duminică, 23 septembrie 2012

Clubul Sportiv Olimpia - Rugby Club Grivita 17-10 (7-0)

Ultima etapa din sezonul regulat al Diviziei A la rugby a propus un nou episod din duelul devenit traditional intre Clubul Sportiv Olimpia si Rugby Club Grivita. Ca de obicei, intalnirea disputata sambata, pe stadionul Olimpia, a fost una extrem de incinsa, ambitiile fiind foarte mari de ambele parti, desi rezultatul final nu mai putea schimba situatia in clasamentul final din Grupa Centru. Cu cateva absente notabile pe linia de treisferturi, Grivita a pariat totul pe pachetul de inaintare, actiune care s-a dovedit a fi de succes mai ales in repriza a doua. Primul mitan a fost la discretia gazdelor, Grivita reusind rareori sa treaca de linia de centru a terenului. Gruparea din Parcul Copilului a ratat ocazia de a deschide scorul in startul meciului, cand Cristian Onofrei a ratat de putin o lovitura de pedeapsa din lateral dreapta. In rest, grivitenii s-au aparat eroic in prima repriza, defensiva oaspetilor cedand o singura data, in minutul 17, cand Olimpia a reusit sa puncteze printr-un eseu transformat. Desi se parea ca efortul depus in primele 40 de minute o va costa scump, Grivita a demonstrat ca are resurse nebanuite in partea a doua a intalnirii. Inaintasii si-au provocat adversarii sa comita greseli, iar jucatorii de pe linia de treisferturi au prins tot mai curaj, astfel ca Grivita a inceput sa puna tot mai multe probleme unei echipe, Olimpia, care probabil s-a si vazut invingatoare inainte de termen. Pasul inainte facut de griviteni s-a vazut inca din minutul 52, cand Bogdan Budeanu a concretizat o actiune colectiva a intregului pachet de inaintare. Din pacate, Cristian Onofrei a ratat transformarea, iar adversarii au ripostat rapid, Olimpia facand 14-5 in minutul 57, dupa o faza ciudata in care jucatorii ambelor formatii au parut mai degraba prinsi intr-o repriza pugilistica decat atenti la meciul in sine. In ultimele 20 de minute, profitand de o superioritate numerica, Grivita a alergat pentru a intoarce rezultatul insa oaspetii au reusit sa marcheze doar cinci puncte, Catalin Gealapu culcand balonul in terenul de tinta advers in minutul 77. Mai mult, la ultima faza a meciului, cu doi oameni in minus, Olimpia a punctat dintr-o lovitura de pedeapsa si a stabilit scorul final, 17-10. Ocupand doar locul al doilea in Grupa Centru, Rugby Club Grivita va evolua in turneul pentru locul 4 din Divizia A, urmand sa dea piept, in partide tur-retur, cu Lions Arad si RCM Galati.

Clubul Sportiv Olimpia - Rugby Club Grivita 17-10 (7-0)

Pentru Grivita au marcat Bogdan Budeanu si Catalin Gealapu cate un eseu.

Grivita a jucat cu Visan Razvan - Catalin Titiriga, Ionel Preda, Cristi Ionescu, Alexandru Ungureanu - Cristian Onofrei, Andrei Kiss - Catalin Gealapu, Andrei Stanila, Alexandru Arsene - Valeriu Stoicescu, Viorel Perniu - Marian Forminte, Luigi Padureanu, Bogdan Budeanu. Pe parcurs a mai intrat Liviu Salageanu, celelalte rezerve (Alexandru Ionescu, Tibi Tanase, Ionut Manu, Mihai Adam) ramanand pe banca.

* - Centralul a acordat cinci cartonase galbene si unul rosu, din tabara Grivitei fiind eliminati temporar Catalin Gealapu si Andrei Stanila.

* - MVP - Intreg pachetul de inaintare, cu mentiuni speciale pentru cei doi marcatori: Bogdan Budeanu si Catalin Gealapu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu