joi, 17 iulie 2014

Interviu Marius Perniu

Desi este unul dintre cei mai in varsta jucatori din lotul RC Grivita, Marius Perniu a fost cel mai folosit jucator in sezonul de primavara, inaintasul Grivitei fiind singurul rugbist care a bifat toate cele 320 de minute. Cu toate acestea, Perniu nu dezarmeaza si are incredere maxima in coechipierii sai, obiectivul gruparii din Parcul Copilului fiind unul cat se poate de clar: castigarea Diviziei A!

Sursa foto: Promo Rugby


- Esti unul dintre cei mai in varsta jucatori din lot si totusi singurul integralist din primavara. Care este secretul?

- Da, asa este. Ma bucur ca echipa si antrenorii s-au bazat pe serviciile mele integral, la toate meciurile. Nu e un secret deosebit: trebuie putina seriozitate la antrenamente si pastrarea unui tonus chiar si in pauza dintre meciuri. Aaa, si cred ca am si gene bune mostenite.

- Surprinde, oarecum, faptul ca nu apari pe lista jucatorilor avertizati in tur. De unde aceasta cumintenie?

- Nu e vorba neaparat de cumintenie, dar la varsta mea nu-mi permit sa mai stau pe banca sau in tribune suspendat. Cat timp mai pot juca, planuiesc sa o fac fara avertismente. Ii las pe cei mai tineri sa-si exprime nervii pe teren.

- Cum se mobilizeaza un jucator ca tine, care practic traieste pentru rugby, inaintea unui meci oficial?

- Mobilizarea mi-o dau colegii. Daca ei au incredere sa joace alaturi de mine, atunci trebuie sa ma ridic la nivelul asteptarilor. Chiar si in Divizia A, tot vrem sa castigam fiecare meci.

- Regreti ca n-ai facut pasul catre o echipa de top cand Grivita avea mari probleme?

- Eu ar fi trebuit sa fac acest pas cu mult timp in urma. Nu regret nimic, pentru ca a fost o alegere constienta. Am ales rugby-ul de placere in dauna celui de performanta. Prietenii si colegii de echipa m-au tinut aici.

- Pe 30 august este meciul cu Sportul din deplasare. Are Grivita forta necesara pentru a obtine o noua victorie precum cea din primavara, scor 34-5?

- Sunt sigur ca putem face un nou meci bun, precum cel din primavara. Doar noi ne putem bate, asa ca daca ne mobilizam un pic putem obtine o victorie frumoasa in "Tei".

- Poate Grivita sa castige Divizia A anul acesta?

- Da, Grivita poate castiga Divizia A anul acesta. Insa mai frumos ar fi ca FRR sa schimbe putin formatul si sa gaseasca solutii pentru a avea mai multe echipe. Pentru ca deja jucam "ca in familie".

- Ai implinit de curand 34 de ani si se poate spune ca esti de o viata la Grivita. Cat timp crezi ca te vor mai putea vedea fanii evoluand in tricoul gruparii din "Parcul Copilului"?

- Na, ca mi-ai dezvaluit si varsta adevarata acum (rade). Cat ma mai tin genunchii, o sa incerc sa fiu alaturi de echipa. Nu neaparat integralist, dar macar cu un joc bun. Si sper sa vina baieti tineri din urma, sa preia stafeta de la noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu