marți, 6 septembrie 2016

La trei ani de la o accidentare urata, este pregatit sa revina in Divizia A. Interviu cu Ionel Preda


In urma cu trei ani fara opt zile, pe 14 septembrie 2013, Ionel Preda, fundasul echipei RC Grivita, a suferit o accidentare extrem de urata, fractura de glezna, intr-un meci disputat in deplasare, impotriva formatiei CS Metrorex.



Au urmat cateva interventii chirurgicale chinuitoare si mai bine de 12 luni in care a trebuit sa treaca prin tot felul de exercitii de recuperare. Insa ca un adevarat profesionist, desi vorbim despre o divizie in care se joaca exclusiv din placere, fundasul Grivitei a luat toate etapele pas cu pas, si-a vazut de treaba, a respectat programul, iar acum este gata sa revina in campul de lupta. De altfel, Ionel a evoluat deja in amicalul cu Sportul Studentesc, din 27 august, si a avut o evolutie remarcabila pentru un rugbist care revine pe teren dupa o pauza atat de lunga, desi chiar el recunoaste ca a existat o oarecare teama si ca ii este destul de greu sa se readapteze la conditii.

- Cum a fost revenirea pe teren dupa o pauza de trei ani? Ai avut emotii? Ti-a fost frica?

- Revenirea a fost mult asteptata si binevenita (rade). Emotii am avut, destul de mari chiar si cred ca e normal. Mi-am dorit foarte mult sa ajung in acest moment. Trebuie sa recunosc ca mi-a fost si un pic de teama. Pe de o parte spiritul de autoconsevare si gandul ca ma pot accidenta din nou, pe de alta parte teama ca voi dezamagi. In prima repriza cred ca s-au vazut aceste aspecte dar in a doua jumatate si mai ales spre final am reusit sa trec peste.

- Cum ti s-a parut echipa la meciul cu Sportul, dar si adversarii tinand cont ca vorbim, practic, de principalele contracandidate la titlu in acest sezon?

- Echipa mai are de lucrat, mai ales la relatiile de joc, insa acest lucru este normal dupa o pauza competitionala atat de lunga. Insa eu zic ca suntem pe drumul cel bun. Si baietii de la Sportul cred ca au aceleasi probleme, probabil din aceeasi cauza. Oricum, meciurile dintre noi au fost tot timpul disputate, indiferent de situatia in care se aflau echipele.

- Vei evolua intr-o formula mult mai experimentata decat cea din 2013, iti asigura acest lucru mai multa liniste? Sau, din contra, este o presiune in plus pentru a te ridica la un nivel inalt cu evolutiile?

- Cu siguranta imi va asigura mai multa "liniste". Nu cred ca este vorba de presiune cat mai mult de motivatie.

- Esti la 100% din potential sau mai ai de lucru?

- Intotdeauna se poate mai bine. daca stau bine sa ma gandesc nu cred ca am zis vreodata, gata am atins 100 %.

- Ce te-a motivat sa revii pe teren dupa trei ani? Sa fie oare dorinta de a-ti asigura o medalie de campion ca jucator activ?

- Greu de raspuns la intrebarea asta, mai ales la cat de des mi s-a recomandat sa renunt, in special in perioada de dupa accidentare. Pe de-o parte un factor extrem de important a fost colectivul. De exemplu, Andrei Stanila (n.r. - unul dintre inaintasii de baza ai echipei) m-a intrebat de multe ori cand revin, ca vrea sa jucam din nou impreuna. Sa fiu spectator a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit sa le fac. Pe de alta parte nu am vrut ca ultima mea amintire dintr-un meci de rugby sa fie targa si ambulanta. Medalia ar fi un bonus binevenit dar obiectivul meu, avand in vedere divizia in care jucam, este strict sa ma bucur de rugby.

- Sunt multi jucatori cu experienta pe 3/4. Te sperie competitia? Crezi ca esti titular de drept? Ai fi dispus sa joci si pe alt post decat cel consacrat?

- Competitia nu ma sperie, ma motiveaza. Faptul ca avem o linie de 3/4 experimentata ma bucura extrem de mult. Niciodata nu m-am considerat titular de drept, ma antrenez cat pot de bine si daca se considera ca merit sa fiu titular atunci este perfect.  Desigur, joc acolo unde este nevoie de mine.

- Mai sunt doar cateva zile pana la startul noului sezon. Crezi ca echipele din provincie se pot implica in lupta pentru titlu alaturi de Grivita si Sportul? Cat de greu va fi baietilor sa-si intre in ritm dupa aproape un an de pauza fortata?

- Fiecare echipa isi joaca sansa. Tocmai din cauza acestei pauze nu cred ca in acest moment putem vorbi de echipe favorite si e clar ca nu trebuie sa subestimam pe nimeni. Ramane sa vedem ce se va intampla.

Rugby Club Grivita urmeaza sa debuteze in noul sezon al Diviziei A, 2016-2017, sambata, 17 septembrie, de la ora 13.00, pe teren propriu, contra formatiei CS Tomitanii Constanta. In mod normal, daca nu se mai intampla nimic senzational pana la ora meciului, Ionel Preda ar urma sa fie purtatorul tricoului cu numarul 15 in confruntarea cu gruparea de la malul marii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu