luni, 13 august 2018

Marius Ioana: 'Respectul reciproc si spiritul de echipa m-au convins sa mai raman inca un an la Grivita'

Desi abia intors din stagiul de pregatire cu nationala U20 in Italia, Marius Ioana, singurul international al Grivitei la momentul actual, a acceptat sa ne impartaseasca impresiile sale despre timpul petrecut la lot, meciurile amicale jucate, dar si despre provocarile toamnei, respectiv participarea cu Grivita in Divizia Nationala si eventuala participare la Junior World U20 Trophy.




- Marius, in primul rand felicitari pentru selectionarea la lotul national U20. Povesteste-ne, in cateva cuvinte, ce inseamna aceasta experienta pentru tine?

- Convocarea la lotul national, in contextul unui campionat mondial Junior World Trophy, reprezinta o onoare pentru mine si in acelasi timp o noua provocare din toate punctele de vedere, tehnic, fizic si moral, deoarece se impune un anumit nivel de performanta si de responsabilitate, avand in vedere faptul ca reprezinti Romania.

- Consideri ca succesul din finala Diviziei A, cu Sportul Studentesc, si eseul marcat te-au ajutat sa intri in atentia staff-ului de la echipa nationala?

- In primul rand, faptul ca am fost acceptat de echipa de Seniori a Grivitei sa joc ca titular in finala cu Sportul Studentesc  a constituit un punct de plecare in convocarea mea la echipa nationala.

- Cum si cat muncesc la lot tinerii jucatori care viseaza sa calce pe urme unor Vlaicu, Surugiu, Macovei sau, de ce nu, Van Heerden?

- Intensitatea si ritmul antrenamentelor sunt foarte ridicate avand la baza un program bine stabilit, in care nu faci altceva decat pregatire pentru jocul de  rugby si majoritatea dintre cei selectionati doresc sa isi depaseasca limitele pentru a ajunge sa joace la un nivel cat mai ridicat.

- Ai fost titular in amicalul cu Dinamo. Cum ti s-a parut meciul? 

- Din punctul meu de vedere, meciul cu Dinamo a fost un meci test, in care am incercat sa punem in aplicare sistemul de joc al echipei pentru a  putea evalua nivelul actual de joc, si sigur este nevoie de o imbunatatire din punct de vedere al respectarii planului de joc.

- Despre mini-turneul din Italia si amicalul cu echipa Academiei de Rugby a Italiei ce ne poti spune?

- Consider ca am intalnit o echipa foarte bine pregatita atat din punct de vedere fizic cat si tehnic, practic ceea ce era de asteptat fiind o academie regionala de rugby a Italiei, cu o baza sporitva care indeplinea toate conditiile in ceea ce priveste terenurile de joc, sala de forta si toate echipamentele necesare unor pregatiri specifice antrenamentelor de rugby. In ceea ce priveste meciul in sine, din pacate nu cred ca ne-am indeplinit obiectivele (n.r. - Romania a cedat cu 1-7 la eseuri inscrise) deoarece nu am reusit sa punem in aplicare planul de joc stabilit in cadrul antrenamentelor.

- Urmeaza decizia finala. Crezi ca ai calitatile necesare pentru a face parte din lot la World Rugby U20 Trophy?

- Asa cum am mai precizat, convocarea la lotul national reprezinta o noua provocare pentru mine si incerc sa fac fata la nivelul cerintelor necesare unui asemenea campionat, dar majoritatea dintre cei convocati au calitati sportive deosebite, iar decizia finala de stabilire a echipei apartine antrenorului impreuna cu staff-ul tehnic.

- Hai sa ne indreptam si spre echipa de club. Ca sa linistim oamenii, spune-ne care este situatia ta actuala. Sezonul trecut ai fost imprumutat de Steaua la Grivita. Sezonul acesta? Vei evolua tot pentru Grivita?

- Avand in vedere modul in care am fost primit in echipa (“in Templu”) de catre baieti si staff-ul Grivitei este o mare onoare pentru mine sa continui in acest sezon cu Grivita. Prin urmare, respect Grivita si Hai Grivita!

- Ce te-a motivat sa ramai la noi, stiind ca sunt poate cele mai nepotrivite conditii din tara?

- Este simplu! Vorbim de ceva ce banii nu pot cumpara. Exista un respect reciproc si un spirit de echipa cum nu cred sa mai existe in alta parte. La Grivita suntem ca intr-o familie si toti avem in suflet dorinta neconditionata de a juca rugby.

- Consideri ca experienta avuta la lotul U20 te va ajuta sa ai un sezon si mai bun la echipa de club?

- Da, sunt convins ca ritmul sustinut al pregatirii in timpul antrenamentelor si experienta meciurilor jucate cu lotul U20 ma vor ajuta sa-mi cresc preformanta fizica si tehnica, iar in felul acesta sper ca voi influenta intr-un mod pozitiv jocul echipei de club si impreuna vom obtine rezultatele dorite.

- DNS s-a unit cu Divizia A si a rezultat o competitie care se anunta mult mai spectaculoasa, dar si mai obositoare sau costisitoare pentru echipele mici. Ce parere ai despre acest proiect? Are Grivita ce-i trebuie pentru a face fata? Care ar fi obiectivul potrivit pentru noi?

- La orice nivel de joc, Grivita are dorinta si daruire pentru rugby. Sigur, pentru a face fata unei competitii ce presupune numeroase deplasari in tara sunt necesare si resurse financiare.  Din punctul meu de vedere, cred obiectivul cel mai potrivit ar fi sa onoram cu prezenta toate meciurile programate si sa ne bucuram de rugby.

- Pentru final, as vrea sa revenim un pic la prezenta ta la lotul national U20. Consideri ca este un semnal ca ar trebui sa pui mai mare accent pe cariera de sportiv? Crezi ca prezenta la lot te va ajuta, in viitorul cel mai scurt posibil, sa prinzi un contract de Super Liga si, de ce nu, sa faci pasul catre nationala mare?

- Sincer sa fiu, nu mi-am stabilit un obiectiv pe termen lung. Eu traiesc prezentul si incerc sa-mi imbunatatesc nivelul constant, atat. Vreau sa-mi imbunatatesc nivelul din toate punctele de vedere, sportiv, personal, intelectual, etc. pentru ca in momentul in care se impune sa trag linie, vreau sa vad ce am realizat si incotro ma indrept in viata.

Pe Marius Ioana il puteti vedea in tricoul Rugby Club Grivita din 15 septembrie, formatia noastra urmand sa joace in Grupa Centru-Sud a DNS (Diviziei Nationale de Seniori), alaturi de CS Navodari, RC Galati, RC Barlad, Sportul Studentesc si RC Morometii Turnu Magurele.

Pana atunci, insa, este foarte posibil sa il vedeti pe Marius la Junior World Rugby U20 Trophy, competitie care va avea loc la Bucuresti, in perioada 28 august - 9 septembrie, si in care Romania va juca impotriva selectionatelor din Namibia, Samoa si Hong Kong, urmand ca Stejareii sa sustina in ultima zi a competitiei si un meci de clasament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu