sâmbătă, 9 iunie 2012

Clubul Sportiv Metrorex - Rugby Club Grivita 12-17 (5-10)

Rugby Club Grivita ramane lider in Grupa Centru a Diviziei A la rugby, dupa ce s-a impus astazi, cu 17-12 (10-5), in disputa cu Metrorex din deplasare, din etapa a opta. Fara o multime de jucatori de baza precum Stefan Abaseaca, Viorel Perniu, Valeriu Stoicescu, Andrei Stanila, Alexandru Arsene, Alexandru Galin, Andrei Mereuta, Viorel "Fulgerica" Nicolae sau Claudiu Stefan, Grivita a trebuit sa improvizeze masiv pentru deplasarea de la Metrorex, impotriva unui adversar aflat intr-o evidenta crestere de forma. In plus, caldura sufocanta si terenul extrem de dificil si-au pus amprenta pe evolutia echipei Grivita, formatie obisnuita sa practice un rugby modern, in viteza. Dupa cateva actiuni bune de atac ale Grivitei, care insa nu s-au incheiat cu marcarea de eseuri, Cristian Onofrei a deschis scorul in minutul 20 dintr-o lovitura de pedeapsa. Un cartonas galben aratat gazdelor parea sa usureze misiunea formatiei din Complexul Sportiv "Parcul Copilului", insa o nesincronizare in apararea Grivitei a facut ca Metrorex sa marcheze un eseu si sa intoarca situatia de pe tabela inexistenta, scorul devenind 5-3 in minutul 31. Acelasi Onofrei, omul meciului, a luat o actiune pe cont propriu si a marcat primul eseu al Grivitei in minutul 34, dupa o cursa splendida de peste 40 de metri. Cristi a reusit sa si transforme eseul astfel ca scorul pauzei a fost Metrorex - Grivita 5-10. Soarta meciului s-a decis in minutul 45, cand Ionel Preda a marcat al doilea eseu al Grivitei, dupa o fenta care a destabilizat complet apararea adversa, iar Onofrei a transformat pentru 5-17. Desi au avut superioritate numerica pe final, Marian Forminte fiind si el eliminat temporar, formatia gazda a reusit sa marcheze un singur eseu, astfel ca partida s-a incheiat cu victoria Rugby Club Grivita, scor 17-12. Conditiile improprii de joc si maniera de arbitraj iritanta au facut ca partida sa se dispute intr-o atmosfera mai tensionata decat era cazul. Grivitenii l-au acuzat, la finalul disputei, pe central ca a trecut cu vederea mai multe infractiuni comise de formatia gazda si a permis jocul dur al Metrorexului. Una dintre fazele incriminate s-a petrecut spre finalul primei reprize, cand Andrei Kiss, abia revenit pe teren, a fost lovit cu cotul in plina figura si s-a ales cu o taietura urata la pomete, el fiind transportat de urgenta la spital. Totusi, protestele grivitenilor s-au intors impotriva lor. Inchizatorul Sabin Vasilescu a vazut cartonasul rosu si foarte probabil va fi suspendat pentru meciul extrem de dificil cu Olimpia de pe teren propriu, de sambata viitoare.

Clubul Sportiv Metrorex - Rugby Club Grivita 12-17 (5-10)

Pentru Grivita au marcat Cristian Onofrei eseu (34), doua transformari (34, 45) si o lovitura de pedeapsa (20) si Ionel Preda eseu (45).

Grivita a jucat cu Cristian Onofrei - Alexandru Ungureanu, Eugen Titiriga (Visan Razvan 70), Andrei Kiss (Dorin Stefan 39), Gabriel Ghitan - Ionel Preda, George Mereuta - Catalin Gealapu, Sabin Vasilescu, Andrei Iacob (Ionut Manu 62) - Bogdan Budeanu, Adrian Buzduga - Alexandru Ionescu, Luigi Padureanu (Gabriel Dinica 58), Marian Forminte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu