vineri, 13 septembrie 2013

Mini-interviu cu Alexandru Marin, antrenorul principal al echipei Rugby Club Grivita

Dupa indelungi perioade de cautari, Rugby Club Grivita se afla in fata unui nou inceput, iar cei care au ramas aproape de gruparea din Parcul Copilului spera ca drumul ales sa le asigure posibilitatea de a vedea, in sfarsit, lumina de la capatul tunelui. Artizanul eforturilor de a repune fosta campioana a Europei pe harta rugby-ului romanesc ramane Alexandru Marin, antrenorul principal al multiplei campioane nationale, iar reputatul tehnician a avut bunavointa de a-mi raspunde la cateva intrebari:



- Domnule Alexandru Marin, cum credeti ca se prezinta echipa in momentul actual, inaintea startului unui nou sezon?

- In acest moment speram la o imbinare intre experienta acumulata de jucatorii cu vechi state in cadrul clubului si dorinta de afirmare a jucatorilor care s-au alaturat de curand lotului si care au ambitia de a arata ca pot juca la nivelul Diviziei A.

- Ce le-ar trebui juniorilor care au venit la echipa pentru a deveni piese de baza?

- Stabilitatea financiara asigurata de club prin contract de pregatire sportiva, prezenta la antrenamente, seriozitate, "ochi si urechi" la ce spun si ce fac jucatori cu experienta.

- Are Grivita sanse la locul intai in Grupa Sud?

- Obiectivul nostru nu este castigarea Grupei. Aceste meciuri ne vor elucida in privinta jucatorilor pe care ne vom baza incepand cu 2014, de cand intra in functiune regula ce ne obliga sa avem cel putin sapte jucatori sub 21 de ani inscrisi pe foaia de joc. Totusi, acest aspect nu trebuie sa-i impiedice pe jucatori sa joace la nivel maxim si, de ce nu, sa fortam o clasare pe unul dintre primele doua locuri ce ne-ar asigura mentinerea in lupta pentru o medalie. Baietii au calitatile necesare, totul depinde de ei si de modul in care se antreneaza. Stii cum se spune ... daca vrei, poti!

- Ce stiti despre celelalte echipe?

- Nu am informatii concrete, insa, din ce stiu la momentul actual, pot sa-ti spun ca la Metrorex (n.r. - primul nostru adversar) sunt cativa jucatori cu experienta la ... butoane plus multi juniori pe care daca nu-i pui la punct te alearga de nu te vezi. La Sportul Studentesc stiu ca sunt ceva probleme de efectiv, iar Callatis Mangalia se bazeaza, in continuare, pe acei jucatori cu dubla legitimare de la Farul Constanta, care poate joaca sau poate nu joaca. Oricum, Callatis Mangalia nu puncteaza in clasament, din cauza statutului, astfel ca batalia se va da intre cele trei echipe bucurestene.

Primul episod din ceea ce se spera a fi o noua era in istoria Rugby Club Grivita se va derula sambata, 14 septembrie, pe Stadionul "Ciurel", din Bucuresti, cand echipa noastra infrunta formatia Clubul Sportiv Metrorex. Partida se anunta a fi una a marilor ambitii si in care elevii antrenorului Alexandru Marin vor sa dea totul pentru a face uitat esecul usturator din primavara, cand CS Metrorex s-a impus cu un infiorator 53-17 chiar in Parcul Copilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu