marți, 9 octombrie 2018

Asa s-a simtit din teren meciul cu CS Navodari. Reactiile jucatorilor dupa prima partida din Divizia Nationala

Rugby Club Grivita a debutat cu o infrangere in Divizia Nationala de Seniori, formatia noastra cedand, cu 0-33, pe terenul celor de la CS Navodari, una dintre marile favorite la castigarea actualei editii.



Per total a fost un meci bun facut de echipa noastra, dar si o partida care ne-a aratat ca Divizia Nationala este o alta mancare de peste si ca mai avem mult de lucru pentru a ne ridica la nivelul dorit.

I-am lasat pe baieti mai mult de 48 de ore pentru a-si reveni fizic si moral, iar apoi i-am chestionat in legatura cu modul in care s-a simtit meciul pe teren, dar si in legatura cu ce am avea nevoie pentru a ridica nivelul prestatiilor si a intra in lupta pentru obtinerea de medalii.

Intreaga discutie a pornit de la trei intrebari cat se poate de simple: 1. Cat de greu a fost meciul cu CS Navodari? 2. Cat de tare s-a simtit impactul cu rugbiul jucat in Divizia Nationala? 3. Ce ne-ar trebui pentru a obtine rezultate mai bune cu Barlad si Galati?

Iar reactiile au fost cam urmatoarele, in ordinea numerelor de pe tricouri:

Marian Forminte - 'Meciul cu cei de la Navodari mi s-a parut destul de solicitant din punct de vedere fizic. Au fost contacte mai dure decat in Divizia A. Ca parere personala, ma asteptam sa avem o viata mai grea in gramezile ordonate. Nu a fost usor, e clar, dar nici atat de greu pe cat ma asteptam. Despre meciul in sine, nu sunt dezamagit, sunt multumit de evolutia colegilor mei. Avand in vedere ca a fost primul meci jucat dupa 4 luni si jumatate de pauza e clar ca mai avem mult de lucru. Sunt de parere ca daca ne mentinem ritmul la pregatire, o sa avem evolutii din ce in ce mai bune. Ca sa obtinem rezultate mai bune, trebuie sa credem mai mult in noi ca echipa, sa muncim in plus, sa nu ne dam batuti si sa avem puterea de a face sacrificii'.

Bogdan Budeanu - 'Din teren mi s-a parut un meci mult mai echilibrat decat o arata scorul. Eu cat am jucat, 40 de minute, prima repriza, am simtit ca tot pachetul de inaintare s-a intrebuintat serios pentru a castiga balonul la fiecare faza. Dupa pauza eu zic ca am vazut o gramada baby Grivita care a functionat promitator. Pentru viitor, este important sa ne incurajam mai mult si sa ne sustinem reciproc pentru a gasi cele mai bune solutii pentru a castiga luptele cu oponentii nostri directi'.

Marian Arion - 'Per total as zice ca a fost un meci frumos, care putea fi si mai frumos daca reuseam sa pastram ritmul impus in primele 30 de minute. Din pacate ne-am pierdut ritmul in repriza a doua si le-am oferit posibilitatea de a se distanta pe tabela. A fost un meci pe care il asteptam cu totii, pentru ca ne-am dorit toti sa jucam in DNS. Eu zic ca moral suntem acolo, iar la nivel fizic trebuie sa inasprim antrenamentele. Pe viitor, as zice ca avem nevoie de sprijinul familiilor si prietenilor, care sa ne incurajeze si sa ne faca sa trecem peste oboseala acumulata pentru a nu da 100% la meciurile urmatoare ci chiar 110%. Avem nevoie de sustinatori, cum avem nevoie sa ramanem in continuare uniti, sa ne antrenam in continuu si sa ne mentinem moralul sus. A fost doar o infrangere, sezonul nu s-a incheiat si putem recupera deficitul pe parcurs'.

Damian Ispas - 'A fost un meci dificil, impotriva unei echipe cu experienta la nivel de DNS, iar acest lucru cred ca a facut diferenta. Personal, pot spune ca am avut ce invata din acest meci, avand in vedere ca am revenit dupa o pauza de lunga durata in care nu am jucat deloc. Tot ce trebuie sa facem noi acum este sa trecem repede peste acest esec, sa strangem randurile si sa ne focusam pe meciul urmator. Eu sunt convins ca meciurile viitoare vor fi cu totul diferite. Trebuie sa jucam ceea ce pregatim la antrenamente, sa dam dovada ca suntem un grup unit si victoriile vor veni cu siguranta'.

Andrei Mitrea - 'Meciul cu Navodari a avut si parti bune si parti mai putin bune. Eu il consider un punct de pornire de unde putem afla unde mai trebuie lucrat. Nivelul de DNS este clar peste cel din Divizia A, dar eu cred in continuare in echipa si in indeplinirea obiectivului propus. Pentru viitor, avem nevoie de mai multa incredere in noi, de imbunatatirea anumitor faze ale jocului si mai ales de pozitivitate, trebuie sa avem o gandire pozitiva'.

Marius Perniu - 'A fost un meci greu pentru ca ne-am facut noi viata grea. Nu s-a respectat sistemul pe care l-am exersat la antrenamente, iar colegii care au lipsit de la antrenamente au incercat sa improvizeze din amintiri. Au fost foarte multe certuri si reprosuri inutile. Din pacate s-a vazut si diferenta de nivel intre Divizia A si Divizia Nationala. I-a ajutat foarte mult atat experienta acumulata in anii precedenti, cat si faptul ca ei au jucat un meci inainte, cu cei de la Barlad, plus partide de pregatire plus turnee de rugby sevens. Toate astea i-au ajutat pe cei de la Navodari sa-si intre foarte bine in ritm. Noi am fost abia la primul meci dupa patru luni si jumatate si s-a vazut ca mai avem multe lucruri de pus la punct. Pentru partidele urmatoare trebuie sa fim mai uniti, sa nu ne mai uitam la ce face cel din stanga sau cel din dreapta, sa nu mai existe reprosuri facute pe fond de neputinta, etc. In plus, trebuie sa respectam sistemul lucrat la antrenamente si sa nu mai facem improvizatii'.

Florin Iancu - 'Meciul cu cei de la Navodari a fost unul greu. Am avut in fata o echipa foarte legata, cu multa experienta si cu o viziune dezvoltata asupra jocului. In ciuda rezultatului, consider ca pentru noi a fost un pas inainte. Era important sa debutam in aceasta competitie, iar de aici putem construi ceva frumos. Eram constienti ca nu mai putem avea parte de adversari facili si ca orice meci este greu si important. Ca sa obtinem mai multe din meciurile cu cei de la Barlad si Galati trebuie in primul rand sa trecem peste orgolii si sa comunicam mai mult. Mai avem nevoie de meciuri ca sa ne legam si sa ne formam ca echipa. Au venit multi baieti noi, tineri, iar acest lucru s-a vazut. Inca nu exista acea unitate necesara pentru a face performanta'.

Mugurel Sarbu - 'A fost un meci greu, tinand cont de faptul ca a fost primul meci al nostru in DNS si ca am jucat impotriva unei echipe cu pretentii. Au fost emotii. In primele 20-30 de minute am aratat ca suntem o echipa care a venit sa castige, dar apoi plusul de experienta al gazdelor la acest nivel a facut diferenta. Avem nevoie de mai multa organizare, mai multa daruire si mai multa disciplina, care ne-a cam lipsit, din pacate, la primul meci. Sunt convins ca sambata, impotriva celor de la Barlad, lumea va vedea o alta atitudine a echipei noastre'.

Marius Mamoc - 'Cu mai multa dorinta, implicare si atentie puteam obtine un rezultat mai bun, de ce nu, poate chiar o victorie. Din pacate, plusul de experienta al lor la acest nivel a facut diferenta. In plus, am remarcat la ei o disponibilitate mai mare la efort. Avem nevoie de mai multa ambitie la meciurile urmatoare, altfel nu avem nicio sansa sa obtinem victorii. Si cei de la Barlad si cei de la Galati au un plus de experienta la acest nivel, dar cred ca o echipa ambitioasa poate castiga impotriva unei echipe experimentate sau impotriva unei echipe care are o valoare mai mare. Iar noi trebuie sa fim acea echipa ambitioasa'.

Andrei Chitic - 'Nu mi s-a parut ca a fost un meci atat de greu pe cat mi-l imaginam. Din pacate, am avut probleme la relatiile de joc, la comunicare si la nivel de incredere, iar aceste lucruri ne-au costat si au facut ca scorul sa fie cel care a fost. Nu cred ca nivelul de joc a fost peste cel de la finala cu Sportul Studentesc sau de la partidele cu Tomitanii Constanta, dar e clar ca noi nu ne-am ridicat la nivelul dorit. Cheia succesului pentru partidele urmatoare este sa comunicam mai mult, sa avem mai multa incredere unul in celalalt si sa avem o alta atitudine. Avem noi de o atitudine de invingatori de la momentul in care coboram din autocar si pana la ultimul fluier al arbitrului'.

Iulian Ailincai - 'In ciuda rezultatului, eu zic ca a fost un meci bun pentru noi. Sincer sa fiu, ma asteptam sa fie si mai mult haos in jocul nostru, pentru ca nu am avut meciuri de pregatire, dar nu a fost chiar atat de rau. Am avut multe faze in care puteam marca dar, din cauza unor greseli individuale, nu am reusit sa fructificam momentele respective. Nu a fost greu pentru mine, pentru ca am mai intrat in contact cu rugbiul practicat in Divizia Nationala, dar pana sa ma alatur Grivitei nu am mai facut nimic timp de aproximativ trei ani, iar acest lucru s-a vazut. Eu trag de mine si incerc sa ajung intr-o forma fizica cat mai buna pentru a ma putea pune corespunzator in slujba echipei. Pentru partidele cu cei de la Barlad si Galati cred ca este de datoria staff-ului sa faca o analiza profunda si sa vada ce ne lipseste si ce ne-ar trebui pentru a imbunatati jocul'.

Catalin Oancea - 'Meciul cu cei de la Navodari a fost unul bun pentru noi, insa adversarii au stiut sa fructifice greselile noastre si si-au adjudecat victoria. Ca nivel de joc, a fost destul de greu. Sunt altfel de contacte, mai dure. Ma asteptam sa fie altceva fata de Divizia A. Pentru a obtine si victorii avem nevoie de mai multa eficienta pe fazele de atac si de o aparare care sa fie mult mai bine pusa la punct'.

Valentin Catescu - 'Mi s-a parut un meci diferit fata de tot ceea ce am jucat noi pana acum, semn ca este o diferenta reala intre Divizia A si Divizia Nationala. Ca sa obtinem victorii in urmatoarele partide eu zic ca aveam nevoie de un dus rece si cred ca l-am primit la Navodari. Cred ca aveam nevoie de un astfel de meci pentru a ne da seama ca am ajuns la un alt nivel'.

2 comentarii: