miercuri, 10 septembrie 2014

Interviu Cornel Suciu

Aflat in Bucuresti pentru a rezolva cateva mutari pregatite de Clubul Sportiv Navodari pe piata transferurilor, Cornel Suciu, antrenorul secund al gruparii de la malul marii, a avut amabilitatea de a-mi raspunde la cateva intrebari. Evident, toate gandurile tehnicianului se indreapta catre meciul pe care CS Navodari il joaca sambata, la Iasi, cu Politehnica, in semifinalele Diviziei Nationale. Confruntarea din Copou se anunta a fi una extrem de echilibrata. Iesenii s-au impus de fiecare data in cele doua partide disputate in sezonul regulat, dar au facut-o cu mare dificultate, 28-18 la Navodari si 32-17 la Iasi.



- Ati prins locul 4 in Divizia Nationala si jucati semifinala cu Politehnica Iasi in deplasare. Credeti ca puteti da lovitura in Copou?

- Sigur putem da lovitura la Iasi, asa cum puteam castiga si in sezonul regulat. Numai neatentia noastra a facut sa pierdem cele doua jocuri disputate impotriva lor. Jocuri in care, de altfel, am prestat un rugby de calitate.

- Daca aveti culoar favorabil, veti accepta sa jucati in SuperLiga anul viitor?

- Deocamdata consideram ca suntem prea mici pentru SuperLiga. Proiectul nostru consta in cresterea jucatorilor tineri (romani). Daca vom reusi sa mentinem acelasi lot si in sezonul viitor probabil ca in doi-trei ani nu vom mai refuza SuperLiga.

- Ce lipseste echipei CS Navodari pentru a se lua la tranta cu fortele Romaniei?

- Ca peste tot in sportul romanesc, depindem foarte mult de buget. Cu un buget rezonabil, nu chiar ca cel al fortelor implicate in SuperLiga, sunt sigur ca am putea face fata cerintelor.

- Ce ar insemna pentru CS Navodari o medalie obtinuta anul acesta in Divizia Nationala? 

- Pentru noi o medalie ar insemna recunoasterea muncii de pana acum. Am crescut in valoare cu fiecare meci jucat. Nu ne-am grabit in corectarea greselilor facute si rezultatele sunt pe masura muncii. Mai avem de invatat si sigur nu ne vom opri aici. Pe de alta parte, obtinerea unei medalii ne poate aduce mai mult sprijin financiar si nu numai, demonstrand ca suntem o echipa serioasa si dornica de performanta.

- Daca primiti o oferta favorabila, eventual din SuperLiga, renuntati la colaborarea cu CS Navodari?

- Sunt navodarean si am cunoscut rugby-ul de la varsta de 6 ani aici, in Navodari. Ma bucur ca dupa 14 ani in care acest oras nu a avut rugby, am reusit sa o luam de la 0 si am ajuns unde suntem. Avem copii crescuti de noi si care au devenit campioni sau vicecampioni nationali. Toate acestea au fost posibile doar cu sprijinul autoritatilor locale care au inteles ce traditie a avut acest sport aici. In ceea ce priveste o "intrerupere a colaborarii", nu stiu ce antrenor sau conducator de club ar refuza o oferta din partea unui club mai mare. Suntem profesionisti si trebuie sa ne gandim ... si la noi! Bineinteles ca m-ar bucura o "oferta", nu atat de mult financiar, cat disponibilitatea mea de a acumula experienta.

Antrenorul echipei din Navodari nu exclude posibilitatea ca gruparea de la malul marii sa inregimenteze jucatori de la Rugby Club Grivita, insa o decizie in acest sens se va lua abia dupa terminarea campionatului, respectiv dupa ce oficialii echipei vor trage linie si vor vedea pe cine se bazeaza pentru 2015 si ce strategie va adopta clubul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu