luni, 22 iunie 2015

Cifrele la sfarsitul turului!

Dupa sapte etape disputate din actualul sezon, Rugby Club Grivita este lider autoritar al Diviziei A, gruparea din Parcul Copilului obtinand sase victorii din sase posibile. Mai mult, toate succesele au venit cu punct bonus ofensiv, astfel ca Grivita are punctaj maxim posibil, 30 de puncte. In plus, Grivita are cel mai bun esaveraj, +201, si, de departe, cea mai buna aparare, gruparea din Parcul Copilului incasand doar 57 de puncte, ceea ce inseamna mai putin de 10 puncte pe meci. In materie de ofensiva, trebuie precizat ca Grivita a reusit 258 de puncte, ceea ce inseamna exact 43 de puncte inscrise pe meci. Cele 258 de puncte au fost marcate de 20 de jucatori, iar acest aspect releva faptul ca Grivita a fost o adevarata echipa in tur, echipa antrenata de Alexandru Marin nestand doar intr-unul sau doi jucatori pentru faza ofensiva.

Cei 20 de marcatori ai Grivitei sunt: 1. Alexandru Ungureanu - 45 de puncte (un eseu, 17 transformari si doua lovituri de pedeapsa); 2. Alexandru Marin - 27 de puncte (cinci eseuri si o transformare); 3. Florin Bujor - 21 de puncte (trei eseuri si trei transformari); 4. Gabriel Ghitan, Mihai Stefanescu, Iosif Eva si Catalin Ionita - toti cate 15 puncte (cate trei eseuri); 8. Viorel Nicolae Fulgerica, Razvan Mardar, Andrei Iacob, Stefan Herghelegiu, Mihai Ionita, Dan Carlescu, Marius Perniu si Mihai Rosca - toti cate 10 puncte (cate doua eseuri); 16. Nicolae Oprea, Mircea Paraschiv, Marian Forminte, Bogdan Budeanu si Bogdan Mihai - toti cate cinci puncte (cate un eseu).

Mihai Rosca, Razvan Mardar si Stefan Herghelegiu sunt cei trei jucatori ai Grivitei eliminati temporar in meciurile disputate in tur.

Grivita a marcat 42 de eseuri in cele sase meciuri din tur, media fiind de sapte eseuri pe meci. Topul marcatorilor de eseuri arata astfel: 1. Alexandru Marin - 5; 2. Florin Bujor, Gabriel Ghitan, Mihai Stefanescu, Iosif Eva si Catalin Ionita - cate 3; 7. Viorel Nicolae Fulgerica, Razvan Mardar, Andrei Iacob, Stefan Herghelegiu, Mihai Ionita, Dan Carlescu, Marius Perniu si Mihai Rosca - cate 2; 15. Alexandru Ungureanu, Nicolae Oprea, Mircea Paraschiv, Marian Forminte, Bogdan Budeanu si Bogdan Mihai - cate unul.

Grivita a marcat doar 48 de puncte din lovituri de picior, respectiv din 21 de transformari si doua lovituri de pedeapsa. Liderul suterilor fiind Alexandru Ungureanu, autor a 17 transformari si doua lovituri de pedeapsa. Au mai punctat din lovituri de picior Florin Bujor (trei transformari) si Alexandru Marin (o transformare).

De remarcat ca Grivita are un procentaj de 50% la transformarea de eseuri, 42 de eseuri si 21 de transformari sau, mai pe romaneste, "una din doua".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu