joi, 28 martie 2024

Florin Oprisor, antrenorul Grivitei: "Infrangerile, precum cea cu CSM Galati, ne obliga sa tratam cu mai multa responsabilitate urmatoarele meciuri"

Rugby Club Grivita se pregateste pentru startul sezonului 2024, astfel ca am stat de vorba cu antrenorul echipei, Florin Oprisor, pentru a afla detalii despre atmosfera din interiorul vestiarului si ce obiectiv si-a propus echipa pentru acest an.

Sursa foto: rugby.ro
Sursa foto: rugby.ro

Jucatorii de la Rugby Club Grivita au participat la un program intens de pregatire in ultimele luni, iar totul a culminat cu jocul de verificare sustinut impotriva formatiei CSM Galati, pe teren propriu, pe 23 martie.

Din pacate, duelul cu CSM Galati s-a incheiat cu victoria oaspetilor, 29-17, iar jocul in sine a aratat ca rugbistii Grivitei inca mai au de lucru pentru a ajunge la un nivel optim.

Situatia in care se afla Rugby Club Grivita este, dupa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, una complicata, dar inca se mentine optimismul necesar pentru a participa cu fruntea sus la meciurile programate a avea loc in editia 2024 a Diviziei Nationale de Seniori, al doilea esalon al rugbiului romanesc.

Apropo de startul campionatului national de rugby, exista speranta ca Rugby Club Grivita isi incepe aventura in noul sezon cu un meci programat a avea loc impotriva celor de la Stiinta Petrosani sambata, 6 aprilie, de la ora 10.30, pe Parcul Copilului, desi un anunt oficial, public, din partea reprezentantilor Federatiei Romane de Rugby inca se lasa asteptat.

Pentru a afla care este atmosfera din interiorul vestiarului, cum s-a simtit infrangerea suferita in meciul de verificare jucat impotriva celor de la CSM Galati si ce perspective exista pentru noul sezon am discutat cu Florin Oprisor, antrenorul Rugby Club Grivita, iar ce a reiesit din discutie puteti parcurge in randurile de mai jos:

- Florin, perioada de pregatire pentru noul sezon a culminat cu un meci de pregatire jucat impotriva gruparii din Galati. Cum ti s-a parut ca s-au miscat baietii in duelul de sambata trecuta? A evoluat echipa conform asteptarilor tale?

- Din punctul nostru de vedere, a fost un meci util, care ne-a ajutat sa ne verificam nivelul si sa vedem ce functioneaza bine si la ce mai avem de lucrat in urmatoarele saptamani pana la debutul Diviziei Nationale de Seniori.

- Duelul cu CSM Galati s-a incheiat cu un rezultat negativ. E bine ca a venit infrangerea intr-un joc de verificare si putem corecta anumite greseli pana la startul competitiei?

- Infrangerile ne fac sa constientizam mai bine anumite aspecte ale jocului, ne obliga sa tratam cu mult mai multa responsabilitate urmatoarele meciuri. Pot sa asigur ca o sa lucram asiduu ca sa eliminam greselile.

- Cum vezi revenirea la sistemul competitional cu doua divizii? Este buna aceasta schimbare pentru Grivita?

- Da, o consider o schimbare benefica avand in vedere numarul mare de tineri care adera la clubul nostru. Diferenta dintre primele cateva echipe si restul este foarte mare, din multe puncta de vedere pe care nu are rost sa le enumar.

- Ce isi poate propune Grivita pentru sezonul 2024? Are puterea sa se lupte pentru un loc pe podiumul Diviziei Nationale de Seniori?

- Obiectivul pe care noi (staff si jucatori) l-am impus este clasare pe podium. Este un an cu multe meciuri, se pot intampla multe in sens pozitiv sau negativ, orice este posibil.

- Ce noutati sunt la nivelul lotului fata de sezonul precedent?

- As prefera ca cei care ne urmaresc si ne sustin sa vina aproape de echipa si sa-i cunoasca pe baieti in mod direct, sa vina pentru a cunoaste fiecare dintre jucatorii nostri, de la cei mai vechi la cei mai noi si de la cei mai experimentati la cei mai tineri. Si sa vina sa bem o bere impreuna dupa un meci in Parcul Copilului!

- Sa intelegem ca in 2024 Grivita mizeaza, din nou, pe o sumedenie de tineri plus cativa batrani?

- O sa mizam, asa cum am facut in ultimii ani, pe multi tineri. Unii dintre ei au reusit sa se impuna si ii vedeti deja jucand, altii au renuntat. Tinerii sunt viitorul, dar fara jucatorii cu experienta nu se poate. "Batranii", cu ghilimelele de rigoare, ne asigura echilibrul in momentele dificile.

- Cum ai simtit jucatorii la antrenamente? Cat de mult ne ajuta numarul mare de antrenamente efectuate pana acum?

- Cei mai multi dintre jucatori au reusit sa ajunga la un mare procent dintre antrenamente si sunt la un nivel bun de pregatire. In trecut faceam luni, miercuri si vineri, iar unii dintre baieti reuseau sa vina de doua ori. Introducand si a patra zi de pregatire, cei mai multi dintre baieti reusesc sa ajunga la macar trei antrenamente pe saptamana.

- Ce le-ai transmite celor care s-ar putea implica in proiectul Grivita? De ce sa se alature formatiei?

- Proiectul Grivita este un proiect deschis oricarui iubitor al Grivitei sau al rugbiului. Sunt bineveniti toti cei care pot aduce un plus valoare clubului prin mai multe moduri, financiar, voluntariat si orice alt mod care ar fi benefic clubului. Alaturarea si implicarea ne-ar permite ridicarea nivelului sportiv. Trebuie totusi sa ne uitam in termen de bugete la contracandidatele nostre si la ce nivel se situeaza, din punct de vedere financiar, fata de noi. Si nu uitati! La Grivita totul este diferit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu