miercuri, 14 septembrie 2016

Capitanul Grivitei, Marian Forminte, prefateaza debutul noului sezon: "Avem o misiune dificila cu baietii de la Tomitanii"


Ajuns la aproape 34 de ani, Marian Forminte, capitanul RC Grivita, a ajuns la varsta la care ar putea sa-si vada linistit de viata personala, mai ales ca a avut o cariera fructuoasa in rugby, apucand sa-si masoare fortele cu cativa dintre cei mai renumiti inaintasi din Romania si sa fie implicat intr-o serie de meciuri in care Grivita a scris istorie.



Insa placerea de a practica acest sport si dragostea pentru clubul nostru l-au facut sa treaca peste dificultatile aparute in ultimele luni si sa accepte provocarea de a-si conduce echipa din teren pentru inca cel putin un an. Prezent mai mereu in centrul actiunii si pus la punct cu tot ce inseamna rugbiul de la noi, "Docky", cum il apeleaza coechipierii, stie ca misiunea Grivitei este una dificila in noul sezon, dar este pregatit, ca intotdeauna, sa se bata pana la capat.

- Cu ce ganduri incepe Grivita noul sezon?

- Pai in conditiile in care nu prea se mai pune problema de vreo promovare, incepem sezonul cu aceleasi ganduri cu care le-am inceput si pe precedentele: sa jucam rugby, sa ne simtim bine pe teren, sa ne bucuram la maxim, cat mai putem, de sportul acesta si, nu in ultimul rand, sa incercam sa mentinem clubul in viata.

- Meciul cu Tomitanii, de sambata, este primul oficial dupa 10 luni si jumatate. Cat de mult va afecteaza aceasta pauza foarte lunga?

- Intr-adevar a fost o pauza foarte mare si in mod sigur ne va afecta. Se simte lipsa jocului si lipsa antrenamentului. Se pierde coeziunea grupului. Jocul in sine este un stimulent foarte puternic pentru coeziune si pentru a ne face sa venim cu placere la antrenamente. Jocul este, practic, finalitatea antrenamentului, iar lipsa jocului pentru o perioada atat de lunga conteaza al naibii de mult. Pauza asta a afectat destul de mult relatia dintre jucatori, dintre jucatori si antrenori, au aparut si jucatori noi in lot. O sa vedem dupa doua sau trei meciuri unde ne aflam cu exactitate.

- I-ai urmarit destul de mult pe cei de la Tomitanii. Cum ti se par? Care sunt atuurile lor? Le-ai descoperit si puncte slabe?

- In mod sigur meciul cu Tomitanii o sa fie un meci foarte greu. Echipa din Constanta are jucatori buni si un antrenor foarte bun. O sa avem o misiune dificila cu ei, mai ales ca noi ne antrenam doar de o luna si consider ca este foarte putin. Nu am facut gramezi, nu am facut organizare generala, nu o sa stim sa stam cum trebuie pe teren.

- Care este atmosfera la lot? Stiut fiind faptul ca exista anumite probleme si neintelegeri intre partile implicate, jucatori, antrenori, conducere.

- Sunt tensiuni aparute in special din cauza lipsei de meciuri. Nu s-a lucrat foarte mult la omogenizarea echipei iar acest lucru s-ar putea sa ne coste. Trebuie neaparat sa strangem randurile si fiecare dintre noi sa dea tot ce are mai bun.

- Au disparut mai multi jucatori din lot si au aparut multe figuri noi. Va afecta acest lucru relatiile de joc? Cum ti se pare ca s-au integrat jucatorii noi? Aduc ei un plus echipei?

- Deocamdata este greu de spus. Amicalul contra celor de la Sportul Studentesc a fost prea putin pentru a ne da seama de impactul avut de jucatorii noi. E clar ca sunt probleme la nivel de relatii de joc, dar pe parcursul campionatului sper sa facem in asa fel incat sa ajungem la 100% din potential.

- Anul trecut, Grivita a castigat fara mari probleme toate meciurile jucate pe teren. Poate repeta acest lucru in sezonul ce sta sa inceapa?

- Anul trecut am castigat fara probleme pentru ca aveam alt moral. Nu veneam dupa 10 luni de pauza si nu erau atatea tensiuni in grup. Este prematur sa dam un pronostic in legatura cu modul in care ne vom comporta in acest sezon. Asteptam primele meciuri si dupa aceea vom stii cu exactitate daca avem forta necesara pentru a ne bate din nou pentru castigarea Diviziei sau nu.

- Cred ca ti-ai petrecut cam doua treimi din viata pe gazonul din Parcul Copilului. Ce te mai motiveaza sa joci in continuare pentru Grivita?

- In primul rand ma motiveza grupul, colegii. Avem un grup, o comunitate dupa care multa lume tanjeste. Eu, prin natura meseriei mele (n.r. - medic chirurg) am intrat in contact cu multa lume si pot spune ca noi avem ceva deosebit aici. Avem un grup foarte unit si pot spune ca multa lume tanjeste dupa asa ceva. Trebuie sa ne bucuram pana la sfarsit de acest grup si de forta lui, chiar daca unii dintre colegi inca nu realizeaza ce inseamna acest grup si ce poate sa faca el. In al doilea rand, ma motiveaza Grivita. Imi doresc si sper sa mentinem aceasta echipa in viata pana cand vor veni vremuri mai bune si Grivita va avea din nou puterea sa joace de la egal la egal cu echipele din primul esalon valoric.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu