luni, 6 august 2018

Alexandru Marin: 'Suntem ingredientul care da savoare Diviziei Nationale'

Din 15 septembrie incepe Divizia Nationala de rugby cu un nou format care isi propune sa dinamizeze esalonul al doilea al sportului cu balonul oval si chiar sa revitalizeze rugbiul romanesc.



Vor fi 12 echipe la start, impartite in doua grupe de cate 6 echipe. Avem Grupa Nord-Vest si Grupa Sud-Est, iar primele trei clasate din fiecare grupa, indiferent de componenta finala a acestora, vor merge in play-off, urmand ca celelalte trei echipe din fiecare grupa sa mearga in play-out.

In calitate de castigatoare a ultimelor trei sezoane de Divizia A, Rugby Club Grivita are un blazon de aparat in Divizia Nationala, dar misiunea gruparii din Parcul Copilului nu va fi deloc usoara, pentru ca grivitenii dau piept cu formatii care la momentul actual ofera conditii mult mai bune propriilor jucatori.

Pe langa traditia, renumele sau palmaresul clubului si curajul sau inteligenta propriilor jucatori, Grivita se bazeaza in continuare si pe prezenta pe margine a unui staff tehnic cu experienta ce il are in prim plan pe Alexandru Marin, antrenorul principal al echipei.

Cel poreclit Nea Sandu sau Sandu Bucataru a inceput sa piarda numarul sezoanelor in care se afla efectiv alaturi de echipa, dar continua sa se zbata cu toate puterile pentru un tel pe care putini il mai inteleg.

Nea Sandu ne-a oferit primele impresii despre ce inseamna participarea Grivitei in Divizia Nationala si modul in care au inteles sa se pregateasca jucatorii pentru acest obiectiv, iar de aici a rezultat urmatoarea discutie:

- Nea Sandu, Grivita are parte de o noua provocare din toamna, respectiv participarea in DNS. Cum comentati aceasta situatie? Ce parere aveti despre unificarea celor doua divizii?

- Nu ne permitem sa comentam aceasta decizie, de a unifica cele doua divizii, ci doar sa respectam aceasta decizie. Si sa speram ca echipa va face fata cu brio acestei provocari.

- Desi am castigat Divizia A de trei ori la rand, este echipa pregatita pentru un asemenea pas? Ce ne lipseste? Ce ne-ar mai trebui?

- Misiunea noastra nu este una usoara, dar avem multe argumente care ne recomanda pentru un parcurs cat mai bun in Divizia Nationala. Avem de partea noastra experienta jucatorilor mai in varsta, dorinta de afirmare a celor tineri, precum Alex Ioana, rugbist aflat in aceasta perioada la lotul national U20, dar avem de partea noastra si acest spirit unic pe care il cunoaste toata lumea, dorinta tuturor celor implicati de a tine aprinsa flacara din Templu, asa cum vorbim noi despre Stadionul Parcul Copilului. Toate acestea imi dau sperante ca vom pasi cu dreptul in noua competitie si nu ne vom impiedica in fata unei asemenea provocari.

- Cat de mult va conta faptul ca noi nu suntem obisnuiti cu un numar mare de meciuri? Grivita a jucat sapte meciuri in ultimul sezon, iar acum se prefigureaza un sezon cu 17 partide de jucat.

- Din punctul meu de vedere nu cred ca exista niciun inconvenient. Avem un lot bun pe care ne bazam si care in mod sigur va face fata programului de meciuri.

- Care ar fi obiectivul real al echipei? Poate Grivita sa emita pretentii la prima jumatate a clasamentului sau sa se implice in lupta pentru medalii?

- Este greu sa vorbim in acest moment despre o eventuala implicare a Grivitei in lupta pentru medalii sau pentru castigarea competitiei. Pe noi ne intereseaza, in primul rand, sa onoram cu prezenta toate partidele oficiale din program. Dar cred ca echipa noastra poate si va fi una dintre revelatiile Diviziei Nationale.

- Care este situatia la nivelul lotului? Va bazati in mare masura pe aceeasi jucatori ca si pana acum? Sperati sa mai apara ceva noutati?

- In principiu contam cam pe aceeasi jucatori care au castigat ultima editie a Diviziei A. Speram sa mai aducem cativa jucatori tineri, probabil de la celelalte echipe din Bucuresti, pe care sa ii ajutam sa se integreze cat mai rapid in angrenajul echipei, pentru ca ulterior ei sa ne ajute sa avem un parcurs cat mai bun in competitie.

- Echipa a inceput pregatirea de circa o saptamana. Cum se prezinta baietii la momentul actual? Ii simtiti dornici sa se antreneze la nivelul solicitat?

- Avem un program bun de pregatire, stabilit de comun acord cu jucatori. Sunt trei antrenamente clare si bine definite, in zilele de luni, miercuri si vineri, de la ora 18.30. Sunt antrenamente bine structurate, ce pornesc de la idei noi, moderne, si in care incercam sa anulam oboseala acumulata de jucatori prin prezentarea unor exercitii cat mai diversificate si prin promovarea unei atmosfere cat mai placute. Vrem sa facem totul cu cap, sa controlam intensitatea pregatirii in asa fel incat la startul competitiei echipa sa se prezinte la un nivel cat mai bun. De asemenea, vreau sa precizez ca avem programe bine stabilite si pentru jucatorii care nu pot onora cu prezenta cele trei antrenamente stabilite oficial. Ne dorim sa lasam cat mai putine lucruri la voia intamplarii pentru ca stim ca doar un plan bine pus la punct ne va mentine pe linia de plutire.

- Cat de important este ca Grivita s-a inscris la aceasta competitie, desi conditiile sunt cele pe care le stie deja toata lumea?

- O asemenea competitie fara Grivita la start ar fi fost ca un fel de mancare fara acele mirodenii care dau savoare. Consider ca putem fi pata de culoare a Diviziei Nationale, ingredientul care sa atraga atentia tuturor. Si, daca vrei, noi incepem competitia cu o mare victorie, cu un mare bonus. Faptul ca jucatorii au spus 'Da, continuam!', desi stiau cum si la ce se inhama, in ce conditii, reprezinta pentru noi un atuu extrem de important. Vorbim despre o forta nebanuita a unui grup care inca mai poate muta muntii din loc.

- Ce urmeaza pentru Grivita? Credeti ca vor exista imbunatatiri in anumite zone ale clubului? Putem vorbi de o tentativa de dezvoltare?

- Noi avem deja un plan discutat cu jucatorii si conducerea clubului pentru prima parte a campionatului, un plan pe care il putem onora. Pentru sezonul de primavara ne vom adapta din mers, in functie de rezultatele obtinute de echipa si de eventuala calificare in play-off sau play-out. Strict administrativ, ce pot sa spun? Ne dorim sa ne prezentam intr-un mod cat mai onorabil cu putinta. Asta inseamna pregatirea terenului principal pentru meciuri, mentinerea terenului II la un nivel cat mai ridicat si probabil ca vor exista mici imbunatatiri si in zona vestiarelor, in special in zona celui rezervat vizitatorilor.

- Ce mesaj ati avea pentru cei care vor si/ sau pot sa se alature grupului din Parcul Copilului, indiferent ca vorbim de jucatori, sponsori sau simpli sustinatori ai echipei?

- Sincer sa fiu, nu-mi plac mesajele pompoase asa ca voi spune doar atat - Fiti alaturi de noi, pentru ca doar impreuna vom reusi sa mentinem viu spiritul Grivita ce dateaza inca din 1932.

- Si pentru final, pe cine ati paria in lupta pentru castigarea DNS-ului?

- Daca spun numele altei echipe se poate interpreta ca nu am incredere in baietii nostri, de aceea as spune ca ... jucatorii si membrii staff-ului au semnat deja tabelul privind pariurile sportive, deci nu avem voie sa pariem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu