de la pauza, si lipsa de experienta a celor mai multi dintre baietii intrati in repriza a doua nu ne-au ajutat sa redresam corabia. Mai mult, diferenta de scor a crescut in favoarea unei echipe care a stiut sa contraatace eficient in haita si sa-si puna in valoare atuurile si in special inaintarea puternica ce a facut rost de mai multe baloane utilizabile pentru jocul elaborat de pe treisferturi.

Au fost alte placaje ratate care s-au transformat in alte puncte pentru cei de la Navodari si s-a terminat 33-0, respectiv victorie cu bonus ofensiv pentru o formatie care si-a depus candidatura la castigarea Diviziei si care probabil va defila in Grupa noastra pentru ca isi permite sa aiba doua formule de joc cam la acelasi nivel si care isi permite sa efectueze antrenamente in efectiv complet sau aproape complet.

Pentru noi ramane experienta debutului la un alt nivel, bucuria de a castiga cativa jucatori care au debutat sub culorile Grivitei, dar si jocul bun facut mai ales in prima repriza, joc pe care ar trebui sa-l dezvoltam in partidele urmatoare.

Ramane de vazut sambata, pe 13 octombrie, de la ora 14.00, impotriva celor de la RC Barlad, daca intr-adevar avem puterea de a creste si de a dezvolta ce ne propunem sau daca zbaterile sunt in van.

CS Navodari - RC Grivita 33-0 (14-0)

Cartonas galben: Mugurel Sarbu ('78). RC Grivita a jucat cu Ionel Preda - Stefan Herghelegiu (Valentin Catescu '41), Marius Mamoc, Florin Bujor (Florin Oprisor '56), Andrei Cojocaru - Mugurel Sarbu, Florin Iancu (Marius Ioana '77) - Andrei Mitrea, Viorel Perniu, Damian Ispas - Marian Arion (Florian Coman '48), Alexandru Daineanu - Marian Forminte (Catalin Oancea '41), Andrei Iacob (Andrei Chitic '41), Bogdan Budeanu (Iulian Ailincai '41).

Un comentariu: