luni, 19 septembrie 2016

Impresii de dupa victoria obtinuta cu CS Tomitanii. Cum s-a vazut si s-a simtit meciul direct de pe teren

Rugby Club Grivita, campioana en-titre a Diviziei A, debutat cu o victorie muncita in noul sezon, 24-15 pe teren propriu, cu CS Tomitanii Constanta, intr-unul dintre cele mai intense meciuri in care a fost implicata gruparea din Parcul Copilului in ultimii ani.



La mai bine de 48 de ore de la confruntarea cu formatia de la malul marii, elevii antrenorului Alexandru Marin inca resimt efortul depus in meciul cu CS Tomitanii, mai ales ca disputa a avut loc in conditii potrivnice, respectiv pe un teren tare ca piatra si la 33 de grade Celsius.

Totusi, cativa dintre titularii din partida de sambata si-au facut timp pentru a ne povesti cum s-a simtit primul meci oficial al echipei dupa o pauza de 10 luni si jumatate.

Accidentat la glezna si la brat si cu o taietura zdravana la nivelul pometelui, inchizatorul Marius Perniu sustine ca partida cu Tomitanii a fost "asa cum si anticipam, una deosebit de dificila". Inaintasul Grivitei ar putea fi menajat pentru deplasarea de sambata, de la Callatis Mangalia, in conditiile in care in mai putin de trei saptamani in Parcul Copilului este asteptata echipa Sportul Studentesc, o alta formatie deosebit de puternica.

Unul dintre cei mai activi jucatori ai Grivitei, centrul Marius Mamoc, spune ca "meciul a fost tare, deosebit de intens. De mult nu m-am mai tavalit asa. Cred ca ne-au dat un pic peste bot, in special la cei care cred ca daca se misca un pic la miute se viseaza invincibili in meciuri. Eu personal ma simt un pic cam tabacit, dar in mod sigur imi revin si voi fi prezent la antrenamente inca de luni".

Revenit dupa o pauza competitionala de circa trei ani, fundasul Ionel Preda sustine ca "sunt mai mult ranit in orgoliu de vreo doua placaje ratate. In rest, mici zgarieturi si contuzii plus febra musculara, evident. A fost o partida disputata, mi-au placut baietii de la Constanta. Ne-au alergat mult si au o conditie fizica foarte buna, dar am compensat prin experienta si plusul de forta".

Un alt jucator care s-a ales cu o accidentare urata la glezna, in special din cauza suprafetei de joc, si ar putea sari peste meciul cu RC Callatis Mangalia este inaintasul Alexandru Daineanu, cel care luni, la 48 de ore de la meci, abia putea sa puna piciorul in pamant.

Obligat sa joace uvertura, dupa ce in ultimii ani a fost incercat mai mereu pe postul de centru, Florin Bujor acuza si el efortul depus in fata unor adversari mult mai tineri si mai bine pregatiti fizic si spune ca "pe langa problemele musculare, m-am ales si cu o lovitura destul de urata la nivelul coapsei". Decarul din partida cu CS Tomitanii spune ca "a fost meciul naibii, impotriva unor adversari mult mai rapizi decat noi".

Si aripa Claudiu Stefan are cuvinte de lauda la adresa adversarilor si spune ca "s-a vazut ca cei de la Tomitanii sunt bataiosi si erau la zi cu pregatirea fizica. Noua ne-a fost greu dupa o pauza atat de mare. Mai avem de lucrat la relatiile de joc. Pe de alta parte, Claudiu remarca dificultatea meciului si prin prisma numarului mic de baloane care au ajuns la el, iar acest aspect l-a frustrat un pic "pentru ca eu sunt mai degraba un atacant, decat un aparator, iar daca nu am baloane, nu pot sa-mi ajut foarte mult colegii". Cel poreclit "Fane Militaru", gratie jobului pe care il are, se amuza pe seama faptului ca echipa are de jucat doar patru meciuri in aceasta toamna si spune ca "noi, si prima prisma mediei de varsta, as putea spune ca suntem pe sistem diesel, ne incalzim mai greu. Problema e ca, in momentul in care suntem la turatie maxima, deja se termina prima parte a campionatului".

Inaintasul Bogdan Budeanu, unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, a facut eforturi mari pentru a rezista 80 de minute, dar spune ca "cea mai frumoasa senzatie este sa te trezesti a doua zi dupa meci ca un urs care resimte dureri la trapez, triceps, picioare, peste tot".

Folosit ca flanker si inlocuit dupa mai putin de o ora de joc, din cauza efortului depus, Andrei Stanila se resimte si el serios dupa meciul de sambata, dar spune ca "imi revin treptat. De altfel o sa incep pregatirea pentru partida de la Mangalia inca de luni".

Un alt inaintas folosit titular in meciul de sambata, Florin Oprisor, spune ca "meciul a fost unul foarte greu, dar imi place sa privesc aspectele pozitive. Am reusit sa intoarcem rezultatul, ceea ce imi spune ca suntem caractere puternice. Exista valoare, trebuie sa ne pregatim mai mult, sa omogenizam echipa, sa-i facem pe toti sa inteleaga planul de joc, sa ne asumam greselile si sa incercam sa nu le mai repetam. Trebuie sa lasam de o parte certurile si celelalte lucruri care nu au nimic in comun cu jocul de rugby. Trebuie sa avem rabdare cu copiii care au venit la echipa, sa-i corectam si sa-i educam prin puterea exemplului".

Despre adversari, Oprisor sustine ca "din ce stiu eu, cei de la Tomitanii au jucat cu cea mai buna formula posibila, inclusiv cu baietii care erau plecati la lotul national de tineret, ceea ce face ca victoria obtinuta de noi sa fie cu atat mai speciala". Cat despre derbiul cu Sportul Studentesc, de peste 19 zile, inaintasul Grivitei spune ca "daca ne facem jocul nostru, in mod sigur nu vom avea emotii. Acum avem si gabarit pe gramada, avem o linie de 3/4 mai experimentata si avem si o banca de rezerve mai puternica, deci consider ca toate atuurile sunt de partea noastra. Asta insa nu inseamna ca trebuie sa ne subestimam adversarul".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu