vineri, 7 octombrie 2016

Florin Oprisor, despre derbiul cu Sportul si Divizia A: "Nu vreau sa par arogant, dar cred ca vom castiga fara probleme"

A inceput sa practice rugbiul de mic, a ajuns sa evolueze la nivel de prima liga, iar modul in care s-a dezvoltat ca om, gratie acestui sport, i-a oferit sansa sa dea lovitura in viata profesionala. 



A ajuns sa lucreze pe o pozitie inalta intr-o multinationala, iar de aproximativ doi ani a revenit la prima dragoste, respectiv la rugbiul jucat la nivel oficial. A "semnat" cu Grivita si desi nu mai este la prima tinerete a demonstrat tuturor ca varsta e doar o cifra si ca daca ai un comportament potrivit si esti profesionist adevarat poti sa faci fata fara probleme unor jucatori care ti-ar putea fi copii. A fost titular in meciul cu CS Tomitanii Constanta, castigat cu 24-15, si este asteptat sa evolueze macar 20-30 de minute si in meciul cu Sportul Studentesc, de sambata, chiar daca nu va prinde formula de start, pentru ca este nevoie de jucatori de profilul sau, pregatiti sa opreasca puternica inaintare a adversarilor gratie unor placaje aplicate in forta.

- Ai aproape 38 de ani si ai revenit dupa o pauza lunga, insa de doi ani te "scalzi" prin apele Diviziei A. Ce te-a impins sa faci un asemenea pas?

- Eu sint tatal a doi copii, doi baieti, si cum copiii au nevoie de modele in viata consider ca modele pentru ei sunt parintii. Asta a fost unul dintre cele trei motive. Al doilea motiv pentru care am facut acest pas il reprezinta sportul, miscare. Te ajuta sa scapi de toata energia negativa acumulata la serviciu. Nu in ultimul rand am facut acest pas pentru ca imi doream sa ma intorc la prima dragoste, rugbiul.

- Cum ai ajuns la Grivita si ce te-a atras catre aceasta echipa? Cum te-au primit coechipierii? Cum te-ai adaptat la viata de grivitean?

- La Grivita am ajuns gratie colegului meu Marius Mamoc, care avea un trecut de grivitean. El mi-a vorbit despre colegii de echipa, de faptul ca este o atmosfera placuta, antrenorul este inca "verde", in ciuda faptului ca a trecut de ceva timp de borna de 50 de ani, etc. Colegii m-au primit bine. Am reusit sa ma adaptez si sa ader la grup destul de repede.

- Cum ti se pare ca arata echipa in acest moment? Crezi ca ar putea emite sperante la mai mult? La o eventuala participare in Divizia Nationala?

- Echipa este o mixura intre tinerete si experienta, formata in special din niste "nebuni frumosi" indragostiti de rugby. In momentul de fata nu suntem la potentialul maxim pe care il putem atinge. Valoric cred ca am fi in aceasta formula de cel putin jumatatea clasamentului in DNS, dar este destul de greu de facut fata rigorilor financiare (transport, cazare etc.).

- Grivita a castigat fara mari probleme Divizia A in 2015. Crezi ca poate repeta istoria si in sezonul 2016-2017?

- Daca ramane acelasi grup din toamna acestui an si se pastreaza unitatea, nu vreau sa pas arogant sau sa subestimez pe cineva dar nu cred ca vom avea probleme in a castiga Divizia A.

- Ce ii lipseste Grivitei pentru a reveni in topul rugbiului romanesc? 

- Aici nu ar fi multe de spus! Cu o finantare corecta, Grivita ar putea ajunge in elita rugbiului romanesc.

- Ai directionat multi jucatori tineri si de valoare catre Grivita. Ce te-a impins sa faci asa ceva? De ce nu Sportul Studentesc sau CS Metrorex?

- Am ales sa ii invit aici pentru a face si ei parte din istorie, din istoria Grivitei. Pentru ca vorbim de un club galonat, poate cel mai de renume din rugbiul romanesc.

- Intentionezi sa pui umarul la dezvoltarea clubului, eventual dupa retragerea din activitatea de jucator?

- Daca va exista posibilitatea sa putem dezvolta clubul si, implicit, rugbiul romanesc as face-o cu cea mai mare placere.

- Urmeaza meciul cu Sportul Studentesc, echipa care ne-a pus ceva probleme anul trecut, dar care anul acesta a inceput prost sezonul. Ce parere ai despre meci? Avem forta necesara pentru a obtine victoria? Va fi decisiv duelul pachetelor de inaintare?

- Este stiut ca baietii de la Sportul Studentesc se mobilizeaza foarte bine la meciurile cu Grivita. In mod sigur va fi un meci disputat la nivelul gramezilor si nu numai. Dar anul acesta Grivita are tot ce ii trebuie pentru a transa victoria in favoarea sa.

- Ai prins meciuri in primul esalon al rugbiului romanesc. Cum crezi ca s-a schimbat acest sport in Romania in ultimii 10-15 ani? Crezi ca naturalizarea de jucatori straini ar trebui sa fie baza? Sau Romania inca are sursele necesare pentru a da lumii rugbisti de mare valoare?

- Rugbiul a evoluat in tara, dar prin comparatie cu alte natiuni cu parere de rau trebuie sa spun ca am involuat. Naturalizarea este o solutie temporara si de compromis. Nu vom putea naturaliza la infinit. Ar trebui schimbat putin la nivel de antrenori de copii si juniori. Sa vina din spate tehnicieni tineri pasionati de aceasta meserie si care sa isi doreasca sa se dezvolte, sa se informeze in permanenta, sa inceapa munca cu copii de la virste fragede, nu cum incep marea majoritate acum la 14 ani. In tara avem resurse, dar trebuiesc identificate iar acei oameni care trebuie sa o faca sunt cei despre care am vorbit inainte.

- Esti mandrul tata a doi baieti plini de forta. I-ai da la rugby sau vrei sa ii orientezi catre fotbal, un sport mult mai banos chiar si in Romania?

- Sincer as vrea sa ii ghidonez catre rugby, dar va trebui sa isi doreasca si ei asta. Cel putin cel mic cred ca va merge la rugby. Daca ar fi un sport pe care personal nu mi-as dori sa il practice este fotbalul. Daca nu vor alege rugbiul, imi doresc sa aleaga orice altceva, numai fotbal nu. Nu latura financiara este totul. Ei trebuie sa se dezvolte in primul rand ca oameni, intelectual si fizic. Astea sunt, dupa parerea mea, lucrurile care trebuie sa le urmareasca un parinte in momentul in care isi duce copilul la sport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu