duminică, 7 octombrie 2012

RUGBY CLUB GRIVITA - RCM GALATI 43-12 (21-5)

Rugby Club Grivita a debutat, sambata, cu o victorie in turneul pentru locul 4 din Divizia A la rugby. Elevii antrenorului Alexandru Marin s-au impus de o maniera categorica, scor 43-12, impotriva lui RCM Galati, un adversar tenace dar, pe alocuri, rudimentar. Motivati sa lase o impresie buna la penultimul meci oficial disputat pe Stadionul "Parcul Copilului" in 2012, jucatorii de la Grivita au inceput partida in forta si au deschis scorul inca din minutul 3, cand Andrei Iacob a concretizat o actiune colectiva de toata frumusetea si a marcat prima incercare a disputei. Oaspetii aproape ca nici nu au reusit sa atinga balonul pana la deschiderea scorului. Cristian Onofrei a transformat pentru 7-0 si cei aproape 100 de iubitori ai rugbiului prezenti in tribunele batranei arene se pregateau de un scor-fluviu. Nu a fost sa fie chiar asa, pentru ca, lipsa de motivatie a inceput sa se simta in jocul Grivitei si oaspetii au profitat tot mai mult de inadvertentele din evolutia gazdelor. Mai mult, cu un pachet de inaintare extrem de puternic, galatenii au reusit sa puna stapanire pe joc si presiunea constanta a dat roade in minutul 18, cand inaintasii oaspetilor au redus din diferenta gratie unui eseu. Treziti din amorteala, grivitenii au fortat atacul in ultimul sfert de ora al primei reprize si s-au distantat pe tabela de marcaj nefunctionala oricum. Cristian Onofrei (minutul 26) si Alexandru Arsene (minutul 39) au marcat si ei cate o incercare, iar ambele eseuri au fost transformate de acelasi Onofrei, astfel ca pauza gazdele aveau un avantaj confortabil, 21-5. Actul al doilea a inceput precum primul. Trupa lui Alexandru Marin a apasat pe acceleratie inca din start si a marcat un nou eseu prin Marian Forminte (minutul 43), dupa o noua actiune colectiva de toata frumusetea ce a pulverizat defensiva adversa. Onofrei a transformat impecabil si Grivita se distanta la 28-5. Reusita lui Forminte a fost dublata aproape imediat de cea a lui Andrei Mereuta si gazdele aveau 33-5 in minutul 49. Oaspetii au redus din diferenta in minutul 66, 33-12, profitand de o usoara degringolada aparuta in tabara Grivitei, insa Onofrei a ridicat scorul la 36-12, in minutul 72, uvertura gazdelor transformand perfect o lovitura de pedeapsa si reusind sa taie din elanul galatenilor. La ultima actiune a meciului, Bogdan Budeanu a patruns vijelios printre aparatorii RCM-ului si si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor cu cel mai frumos eseu al partidei. Onofrei a transformat si a stabilit scorul final, Rugby Club Grivita - RCM Galati 43-12. In urma acestui rezultat, formatia antrenata de Alexandru Marin se instaleaza confortabil pe locul 4 in ierarhia Diviziei A, dar pentru gruparea din "Parcul Copilului" urmeaza doua deplasari dificile si extrem de obositoare, la Arad si, respectiv, Galati.

Rugby Club Grivita - RCM Galati 43-12 (21-5)

Pentru Grivita au marcat Andrei Iacob, Alexandru Arsene, Marian Forminte, Andrei Mereuta si Bogdan Budeanu, toti cate un eseu, si Cristian Onofrei, un eseu, cinci transformari si o lovitura de pedeapsa.

Grivita a jucat cu Ionel Preda - Alexandru Ungureanu, Andrei Mereuta, Cristian Ionescu, Gabriel Ghitan - Cristian Onofrei, Andrei Kiss - Andrei Iacob, Andrei Stanila, Alexandru Arsene - Marius Perniu, Sabin Vasilescu - Marian Forminte, Luigi Padureanu, Stefan Abaseaca. Pe parcurs au mai intrat Alexandru Ionescu, Cristian Manu, Mihai Adam si Eugen Titiriga, pe banca ramanand Visan Razvan, Ionita Mihai, Tibi Tanase, Catalin Titiriga si Liviu Salageanu.

* - MVP-ul meciului a fost desemnat Andrei Kiss.

* - Uvertura Cristian Onofrei a fost la un pas sa rateze startul partidei. Decarul Grivitei si-a uitat legitimatia acasa si a ajuns cu 2-3 minute inainte de debutul intalnirii, antrenorul Alexandru Marin fiind la un pas sa-l titularizeze pe Visan Razvan la postul de uvertura.

* - Arbitrul intalnirii a iritat spiritele cu maniera de a conduce disputa. Pe langa numeroasele decizii controversate, centralul a acordat si foarte multe cartonase galbene, doi dintre jucatorii eliminati temporar fiind Alexandru Ionescu si Ionut Manu, desi ambii au intrat pe parcursul intalnirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu