luni, 10 octombrie 2016

RC Grivita - Sportul Studentesc 3-0 (3-0). O victorie chinuita, dar extrem de muncita

Sambata, 8 octombrie, in al doilea meci sustinut de echipa noastra in actualul sezon al Diviziei A, Rugby Club Grivita a primit replica formatiei Sportul Studentesc. Tinand cont de rezultatele inregistrate pana acum, ne-am fi asteptat la o victorie clara, dar realitatea din teren a fost alta. Constienti ca isi joaca poate ultima sansa de a juca in semifinale pe teren propriu, cei de la Sportul au dat o replica extraordinar de tare astfel ca a rezultat o partida palpitanta, in care cele doua formatii si-au impartit perioadele de dominare.

Sportul a inceput ceva mai bine, a incercat sa-si puna in valoare plusul de greutate avut pe pachetul de inaintare, dar Grivita a echilibrat rapid disputa. Si a deschis scorul in minutul 6, cand demiul Alexandru Ungureanu a transformat cu siguranta o lovitura de pedeapsa.

Profitand de impactul moral adus de deschiderea scorului, Grivita a inceput sa puna tot mai multe probleme si a fost aproape sa dea lovitura in cateva randuri, in special gratie plusului de viteza a avut la nivel de treisferturi. A lipsit, insa, sclipirea decisiva, dar au fost si momente in care inca s-a simtit ca mai sunt probleme la nivelul relatiilor de joc, purtatorul de balon care a reusit sa sparga defensiva adversa nefiind suficient sustinut.

De partea cealalta, Sportul a trecut rar de centrul terenului, dar a fost aproape sa restabileasca egalitatea in urma unei lovituri de pedeapsa ratate de putin.

Grivita si-a continuat dominarea si in startul reprizei secunda, cand a mai avut o faza excelenta de atac in timpul careia pasa decisiva s-a dovedit a fi un inainte care a insemnat anularea unei eventuale sanse de eseu. Incet, dar sigur studentii au pus stapanire pe joc si au avut o perioada de cel putin 30 de minute in care a presat in continuu. Au fost multe momente dificile in care apararea noastra a dat semne serioase ca se clatina, aparatorii fiind obligati sa placheze chiar si la cativa centimetri de propriul teren de tinta.

Spre final, vazand ca eseul izbavitor nu mai vine, Sportul a incercat sa joace totul pe cartea uverturii, insa decarul oaspetilor a ratat cel putin patru sau cinci lovituri de picior, lovituri de pedeapsa plus incercari de dropgoluri, care puteau face viata mai usoara studentilor.

S-a terminat Grivita - Sportul 3-0, un rezultat mai rar intalnit in era moderna a sportului cu balonul oval. Echipa din Parcul Copilului ajunge la 9 puncte obtinute in acest sezon si ocupa locul 3 in Divizia A, dupa Dinamo II (10 puncte din doua meciuri) si CS Tomitanii Constanta (10 puncte din 3 meciuri). Cu trei infrangeri la activ, Sportul Studentesc are doar doua puncte si mare nevoie de victorie acasa, cu CSM Sibiu, sambata 15 octombrie, de la ora 14.00, pentru a se mentine in plasa contracandidatelor la castigarea acestei divizii.

Rugby Club Grivita - Sportul Studentesc 3-0 (3-0).

A marcat: Alexandru Ungureanu lovitura de pedeapsa ('3).

Grivita a inceput cu Claudiu Stefan - Andrei Cojocaru (Catalin Ionita '66), Florin Bujor (Nicolae Oprea '68), Marius Mamoc, Luci Florea - Ionel Preda, Alexandru Ungureanu - Viorel Nicolae Fulgerica (Florin Oprisor '56), Marius Perniu, George Zaharia (Robert Gontineac '36) - Marian Arion (Mihai Stefanescu '49), Alexandru Daineanu - Marian Forminte, Alexandru Oancea (Mihai Adam '63), Bogdan Budeanu (Andrei Chitic '49). Rezerva neutilizata: Luigi Padureanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu