luni, 24 octombrie 2016

RC Grivita - CSM Sibiu 36-5 (17-5)

Etapa a cincea a Diviziei A la rugby a programat sambata, 22 octombrie, in Parcul Copilului, meciul dintre Rugby Club Grivita, campioana en-titre a Diviziei, si formatia CSM Sibiu. Veniti la Bucuresti cu gandul sa razbune esecul din etapa precedenta, cand au pierdut, 14-40, confruntarea cu Sportul Studentesc, din deplasare, sibienii au dat o replica darza formatiei noastre in primul sfert de ora. Totusi, plusul de experienta si de valoare individuala si-a spus in cele din urma cuvantul, astfel ca Grivita a pus stapanire pe joc. Intr-un interval de sapte minute, Bogdan Budeanu si Claudiu Stefan au urcat rapid scorul la 10-0, gratie a doua eseuri spectaculoase. Mai intai, inaintasul a profitat de un punct de fixare stabilit la circa 15 metri de terenul de tinta advers, a plecat cu balonul pe langa gramada spontana, profitand de o nesincronizare a defensivei adverse, si a marcat primul eseu al partidei, in ciuda opozitiei sibiene. Apoi, urcat in atac din postura de fundas, Claudiu Stefan si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, in urma unei actiuni purtate in tandem cu aripa dreapta, Andrei Cojocaru. In minutul 38, scorul a devenit 17-0, dupa ce inchizatorul Marius Perniu a surprins si el defensiva adversa. De aceasta data eseul a fost transformat de Ionel Preda. Chiar inainte de pauza, un moment de uluiala al apararii noastre a facut ca oaspetii sa marcheze punctele de onoare. Partea a doua a jocului a curs intr-o singura directie, CSM Sibiu nereusind sa ne mai puna probleme decat printr-o serie de lovituri de picior ratate de uvertura oaspetilor. In schimb, Grivita a mai marcat trei eseuri, prin Alexandru Ungureanu, Florin Bujor si Andrei Cojocaru, ultimul in urma unei pase de mare efect a demiului Alexandru Ungureanu, jucator abia revenit pe teren dupa o lovitura dura incasata de la un adversar. Doua dintre eseuri au fost transformate de Ionel Preda, iar meciul s-a incheiat cu victoria Grivitei, scor 36-5.

Succesul obtinut sambata trecuta ne ofera posibilitatea de a reveni in fruntea Diviziei A, dar pana la finalul turului mai sunt programate doua meciuri deosebit de atractive, CS Tomitantii Constanta - Dinamo II Bucuresti (duminica, 30 octombrie, ora 13.00) si Dinamo II - Grivita (duminica, 6 noiembrie, ora 11.00).

Rugby Club Grivita - CSM Sibiu 36-5 (17-5).

Pentru Grivita au marcat Bogdan Budeanu eseu ('14), Claudiu Stefan eseu ('21), Marius Perniu eseu ('38), Alexandru Ungureanu eseu ('48), Florin Bujor eseu ('70), Andrei Cojocaru eseu ('78), Ionel Preda trei transformari ('38, '48, '70).

Grivita a inceput cu: Claudiu Stefan - Andrei Cojocaru, Florin Bujor, Nicolae Oprea, Lucian Florea - Ionel Preda, Alexandru Ungureanu - Florin Oprisor (Robert Gontineac '47), Marius Perniu, George Zaharia (Andrei Chitic '51) - Claudiu Podoleanu (Marian Arion '47), Alexandru Daineanu - Bogdan Budeanu, Alexandru Oancea (Luigi Padureanu '48), Marian Forminte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu