joi, 27 mai 2021

Bogdan Budeanu, despre revenirea asupra deciziei de a se retrage: "Ma simteam dator clubului"

Bogdan Budeanu, unul dintre cei mai experimentati jucatori din lotul Grivitei, anunta la sfarsitul sezonului trecut ca intentioneaza sa se retraga din activitatea de jucator.


Totusi, inaintasul Grivitei a revenit asupra deciziei de a se retrage, iar in acest sezon continua sa fie piesa importanta in cadrul pachetului de inaintare al gruparii din Parcul Copilului. 

Chiar daca nu a reusit sa marcheze pana acum vreun eseu, in actualul sezon, Budi si-a pus amprenta in mod constant asupra jocului, iar intre doua antrenamente grele a gasit si timpul necesar sa ne raspunda la cateva intrebari. Ce a iesit regasiti in randurile de mai jos:

- Budi, anul trecut a fost meciul 200 si se simtea miros de retragere. Cum de ai decis sa ramai si sa joci in continuare alaturi de echipa? Ce te motiveaza sa lupti in continuare pe teren?

- In primul rand, Salut Tipule, si vreau sa-ti spun ca ma bucur sa ne revedem din aceste ipostaze. Am decis sa raman alaturi de echipa pentru ca exista o magie care ma tot atrage catre dreptunghiul cu buturi. Am vrut sa ajut echipa din orice perspectiva si pentru ca nu prea ma pricep la alte lucruri, am ales sa o fac din teren luand in serios postul de Joker Medical. Am decis sa revin asupra deciziei de a ma retrage pentru ca ma simt dator clubului pentru cate lucruri frumoase mi-a oferit si voi raspunde "prezent" ori de cate ori voi fi solicitat. 

- Incet, dar sigur, ai redevenit un personaj important in angrenajul echipei. Care este avantajul tau? Sa fie oare plusul de experienta?

- Eeeeee, nu sunt un personaj important, sunt doar 1 din 15 editie limitata (n.r. - rade). Rolul meu in echipa este acela de a echilibra tineretea si entuziasmul cu calmul si pragmatismul acumulat in acesti cativa ani de experienta, chiar daca o succesiune de intamplari nefericite (un comisar de citare care s-a pripit putin cu concluziile si un arbitru care a gresit de doua ori - atat in direct, pe teren, cat si in reluare, cand a vizionat inregistrarea meciului) era sa imi aduca prima suspendare din cariera chiar la meciul #201. 

- Sambata trecuta, Grivita a obtinut o victorie extrem de importanta pe terenul celor de la CS Navodari. Cum s-a simtit meciul de pe teren? Care crezi ca a fost secretul succesului?

- O victorie, cu cat este mai muncita cu atat este mai frumoasa. Meciul a fost bine pregatit de staff-ul tehnic, prin prisma faptului ca tot lotul a crezut doar in victorie, nu ne gandeam nici macar la punctul bonus defensiv. Cheia succesului cred ca a fost daruirea cu care baietii au placat, puterea de a se ridica de fiecare data si dorinta de a iesi cu capul sus la sfarsitul meciului. Din teren, meciul a fost mult mai simplu pentru mine, desi am intalnit o gramada grea. Mi-am gasit perfect locul langa colegii mei puternici din linia I, colegi alaturi de care spun eu ca am reusit sa oferim echipei stabilitate si camarazilor de pe linia de 3/4 posesia balonului pentru a-si putea arata valoarea.

- Cum ti s-a parut parcursul echipei din acest sezon? Suntem bine? Puteam castiga si mai multe puncte?

- Suntem bine pentru moment. Puteam evita infrangerea de la Gura Humorului, dar asa suntem noi. Incepem mai greu, ca o locomotiva (n.r. - rade)! Trendul echipei este foarte clar in crestere si singuri ne ridicam stacheta tot mai sus, de la meci la meci. Asadar, cred ca avem toate premizele pentru a castiga si mai multe puncte. 

- Crezi ca Grivita a demonstrat ca se poate lupta pentru obtinerea unui loc pe podiumul Diviziei Nationale?

- S-ar putea ca baietii sa se lupte doar pentru locul I si asta ar incurca putin calculele partenerilor de competitie, deci doar treapta podiumului ramane o enigma. 

- Urmeaza partida cu Rugby Club Barlad. Cat de dificil va fi meciul? Crezi ca putem produce o noua surpriza?

- Cred ca presiunea nu mai este la noi. Celelalte doua echipe pe care le mai avem de intalnit in turul campionatului vor trebui sa caute solutii pentru a castiga puncte. Daca noi continuam drumul in acelasi ritm, probabil ca nu vom produce doar o surpriza ci chiar doua, dar sa luam totusi lucrurile pas cu pas. 

- Ti-ar placea sa vezi si alti jucatori din vechea garda revenind asupra deciziei de retragere? Crezi ca jucatorii tineri ar avea nevoie de mai multi rugbisti cu experienta alaturi de ei?

- Eu, personal, astept de la recuperare cel mai puternic coleg din echipa pentru a se putea reface o linia I speciala pentru mine (n.r. - Marian Forminte, jucator care ar urma sa revina pe teren abia din toamna, dupa ce s-a ales cu o accidentare serioasa la un antrenament). Imi doresc ca tot mai multi colegi din vechea garda sa fie aproape de echipa pentru ca este nevoie de fiecare dintre noi ca sa formam Grivita Campioana. De asemenea, as vrea sa transmit, cu aceasta ocazie, multumiri speciale departamentului Media, format exclusiv din #NisteBaieti care, prin pasiunea si profesionalismul lor, au dus clubul la un alt nivel. 

Un comentariu: