marți, 23 aprilie 2024

Ziua in care am "fumat pipa pacii" si am depanat amintiri cu fostii jucatori, viitori adversari. AMR 5 zile pana la derbiul cu Sportul

Duminica, 28 aprilie, de la ora 13.00, in "Groapa cu Lei din Tei", Rugby Club Grivita infrunta formatia Sportul Studentesc, intr-un meci contand pentru etapa a IV-a a Diviziei Nationale de Seniori.

Sursa foto libertatea.ro

Anii multi de Grivita, deja mult prea multi, dar "grivitita" e boala de care nu scapi, m-au invatat ca, no matter what, meciurile Grivitei se traiesc regulamentar doar cu emotii, palpitatii, lacrimi si pasiune. Indiferent de numele adversarului, de diferenta de valoare si de circumstantele in care se joaca meciul respectiv.

Iar duelurile cu cei de la Sportul Studentesc au avut chiar un strop de farmec in plus. Spun asta pornind de la ideea ca, dupa disparitia celor de la CS Metrorex, duelurile dintre Grivita si Sportul au devenit un adevarat "derby al saraciei". Practic, invingatoarea se incorona campioana "saraciei" pe Bucuresti, echipele fiind mult prea departe de surorile mai bogate din Capitala, Steaua si Dinamo.

Pentru Grivita, reinfiintarea echipei de rugby XV a celor de la Sportul Studentesc reprezinta o provocare in plus, pentru ca eventuali jucatori pot alege "Groapa cu Lei din Tei" in dauna "Parcului Copiilor", mai ales ca, din anumite puncte de vedere, Sportul chiar ar putea ajunge sa ofere conditii mai bune.

Chiar si asa, am apreciat reinfiintarea echipei de rugby XV a celor de la Sportul Studentesc, cum am apreciat si reinfiintarea echipei de rugby XV a celor de la Alba Iulia si cum as aprecia si infiintarea sau reinfiintarea oricarei echipe, pentru ca sunt de parere ca rugbiul romanesc are nevoie de cat mai multe echipe, cat mai multi jucatori si cat mai multe meciuri.

Evident, am apreciat reinfiintarea echipei de rugby XV a celor de la Sportul Studentesc si prin prisma prieteniilor ce ma leaga de fosti jucatori ai echipei din Tei, dar si pentru ca imi ofera posibilitatea sa reintalnesc o multime de baieti cunoscuti pe maidanele Ovaliei.

Sunt convins ca duelul de duminica nu o sa faca nota discordanta. Chiar daca Grivita pare usor favorita, in special gratie continuitatii de care a avut parte in ultimii ani, consider ca duelul va fi unul pe viata si pe moarte, mai ales ca de ambele parti exista ambitii nebanuite si orgolii pe masura. 

In speranta ca mult asteptata confruntare va fi cat se poate de corecta, sportiva, lipsita de incidente, am decis sa "fumez pipa pacii" alaturi de cativa dintre fostii jucatori ai Grivitei care imbraca acum tricoul celor de la Sportul Studentesc si care ne-ar putea fi sau ne-ar fi putut fi adversari in meciul de duminica. Iar reactiile obtinute au fost cele asteptate, in conditiile in care stiam ce baieti au crescut la Grivita si cat de mult isi doresc sa invinga Grivita, chiar daca poate actuala echipa nu mai are foarte multe in comun cu cea cand evoluau ei pentru Grivita.

Au raspuns provocarii inaintasii Alexandru Dinica, Valentin Nistoroaia, Andrei Mitrea si Adrian Buzduga si "troacarul" Catalin Titiriga, iar mesajele transmise de ei le puteti parcurge in cele ce urmeaza:

Alexandru Dinica - Personal, ma bucur ca m-am recuperat la timp pentru meciul cu Grivita, dupa problemele avute, si, daca prind lotul de 23, vreau doar sa ma bucur de rugby. Sigur, ma astept sa fie un meci aprig. Chiar daca Sportul este o echipa care, practic, abia s-a reinfiintat, avem multi tineri cu dorinta de afirmare si care vor sa profite de acest meci pentru a-si trece o victorie importanta in palmares. Evident, o sa incerc sa profit de ocazie pentru a ma revedea si cu baietii de la Grivita cu care ma cunosc, desi cred ca au mai ramas doar doi sau trei baieti dintre cei alaturi de care am jucat eu, Forminte, Perniu si nu mai tin minte.

Adrian Buzduga - Nu cred ca o sa intru cu Grivita pentru ca am o intindere sau poate chiar o ruptura la gamba. Nu stiu ce sa zic, nu cred ca or sa fie probleme, sper sa fie un meci frumos. Grivita pare favorita, dar pana la urma orice este posibil. Pare favorita pentru ca a avut timp de odihna, pe noi ne-a cocosat Galatiul si mai ales Ono (n.m. - Cristian Onofrei, alt fost jucator al Grivitei). E in mare forma, le punea chirurgical, cu mana, cu piciorul, tot timpul.

Valentin Nistoroaia - Din pacate eu nu o sa joc. M-am accidentat la un antrenament si mi-am rupt ligamentul. Sper sa ma operez repede, sa fac recuperarea cum trebuie si sa revin in toamna, in partea a doua a campionatului. Ma astept sa fie un meci intens, dar fara accidentari, sper eu, si sa avem cat mai multi oameni pe margine care sa se bucure de rugby. Imi pare rau ca nu o sa joc impotriva Grivitei dar, asta e, neatentiile se platesc. O sa trag din greu si o sa revin intr-o forma si mai buna.

Andrei Mitrea - Ma astept ca ambele echipe sa practice un rugby pe masura diviziei in care ne aflam si nimic mai mult. Este un meci ca oricare altul.

Catalin Titiriga - Nu stiu daca o sa fiu in lot, dar daca o sa fiu, sigur or sa fie ceva emotii. E inevitabil. Glumind un pic as spune ca sper sa nu incurc vestiarul din obisnuinta trecutului. Despre meci, cred ca o sa fie unul aprig, cu multa ambitie de ambele parti. Sper sa se joace in limitele normale, fara incidente. Eu, practic, am reinceput antrenamentele de rugby in ianuarie, dar e greu. Am avut parte de multe lovituri, multe accidentari. Am jucat pe final la Galati si, fizic, m-am simtit bine. Ono ne-a omorat. Consider ca noi avem o echipa fara prea mare experienta, cu mici exceptii, si abia ne sudam ca grup. O sa fie greu si cu Grivita, dar luptam si speram sa obtinem un rezultat.

Alaturi de cei cinci jucatori, in lotul celor de la Sportul Studentesc mai sunt si alti jucatori trecuti pe la Grivita precum Robert Badea sau Iosif Eva. De remarcat si ca discutiile avute cu fostii jucatori au dus, inevitabil, spre Cristian Onofrei, un alt fost jucator al Grivitei, unul dintre cei mai buni jucatori din Divizia Nationala de Seniori si care, in forma buna, isi poate transforma actuala echipa, CSM Galati, intr-o favorita la castigarea Diviziei Nationale de Seniori.

Sportul Studentesc - Rugby Club Grivita, duminica, 28 aprilie, ora 13.00, Stadionul "Tei", ocazia de a ne bucura de un nou meci de rugby jucat din pasiune si cu sufletul.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu