joi, 23 august 2018

Bogdan Budeanu: 'Abordam fiecare meci din DNS la victorie'

Unul dintre inaintasii de care se leaga sperantele Grivitei pentru noul sezon este Bogdan Budeanu, deja multiplu campion cu echipa, dar jucator care a inceput sa faca de curand si pasul catre arbitraj si, mai ales, a devenit tata de rugbist, cel mai mare dintre juniorii sai debutand oficial pentru echipa de U8 a Grivitei.



Ajuns la 34 de ani si trecut prin multe batalii crancene pe dreptunghiul verde, Budi nu da niciun pas inapoi si se pregateste intens pentru confruntarile de foc cu colosii inaintasi ai celor de la Navodari, Barlad ori Galati.

Desi gruparea noastra este considerata una dintre outsidere, Budi este increzator in sansele noastre de a face o figura frumoasa la debutul in Divizia Nationala de Seniori si isi doreste ca un numar cat mai mare de oameni sa vina alaturi de echipa pentru a aprecia efortul depus de membrii gruparii din Parcul Copilului.

- Cum te simti cand stii ca faci parte dintr-o echipa care a castigat Divizia A de trei ori la rand?

- #treilarand, cum ne place noua sa spunem. Mă simt norocos că fac parte dintr-un grup care a găsit motivația necesara sa intre pe teren cu mentalitate de învingător. Motto-ul nostru este "hai sa facem un efort anul acesta și să ne retragem frumos".

- Ai inceput pregatirile pentru un nou sezon alaturi de Grivita. Stii cumva al catalea sezon este pe care il petreci in Parcul Copilului sau ai pierdut sirul?

- Am inceput sezonul cu numărul mai mult de jumatate din viata. O fi mult, o fi putin, nu stiu. Dar stiu ca este fantastic de bine in Templu. Este fantastic de bine sa simti ca esti 'acasa'.

- Urmeaza prima participare a Grivitei in Liga a doua dupa multi ani. Crezi ca avem puterea sa ne ridicam la nivelul asteptarilor?

- Ma bucura noul format al DNS, imi era dor de meciuri tari. Daca ramanem la fel de modesti si muncitori asa cum am inceput pregatirea, sunt convins ca putem oferi surprize frumoase celor ce urmaresc fenomenul.

- Cat de mult conteaza faptul ca Grivita va avea de jucat un numar mare de meciuri intr-un interval scurt de timp? Noi in principiu nu suntem obisnuiti cu un program atat de intens.

- Acesta este ritmul normal in care se joaca rugby, fara pauze, fara momente de respiro, si cred ca trebuie sa ne adaptam. Din fericire, noul program de antrenamente ne ajuta exact la acest capitol.

- Suntem in grupa cu Galati, Barlad, Navodari si Turnu Magurele. Cum vezi desfasurarea ostilitatilor? Care crezi ca sunt cei mai dificili adversari? Putem spera la primele trei clasate si calificarea in play-off?

- Noi suntem nou-promovati si este posibil ca anumite echipe sa fi calculat deja victorie sau victorii impotriva Grivitei. Noi vrem doar sa ne uitam in ograda noastra si sa pregatim corespunzator meciurile pe care le avem de jucat. Iar asta inseamna ca vrem sa abordam fiecare meci in parte la victorie. La final vom trage linie si vedem ce am obtinut si unde avem nevoie de imbunatatiri.

- Ai ajuns la 34 de ani. Cat timp vrei sa mai intri pe teren pentru Grivita? Ce te mai motiveaza sa joci rugby?

- Ma motiveaza in primul rand grupul nostru, Niste Baieti, dar si faptul ca urmeaza sa avem cateva meciuri tari. Nu in ultimul rand, ma motiveaza profesionalismul care incepe sa se instaleze incet, dar sigur, la Grivita. De asemenea, as preciza ca ma bucura prezenta unui numar mare de jucatori la antrenamente. Asta inseamna ca trebuie sa lupt pentru a-mi castiga postul de titular, ceea ce practic reprezinta o motivatie in plus.

- De curand ai inceput o cariera in arbitraj. Cum ti se pare? Ai emotii sa nu gresesti la meciuri?

- Nu am crezut ca pot fi atat de diferite cele doua ipostaze. A trebuit sa invat sa privesc jocul de rugby diferit. Nu este deloc atat de usor precum pare sa conduci un meci. Din fericire, am intalnit un grup de profesionisti care, desi poate parea surprinzator, as zice ca sunt mai apreciati la nivel international decat pe plan intern.

- Unul dintre juniorii tai a inceput sa joace pentru echipa U8 a Grivitei. Cum crezi ca s-a descurcat pana acum? Ai emotii sa nu se loveasca mai tare la meciuri? Ii dai sfaturi in privat? Crezi ca are calitatile necesare sa-ti calce pe urme sau chiar sa depaseasca nivelul la care ai ajuns tu?

- Primul turneu la care a jucat Matei a coincis cu primul eseu marcat si cu prima medalie castigata, deci as putea spune ca a fost un succes total. Nu stiu daca imi va calca pe urme sau imi va depasi performantele, eu sper doar sa se bucure cat mai mult de acest fenomen.

- De ce ar trebui sa-si dea oamenii copiii la rugby?

- Nu vreau sa para un cliseu, dar daca iti doresti o dezvoltare armonioasa pentru micutul tau, daca iti doresti ca el sa socializeze si sa-si formeze un caracter puternic, daca iti doresti sa aiba parte de o modalitate de distractie sanatoasa, atunci ar fi bine ca prichindelul tau sa faca sport. Iar daca le doresti pe toate la un loc, atunci ar trebui sa-l aduci la rugby.

- Transmite un mesaj celor care ar trebui sa se alature echipei in aceasta toamna si sa o sustina din toate punctele de vedere.

- Din 15 septembrie, numai in format LIVE, va asteptam la terenul de rugby, unde v-am pregatit cateva surprize. Nu suntem doar un club de rugby, suntem o comunitate si avem actiuni sociale. Cum bine zicea cineva pe vremuri, veniti alaturi de noi pentru ca nici nu stiti ce pierdeti. Si as dori sa transmit multumiri speciale oamenilor care nu se vad, dar care sustin rugbiul de pe Parcul Copilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu