duminică, 18 septembrie 2016

Rugby Club Grivita - CS Tomitanii Constanta 24-15 (7-5)

La 10 luni si jumatate de la finala castigata anul trecut de Rugby Club Grivita impotriva formatiei CS Manastur, Divizia A s-a reluat, in sfarsit, cum era si firesc, respectiv cu un meci de gala pe terenul detinatoarei trofeului.

Rugby Club Grivita a primit replica formatiei CS Tomitanii Constanta, echipa care isi propune ca in viitorul cel mai apropiat sa se bata cu granzii din primul esalon valoric al rugbiului romanesc.

Pusi in garda de avantajele pe care le are adversarul, grivitenii au cautat inca din primul minut sa impuna ritmul jocului gratie plusului avut la capitole precum forta si experienta, dar a fost evident ca jocul sufera, mai ales ca Grivita nu a reusit sa faca mai mult de 15 antrenamente inaintea partidei, si acelea incomplete.

In aceste conditii, in prima repriza s-a jucat mai mult in jumatatea de teren a Grivitei, iar oaspetii chiar au deschis scorul in minutul 8, cand unul dintre troacarii Tomitanilor a scapat pe aripa stanga, a evitat elegant doua placaje si a culcat balonul de tinta.

Grivita a avut o rabufnire de orgoliu in minutul 14, cand a reusit sa intoarca rezultatul. O actiune colectiva de atac a dus balonul la aripa stanga, Luci Florea, si acesta a reusit sa inscrie primul eseu al campionilor en-titre. Alexandru Ungureanu a transformat cu siguranta, in ciuda unghiului inchis, si Grivita conducea cu 7-5.

Constantenii au dominat prima repriza, dar apararea gazdelor a rezistat eroic, astfel ca la pauza Grivita conducea cu 7-5.

Caldura sufocanta (33 grade Celsius la ora meciului) si lipsa pregatirii fizice au facut ca la pauza staff-ul Grivitei sa efectueze nu mai putin de sase schimbari. Acest lucru s-a vazut imediat in organizarea jocului, mai ales ca printre jucatorii intrati dupa pauza s-au aflat Oancea, Chitic si Zaharia, debutanti intr-un meci oficial pentru Grivita, dar si Podoleanu, jucator ce revine la echipa dupa o pauza de circa trei ani.

Tomitanii au profitat din plin de degringolada din tabara Grivitei si au inscris rapid doua eseuri, netransformate, astfel ca in minutul 55 scorul arata un neverosimil 7-15.

Grivita si-a reglat greu tirul, dar a facut diferenta in ultimele 20 de minute cand echipa antrenata de Alexandru Marin, Valeriu Falcusanu si Ermil Pasache a reusit nu mai putin de trei eseuri.

Alexandru Ungureanu a redus din diferenta chiar in minutul 60, cand a punctat cu o patrundere forta, fiind sustinut excelent la suport de Claudiu Podoleanu. Efortul depus la faza respectiva l-a marcat pe Ungureanu care a ratat transformarea dintr-o pozitie ideala.

In minutul 68, Alexandru Oancea, fostul taloner de la CSM Baia Mare, a readus-o pe Grivita in avantaj. Inaintasul de 23 de ani a perforat defensiva adversa, in ciuda interventiei a trei jucatori de la Tomitanii, si a reusit o noua incercare.

Cu 2-3 minute inainte de final, Andrei Cojocaru, un alt tanar rugbist care sambata a debutat oficial pentru Rugby Club Grivita, a reusit o actiune personala de toata frumusetea. De meserie centru, rugbistul de 23 de ani a trimis o lumanare din apropierea centrului terenului, a profitat de neatentia aparatorilor adversi, care erau convinsi ca balonul va iesi in afara terenului, a urmarit mingea, a preluat-o si a culcat-o fara mari emotii in terenul de tinta.

Alexandru Ungureanu a transformat eseul lui Cojocaru si RC Grivita a trecut de CS Tomitanii Constanta, scor 24-15, asigurandu-si victoria cu punct bonu ofensiv.

Rugby Club Grivita - CS Tomitanii Constanta 24-15 (7-5).

Pentru Grivita au marcat: Luci Florea (18), Alexandru Oancea (68), Andrei Cojocaru (78), toti cate un eseu, si Alexandru Ungureanu un eseu (60) si doua transformari (18, 78).

Grivita a inceput cu Ionel Preda - Claudiu Stefan, Nicolae Oprea (Catalin Ionita temporara 22-25 si definitiv 40), Marius Mamoc, Luci Florea - Florin Bujor (Andrei Cojocaru 56'), Alexandru Ungureanu - Andrei Stanila (Luigi Padureanu '50), Marius Perniu (Claudiu Podoleanu '40), Florin Oprisor (Robert Gontineac '40) - Alexandru Daineanu, Marian Arion (Valentin Zaharia '40) - Mihai Stefanescu (Adrian Chitic '40), Mihai Adam (Alexandru Oancea '40), Bogdan Budeanu. A ramar rezerva neutilizata Razvan Gheorghe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu