joi, 25 aprilie 2024

Alin Andrei, inainte de primul meci jucat in "Tei", impotriva Sportului: "Am emotii de fiecare data cand imbrac tricoul Grivitei"

Rugby Club Grivita joaca duminica, 28 aprilie, de la ora 13.00, impotriva formatiei Sportul Studentesc, intr-un meci care conteaza pentru etapa a IV-a a Diviziei Nationale de Seniori si care ar urma sa aiba loc pe stadionul din Complexul Sportiv Studentesc Tei.

Partida este, practic, una a premierelor. Dupa cum va spuneam zilele trecute, va fi primul meci jucat de multi dintre jucatorii echipei Sportul Studentesc impotriva fostei lor echipe.

Pe de alta parte, va fi si primul meci jucat de multi dintre jucatorii Grivitei impotriva Sportului Studentesc, in Tei. Asta pentru ca cele doua formatii nu s-au mai infruntat de la finala Diviziei A din 2018, in toti acesti ani gruparea din "Tei" fiind obligata sa se multumeasca cu participarea in competitiile de rugby sevens.

Pentru a prefata meciul de duminica am stat de vorba cu Alin Andrei, unul dintre cei mai experimentati jucatori din tabara Grivitei, iar mesajele transmise de acesta sunt incurajatoare. "Troacarul" Grivitei a dat asigurari ca echipa abordeaza cu multa incredere confruntarea de duminica, dar a tinut sa si infirme zvonurile care il dadeau plecat din "Parcul Copilului".

- Alin, mai sunt cateva zile pana la meciul cu Sportul Studentesc. Ar fi primul meci jucat de tine, pentru Grivita, in "Tei". Ai emotii? Crezi ca o sa-ti fie greu sa te adaptezi la suprafata si conditiile de joc?

- Da, intr-adevar, este primul meci pentru mine in "Parcul Tei", dar trebuie sa spun ca emotii am de fiecare data cand imbrac tricoul Grivitei. Totusi, pana la urma nu conteaza unde jucam si cu cine jucam, atata timp cat noi ne facem treaba ca echipa si respectam planul de joc. 

- Ce asteptari ai de la meciul in sine? Crezi ca putem obtine victoria? Ce o sa conteze mai mult? Jocul pe inaintare sau pe treisferturi?

- Sper sa facem un joc bun, sa fie un meci frumos pentru noi si pentru spectatori. Ma astept sa avem un numar cat mai mare de spectatori, mai ales in conditiile in care am vazut ca se anunta o vreme buna duminica. Sunt increzator ca victoria o sa ne apartina. Noi incercam sa punem in practica un plan de joc echilibrat, in care sa avem o implicare totala atat a inaintasilor, cat si a jucatorilor de pe linia de treisferturi. Incercam sa aducem frumusete jocului prin alternarea momentelor in care inaintasii au prim planul cu cele in care jucatorii de pe treisferturi fac diferenta.

- Grivita a jucat un singur meci pana acum, 17-17 cu Stiinta Petrosani. Cat de mult ne afecteaza ritmul de joc saptamanile de pauza?

- Da, am avut o pauza destul de lunga care, in principiu, nu prea ne este benefica la nivel de ritm de joc, dar consider ca noi ne-am pregatit intens in aceste saptamani astfel ca sper ca saptamanile de pauza sa nu isi fi lasat prea tare amprenta asupra ritmului nostru de joc.

- Ai acumulat deja meciuri importante la Grivita. Cum te simti alaturi de aceasta echipa? Putem spune ca ai devenit unul dintre oamenii importanti din vestiar?

- Am jucat, deja, destul de multe meciuri pentru Grivita si ma bucur ca inca o sa mai am ocazia sa joc multe meciuri alaturi de Grivita. Colegii de vestiar stiu la ce ma refer (n.m. - rade). Despre cum ma simt alaturi de aceasta echipa, alaturi de acesti colegi, ar fi multe de spus. O sa ma rezum la a spune ca acesti baieti reprezinta pentru mine a doua mea familie. Love Grivita!

- Pe termen mediu si lung, cum vezi actualul sezon? Are Grivita puterea sa obtina rezultate importante? Cat conteaza faptul ca echipa este alcatuita, in mare masura, din jucatori tineri si poate mai putin experimentati?

- Consider ca formatul din acest sezon este unul mai potrivit fata de ce s-a jucat in ultimele sezoane. Si, da, consider ca acest format ne avantajeaza, pentru ca ne permite sa jucam doar impotriva unor echipe apropiate ca valoare si conditii. Da, avem puterea necesara si grupul potrivit pentru a ne bate de la egal la egal cu oricare formatie din Divizia Nationala de Seniori. Consider ca avem tot ce ne trebuie pentru a putea spera la un loc pe podiumul Diviziei Nationale de Seniori. Spuneai despre prezenta multor jucatori tineri in lot, jucatori poate mai putin experimentati. Eu o vad altfel, eu ma bazez pe avantajul oferit de posibilitatea ca acesti tineri, foarte multi tineri, sa aiba o mare dorinta de afirmare. In timp, acesti tineri pot aduce prospetime in jocul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu