vineri, 24 martie 2017

Bogdan Budeanu: "De ce rugby? Pentru ca adevaratele valori in viata sunt prieteniile camarazilor"


Mereu printre cei mai constanti jucatori ai Grivitei, Bogdan Budeanu, MVP-ul din 2014, si-a pus amprenta asupra jocului echipei si in turul Diviziei A, cand formatia noastra a dat batalii dificile cu echipe mai tinere, Tomitanii, Dinamo II, dar si cu formatii artagoase precum CSM Sibiu si, mai ales, eterna rivala Sportul Studentesc. 



Cel poreclit Budi a reusit un eseu in cele 274 de minute jucate in tur si considera ca este pregatit sa dea totul in returul care bate la usa.

- Mai sunt cateva saptamani pana la startul returului. Cum ti se pare ca se prezinta echipa la momentul actual?

- A fost o pauza competitionala cam lunga, dar ne-am obisnuit deja la acest nivel. Cine a fost constiincios este in grafic cu pregatirea fizica, cei mai multi dintre baieti au "incarcat" la greu in aceasta iarna si speram ca la ora primului meci sa fim intr-o forma apropiata de potentialul maxim.

- Grivita nu a stralucit in prima parte a campionatului. Ce ar trebui sa aduceti nou pentru a imbunatati jocul echipei? Crezi ca e nevoie de rugbisti noi?

- Glumind un pic as zice ca noi nu am stralucit in tur pentru ca oricum avem senzatia ca am ramas la statutul de diamanet neslefuite. Trebuie sa ne inspire victoria Romaniei obtinuta recent impotriva Georgiei si sa venim si noi cu un plus de unitate, daruire si disponibilitate la efort. Cat despre rugbisti noi, cred ca este mereu nevoie de asemenea jucatori. Chiar cred ca este un moment oportun ca baietii mai tineri sa-si doreasca sa se afirme, pentru ca din ce simt noi astia mai din vechea garda suntem dispusi la o concurenta loiala.

- Va asteapta un program infernal si extrem de condensat. Crezi ca veti face fata cu brio la meciuri tari jucate saptamanal?

- Da, din pacate campionatul este atat de scurt incat orice accidentare, cat de mica ar fi, chiar si o entoarsa, te poate face sa ratezi restul de meciuri si  sa mai astepti inca 3, 4, 5 luni pana la urmatorul set de meciuri. Va fi un program infernal, mai ales ca din sase meciuri vom juca unul sau maxim doua acasa, dar sunt convins ca avem puterea necesara pentru a o scoate cu bine la capat.

- Are Grivita in acest moment forta pentru a-si pastra titlul cucerit in 2015?

- In mod evident unitatea grupului ar trebui sa fie atuul nostru in fata echipelor mai tinere si cred ca ne putem baza pe aceasta unitate. Ne mai trebuie doar o motivatie, cat de mica, important e sa fie.

- Ai fost desemnat cel mai bun jucator al echipei in 2014. Ai vrea sa bifezi un nou trofeu personal la sfarsitul acestui an?

- Eeeee, m-am simtit onorat de premiul respectiv, dar atunci poate a fost si doar o conjunctura favorabila. Pentru mine cel mai mult conteaza sa stiu ca sunt un pilier model pentru juniori si baietii care vin din urma.

- Ai doi juniori acasa, un job ... complicat si stiu ca pierzi mult timp pe drum la si de la stadion. Ce te mai motiveaza pentru a-ti continua cariera de rugbist? Cat de greu este sa faci fata unui asemenea program?

- Imi place sa cred ca sunt o persoana activa. Nu consider ca am un program incarcat, ci doar ca am mai multe optionale.

- Te-ai gandit sa-ti directionezi micutii spre sportul cu balonul oval sau ai vrea sa-i duci la un sport care le poate aduce castiguri financiare mai mari?

- Am 2 Dragoni acasa si tare as vrea sa-i vad intre buturi. Adevaratele valori in viata sunt prieteniile camarazilor. Si se pare ca sunt pe drumul cel bun din moment ce Matei (n.r. - baiatul mai mare) a impartit deja tricourile de meci: Nr. 1 Matei, Nr. 2 subsemnatul, Nr. 10 mezinul Patrick.

- Ai 32 de ani, te-ar mai tenta o aventura rugbistica la un nivel mai inalt? Cat ai de gand sa mai practici acest sport?

- Dupa 18 ani de rugby abia daca mai imi aduc aminte 2-3 meciuri. Insa tin foarte bine minte momentele de dinaintea meciurilor, de dupa meciuri, atmosfera de la antrenamente, locurile unde se schimba fiecare coleg, vechiul vestiar, etc. Astea sunt elementele care conteaza cel mai mult in familia noastra Grivita. Deci, nu, nu mai sunt preocupat de un transfer. Avem potential si aici. Cu putin mai multa implicare putem spune ca "povestea merge mai departe".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu