luni, 15 septembrie 2014

Rugby Club Grivita - Clubul Sportiv Metrorex 57-0 (24-0)

Etapa a noua a Campionatului National de rugby, Divizia A, a programat, sambata, 13 septembrie, confruntarea dintre Rugby Club Grivita si Clubul Sportiv Metrorex. Oaspetii au venit in Parcul Copilului incurajati de meciul bun facut cu Sportul Studentesc, 19-22, si au dat o replica darza Grivitei in primul sfert de ora al partidei. De altfel, CS Metrorex a fost la un pas de a deschide scorul in minutul 7, cand oaspetii au ratat de putin o tentativa de dropgol. A fost nevoie de experienta lui Claudiu Stefan, unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, pentru ca Grivita sa deschida scorul in minutul 19. Refolosit pe postul de aripa, dupa ce a jucat mai multe meciuri ca fundas, Claudiu Stefan a crosetat cativa adversari si a culcat balonul in terenul de tinta advers. Spiritele s-au incins in minutul 25, cand Marian Forminte, capitanul Grivitei, a fost eliminat temporar, dupa o decizie dubioasa a centralului. Eliminarea capitanului a adus un plus de ambitie in tabara Grivitei, gruparea din Parcul Copilului reusind sa inscrie doua eseuri in inferioritate numerica, ambele prin Claudiu Cristea. De altfel, tanarul centru imprumutat de la Dinamo Bucuresti a reusit dubla intr-un interval de patru minute. Pe finalul reprizei, dupa reintrarea lui Marian Forminte, inaintarea si-a facut si ea datoria, Bogdan Budeanu reusind sa inscrie al patrulea eseu al Grivitei, incercarea care ne asigura punctul bonus ofensiv. Si cum Alexandru Podarascu a transformat doua dintre cele patru eseuri reusite de Grivita in prima repriza, scorul pauzei era 24-0. Din pacate, frustrarea acumulata de echipa oaspete a inceput sa se vada tot mai mult pe teren, astfel ca inca din finalul primei parti a inceput sa creasca numarul de infractiuni cu violenta comise de jucatorii de la CS Metrorex. Repriza a doua a inceput in nota de dominare a Grivitei, Claudiu Stefan marcand un nou eseu inca din minutul 44. Cu o singura exceptie, o faza in care oaspetii au ratat posibilitatea de a marca eseul de onoare din cauza unui inainte comis chiar in terenul de tinta, jocul a curs intr-o singura directie. Grivita a marcat alte patru eseuri in ultimele 30 de minute, doua prin George Berkesz, cate unul prin Florin Bujor si Bogdan Budeanu, si a ratat cateva momente favorabile de a-si mari avantajul de pe tabela de marcaj. Rugby Club Grivita - Clubul Sportiv Metrorex s-a incheiat 57-0, iar gruparea din Parcul Copilului obtine o victorie de moral inainte de finala Grupei Est, cu Sportul Studentesc, de sambata, 20 septembrie, ora 10.00.

Rugby Club Grivita - Clubul Sportiv Metrorex 57-0 (24-0).

Pentru Grivita au marcat Claudiu Stefan doua eseuri (19, 44), Claudiu Cristea doua eseuri (32, 35), Bogdan Budeanu doua eseuri (39, 78), George Berkesz doua eseuri (56, 74), Florin Bujor eseu (52), Alexandru Podarascu patru transformari (19, 35, 44, 52), Alexandru Ungureanu doua transformari (74, 78). Cartonase galbene: Marian Forminte (25), George Berkesz (60).

Grivita a inceput cu Alexandru Ungureanu - Claudiu Stefan (Alexandru Ionescu 62), Florin Bujor, Claudiu Cristea (Nicolae Oprea 53), Viorel Nicolae Fulgerica (Iosif Eva 48) - Mircea Paraschiv, Alexandru Podarascu - Robert Gontineac, Andrei Stanila  (Mihai Stefanescu 45), Mihai Adam - Bogdan Budeanu, George Berkesz - Andrei Iacob, Alin Marin (Luigi Padureanu 56), Marian Forminte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu