duminică, 31 mai 2015

Rugby Club Grivita - Clubul Sportiv Metrorex 36-0 (19-0).

Derbiul etapei a patra a Diviziei A la rugby s-a disputat, sambata la pranz, pe Stadionul "Parcul Copilului" din Bucuresti. Rugby Club Grivita a primit replica formatiei CS Metrorex, intr-un adevarat duel al orgoliilor. Ambele formatii aveau la activ numai victorii cu punct bonus ofensiv, astfel ca partida se anunta a fi una pe viata si pe moarte. Din pacate, spectacolul rugbistic a fost umbrit de un incident mai putin dorit. Oficialii partidei au remarcat probleme avute de unii dintre jucatorii echipei oaspete la vizele medicale, astfel ca CS Metrorex a mai ramas doar cu 16 jucatori disponibili, dintr-un total de 23, inainte de startul confruntarii. Chiar si asa, oaspetii, condusi magistral de veteranul Razvan Bors, au inceput meciul in forta si au controlat clar primul sfert de ora. De altfel, CS Metrorex a fost la un pas sa deschida scorul, Bors ratand de putin o lovitura de pedeapsa. Grivitenii s-au incalzit mai greu, au avut nevoie de timp pentru a-si regla jocul, dar prima actiune colectiva a adus si primul eseu. In minutul 17, ajuns in postura de aripa, pilierul Mihai Stefanescu a profitat la maxim de o nesincronizare a defensivei adverse si a culcat balonul la colt. A fost actiunea de care grivitenii aveau nevoie pentru a se descatusa. 10 minute mai tarziu a venit si a doua incercare. Flankerul Razvan Mardar a fructificat cu sange rece o eroare a defensivei adverse si a culcat balonul la centru, oferindu-i lui Alexandru Ungureanu posibilitatea de a-si trece in cont cele doua puncte ale transformarii. Treptat, gramada Grivitei a inceput sa puna presiune pe defensiva oaspetilor, asa nascandu-se si cel de-al treilea eseu al meciului, cel marcat de Andrei Iacob in minutul 33. Alexandru Ungureanu a reusit o noua transformare si la pauza Grivita conducea cu 19-0. Punctul bonus ofensiv a venit in minutul 43, cand Stefan Herghelegiu a marcat al patrulea eseu al Grivitei, dupa o actiune excelenta a gazdelor. Profitand de diferenta clara de pe tabela, grivitenii au schimbat liniile, in ultima jumatate de ora aparand pe teren si jucatori mai putin folositi pana acum. Chiar si asa, Grivita a mai inscris doua eseuri, prin Iosif Eva si Mihai Ionita, ultimul transformat de Alexandru Marin. In plus, gazdele au mai ratat de putin marcarea altor incercari, Dan Carlescu si, din nou, Iosif Eva fiind foarte aproape de eseu. Rugby Club Grivita - Clubul Sportiv Metrorex s-a incheiat 36-0, iar grivitenii se gandesc acum la cel mai dificil meci al sezonului, cel cu Sportul Studentesc, de sambata, 6 iunie, pe Stadionul "Tei".

Rugby Club Grivita - Clubul Sportiv Metrorex 36-0 (19-0).

Pentru Grivita au marcat Mihai Stefanescu eseu ('17), Razvan Mardar eseu ('27), Andrei Iacob eseu ('33), Stefan Herghelegiu eseu ('43), Iosif Eva eseu ('66), Mihai Ionita eseu ('80), Alexandru Ungureanu doua transformari ('27, '33), Alexandru Marin transformare ('80).

Grivita a inceput cu Alexandru Marin - Stefan Herghelegiu (Dan Carlescu '58), Nicolae Oprea, Florin Bujor (Catalin Ionita '58), Gabriel Ghitan (Iosif Eva '58) - Mircea Paraschiv, Alexandru Ungureanu - Robert Gontineac, Marius Perniu (Viorel Nicolae Fulgerica '48), Razvan Mardar - Bogdan Budeanu, Alexandru Daineanu (Mihai Ionita '52) - Marian Forminte, Andrei Iacob (Luigi Padureanu '52), Mihai Stefanescu (Alexandru Ionescu '52).

In celelalte meciuri din etapa a patra a Diviziei A s-au inregistrat urmatoarele rezultate: CSM Sibiu - Sportul Studentesc 21-50, RC Callatis Mangalia - CS Manastur Cluj 17-47.

Clasamentul arata astfel: 1. Sportul Studentesc 20 puncte, 2. RC Grivita 15 puncte, 3. CS Metrorex 15 puncte, 4. CS Manastur 10 puncte, 5. RC Farul Constanta 0 puncte, 6. CSM Sibiu 0 puncte, 7. RC Callatis Mangalia 0 puncte.

Etapa a cincea programeaza urmatoarele partide:

sambata, 6 iunie, ora 12.00, Sportul Studentesc - RC Grivita

sambata, 6 iunie, ora 12.00, CS Manastur Cluj - CSM Sibiu

duminica, 7 iunie, ora 11.00, RC Farul Constanta - RC Callatis Mangalia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu