sâmbătă, 10 mai 2014

Rugby Club Grivita - Clubul Sportiv Metrorex 47-12 (22-0)

Circa 300 de spectatori au umplut singura tribuna accesibila a arenei din Parcul Copilului, sambata dimineata, pentru a urmari mult asteptatul meci dintre Rugby Club Grivita si Clubul Sportiv Metrorex, din etapa a treia a Diviziei A la rugby. Desi erau dornici sa spele rusinea de anul trecut, cand au suferit trei infrangeri clare in fata rivalilor de pe "Ciurel", grivitenii au inceput prost confruntarea de pe teren propriu si au fost tinuti la respect de niste adversari tineri si lipsiti de experienta. In primele sase minute ale partidei s-a jucat numai in jumatatea de teren a Grivitei, oaspetii fiind la un pas de a deschide scorul in minutul 4, cand au ratat de putin o lovitura de pedeapsa. In loc de 0-3 s-a facut 5-0 in minutul 7, cand Iosif Eva a inscris, la colt, primul eseu al partidei. Aripa Grivitei a profitat de un atac prelungit, purtat in extrema stanga, si a culcat balonul, dupa ce a pacalit un adversar. Putea fi 10-0 inca din minutul 10, insa incercarea lui Claudiu Cristea a fost anulata de centralul partidei, dupa un "inainte" semnalat in urma unei faze dubioase. S-a facut 10-0 abia in minutul 15, cand Andrei Stanila a creat superioritate numerica in extrema stanga si a culcat balonul in terenul de tinta. Dupa o scurta perioada de acalmie, in care grivitenii s-au intrecut in greseli individuale si baloane scapate in fata, gazdele au mai inscris inca doua eseuri inainte de pauza, prin Florin Bujor si Gabriel Ghitan, reusita lui Bujor fiind transformata de Alexandra Ungureanu. Din pacate, evolutia remarcabila a grivitenilor a fost umbrita de accidentarea lui Bogdan Lungu, care a suferit o ruptura de glezna, chiar inainte de finalul reprizei, si a fost transportat de urgenta la spital. Repriza a doua a inceput ca si prima, respectiv in nota de dominare a oaspetilor. CS Metrorex a profitat de un cartonas galben incasat de Mircea Paraschiv, pentru greseli repetate, si a redus din diferenta in minutul 50, 22-7. Desi in inferioritate numerica temporara, Grivita a reusit sa marcheze un nou eseu in minutul 56, cand Andrei Stanila a reusit un rebound de toata frumusetea si a culcat balonul in terenul de tinta advers. Grivita si-a continuat recitalul in minutul 62, cand Gabriel Ghitan si-a trecut si el in cont dubla, dupa o actiune colectiva de toata frumusetea. CS Metrorex a reusit un nou eseu, in minutul 66, dar finalul a apartinut grivitenilor, Andry Cebotari, Marius Perniu si Viorel Nicolae Fulgerica trecandu-si si ei numele pe lista marcatorilor, dupa actiuni care au facut deliciul publicului. RC Grivita - CS Metrorex s-a incheiat 47-12, iar trupa antrenata de Valeriu Falcusanu, Alexandru Marin si Ermil Pasache se gandeste deja la derby-ul cu Sportul Studentesc de sambata, 17 mai, de pe teren propriu.

Rugby Club Grivita - Clubul Sportiv Metrorex 47-12 (22-0).

Pentru Grivita au marcat Andrei Stanila doua eseuri ('15, '56), Gabriel Ghitan doua eseuri ('40, '62), Iosif Eva eseu ('7), Florin Bujor eseu ('37), Andry Cebotari eseu ('70), Viorel Nicolae Fulgerica eseu ('73), Marius Perniu eseu ('80), Alexandru Ungureanu transformare ('37).

RC Grivita a inceput cu Claudiu Stefan (Andry Cebotari '45) - Gabriel Ghitan, Nicolae Oprea (Florin Bujor '26), Claudiu Cristea (David Mandache '68), Iosif Eva (Viorel Nicolae Fulgerica '45) - Mircea Paraschiv, Alexandru Ungureanu - Alexandru Arsene, Marius Perniu, Andrei Stanila - Bogdan Budeanu, Bogdan Lungu (Madalin Birjovanu '40) - Mihai Stefanescu (Andrei Iacob '51), Mihai Adam (Luigi Padureanu '51), Marian Forminte (Stefan Abaseaca '51).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu