miercuri, 19 mai 2021

Rugby Club Grivita - Stiinta Petrosani 12-31. Meciul care ne-a facut sa visam frumos pentru 60 de minute

Rugby Club Grivita a suferit sambata, pe 15 mai, a doua infrangere din actualul sezon al Diviziei Nationale de rugby. A fost 12-31, pe teren propriu, cu Stiinta Petrosani, campioana en-titre a Diviziei.



Cine vede doar rezultatul si nu a vazut macar rezumatul partidei s-ar putea gandi ca a fost o victorie categorica a oaspetilor, dar duelul de pe Parcul Copilului a fost, mai degraba, meciul care ne-a facut sa visam frumos pentru 60 de minute.

Pentru ca in trei sferturi din meci Grivita si-a pus adversara la grea incercare. Echipa noastra a inceput tare meciul, instalandu-se in jumatatea adversa, profitand si de cele trei puncte puse pe tabela de Stefan Patrascu inca din minutul 1, uvertura Grivitei reusind un dropgol de zile mari.

Grivitenii nu au lasat spatii intre ei, in aparare, au placat ca si cum nu ar fi existat ziua de maine si chiar au gasit resursele necesare pentru a-şi mări avantajul de pe tabela la 6-0, lovitura de pedeapsa semnata de Stefan Patrascu, inainte de a intra in avantaj la pauza, 9-3, dupa o noua lovitura de pedeapsa semnata acelasi Stefan Patrascu. 

Dupa pauza ne-am temut ca energia Grivitei se va diminua, dar echipa a continuat sa se apere magistral, cu flankerul Eduard Marinca in prim-plan, autor al unor placaje de zile mari. Ba chiar echipa a continuat sa spere in sansa ei si sa-si joace atuurile asa cum stie mai bine.

Din pacate, micile detalii au facut diferenta. Iar daca Grivita nu a stiut sa profite de anumite momente favorabile, Stiinta Petrosani, o echipa mai matura, ne-a taxat de fiecare data cand a avut ocazia si astfel diferenta de scor s-a dus la 12-31, la capatul unui meci in care oaspetii au marcat patru eseuri, desi si-au asigurat si punctul bonus ofensiv.

Partea plina a paharului o reprezinta primele 60 de minute ale meciului, perioada in care am vazut o echipa a Grivitei promitatoare. Am putea spune ca sunt meciuri pe care le castigam si meciuri din care avem ce invata, dar poate nu e momentul potrivit sa o dam in clisee. Cert este ca Grivita a aratat ca o echipa care poate si care este in stare sa puna probleme oricui in aceasta competitie.

Partea goala a paharului spune ca, in ciuda prestatiei senzationale din primele 60 de minute, ramanem cu tolba goala dupa acest meci, iar in cele din urma asta conteaza cel mai mult, situatia din clasament. Pe final, Grivita a resimtit lipsa unor "plombe" cu experienta care sa preia fraiele in momentele dificile. S-a vazut ca, in momentul in care anumiti jucatori "termina benzina" sau necesita inlocuire, apar momente mai putin placute in jocul echipei. In plus, a fost tipul de meci care ne-a dus cu gandul la povestile din Super Rugby: "Daca vrei sa invingi campioana, trebuie sa inscrii eseuri". Asa si aici. Pentru a castiga un meci, mai ales unul impotriva campioanei, trebuie sa inscrii eseuri. Sigur, exista meciul CS Navodari - RC Barlad 27-21, castigat de gazde cu sase lovituri de pedeapsa si trei dropgoluri, dar un astfel de meci este o raritate si, in plus, ai nevoie de o echipa care sa puna constant presiune pe adversar astfel incat sa-l oblige sa comita infractiuni pe care sa le transformi in puncte.

Una peste alta, duelul de sambata trecuta ne-a facut sa visam frumos pentru 60 de minute si ne da sperante in perspectiva ultimelor trei partide din tur. Sambata, pe 22 mai, echipa trebuie sa se mobilizeze din greu pentru a face fata unui alt adversar cu pretentii, CS Navodari. Partida se anunta si mai dificila daca ne gandim ca se joaca in deplasare. Apoi urmeaza duelul cu RC Barlad de acasa, confruntarea cu CSM Galati, din deplasare, si, in final, momentul in care se trage linie si vedem ce s-a facut bine si ce trebuie imbunatatit pentru ca in retur, la toamna, echipa sa arate si mai bine. Pentru ca la Grivita se construieste frumos, iar perspectivele sunt dintre cele mai bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu