marți, 11 octombrie 2016

Alexandru Oancea: "Lumea trebuie sa stie ca Grivita are portile deschise pentru toti cei care vor sa faca parte din aceasta familie"


Unul dintre cei mai buni jucatori ai acestui start de sezon este fara doar si poate Alexandru Oancea, rugbist care a adus in Parcul Copilului experienta meciurilor jucate la nivel inalt. 



Desi este inca departe de potentialul maxim, Oancea si-a pus deja amprenta asupra jocului echipei, a bifat 103 minute in doua jocuri, a marcat un eseu si a impresionat prin patrunderile in forta care au facut pe toata lumea sa remarce ca este un mare plus pentru ca echipa noastra. Chiar daca exista pericolul ca aventura griviteana a lui Oancea sa fie una de scurta durata, el fiind deja curtat de echipe din esaloane superioare, trecerea sa prin Parcul Copilului reprezinta un bonus pentru noi inclusiv la capitolul imagine si speram sa atraga si alte nume grele spre un club care inca este in cautarea identitatii de mult pierdute. O ampla discutie cu tanarul taloner ne-a facut sa ne dam seama ca jucatorul Grivitei are deja maturitatea necesara pentru a nu sari etapele revenirii in prim planul rugbiului romanesc, Oancea fiind convins ca trebuie sa ia fiecare noua provocare pas cu pas.

- Ai jucat pentru CSM Baia Mare si in echipa nationala, in meciul cu Emerging Ireland de la Bucuresti, din 2014. Cum de ai ajuns sa joci pentru Grivita, in Liga a treia? Se poate spune ca ai facut un pas mare inapoi in rugby?

- Mi-am dorit sa ma apuc din nou de rugby, dupa o pauza destul de lunga.De ce Grivita? Am cativa fosti colegi, prieteni care joaca in momentul de fata pentru Grivita. Intalnindu-ne mai mereu si avand ca subiect comun rugbiul, ei mi-au povestit tot felul de chestii misto despre aceasta echipa si m-au facut sa imi doresc sa fac parte din ea. Pasul inapoi am fost nevoit sa il fac. Pe scurt,  a fost un moment in care am avut de ales intre sanatate si rugby. E clar ca am ales sanatatea. Dar acum sunt bine si incerc sa o iau usor de la zero.

- Cum te-au primit coechipierii? Cum ti s-a parut atmosfera pana acum? Cat de mare este diferenta dintre meciurile jucate in prima liga si cele din Liga a treia?

- Coechipierii m-au primit super bine. Eu sunt de parere ca orice sportiv care a practicat un sport de echipa se poate integra foarte usor intr-un grup la fel si grupul poate primi foarte usor un jucator. Exista o diferenta destul de mare intre meciurile de prima liga si cele de liga a treia. Insa si conditiile sunt total diferite. Jucatorul de Super Liga se pregateste zi de zi, chiar de doua ori pe zi, in schimb la echipe de Liga a treia majoritatea jucatorilor au un loc de munca si ne intalnim maxim de trei ori pe saptamana pentru a face rugby. Cea mai mare diferenta este ca un rugbist de prima liga traieste din rugby, in schimb cei de Liga a treia practica acest sport din placere. Asta nu inseamna ca un jucator de Liga a treia nu da totul pe teren, nici pe departe, drept dovada meciul extrem de intens, de sambata, cu cei de la Sportul Studentesc.

- Ai jucat impotriva unei echipe tinere, Tomitanii, si impotriva unei echipe cu o medie de varsta ridicata, Sportul. Care partida ti s-a parut mai dificila?

- Ambele meciuri au fost grele. Cat am jucat in prima liga am invatat ca un meci de rugby se joaca si este deschis oricarui rezultat, indiferent de numele echipelor implicate. Au fost doua echipe total diferite. Tomitanii este o echipa cu jucatori tineri, dornici de afirmare, iar Sportul este o echipa puternica si cu jucatori cu multa experienta.

- Care sunt planurile tale de viitor? Ramai la rugbiul jucat la nivel de amatori sau ti-ai propus sa revii in circuitul mare?

- Sincer sa fiu, nu stiu ce imi va rezerva viitorul. Momentan sunt la Grivita si fac tot ce pot sa ajut aceasta echipa. Ma pregatesc cat mai bine posibil si vedem ce urmeaza.

- La cum ai simtit echipa pana acum, crezi ca Grivita s-ar putea bate intr-un esalon superior?

- Da, cred ca Grivita poate sa emita pretentii la castigarea Diviziei A si sunt convins ca nu s-ar face de ras in Divizia Nationala. Sunt sigur ca avem o echipa care ar face fata celor din al doilea esalon valoric.

- Ai recomanda si altor jucatori de top sa ti se alature la Grivita?

- Clubul de rugby Grivita nu cred ca mai are nevoie de recomandari. Grivita este o echipa cu traditie si este important ca toata lumea sa stie ca Grivita are portile deschise pentru toti jucatorii de rugby care vor sa faca parte din aceasta familie.

- Cum se motiveaza un jucator care a evoluat in echipa nationala inaintea unui meci de Liga a treia? Cat iti este de greu sa intri in asemenea partide?

- Fiecare jucator are stilul sau de a se pregati inaintea unui meci. Eu, personal, nu fac diferenta intre pregatirea (motivarea) unui meci de Liga a treia si unul de Super Liga. Scopul este acelasi castigarea meciului. Indiferent pentru cine joc si impotriva cui joc, ma intereseaza sa dau totul pe teren pentru a castiga partida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu