duminică, 27 aprilie 2014

Marius Perniu, dupa victoria din Tei: "Echipa arata bine, dar mai avem de lucru"


Rugby Club Grivita a debutat cu o victorie spectaculoasa, 34-5 pe terenul formatiei Sportul Studentesc, in actualul sezon al Diviziei A.



Desi nu a reusit sa-si treaca numele pe lista marcatorilor, Marius Perniu a fost unul dintre cei mai activi jucatori de pe teren. Iar la numai cateva ore dupa confruntarea din "Tei", a acceptat sa ne spuna cateva cuvinte despre meciul cu Sportul Studentesc si cum i se pare ca se prezinta Grivita in acest sezon.

- Marius, cum ti s-a parut meciul cu Sportul?

- S-a vazut ca este primul meci oficial jucat pe anul acesta si primul meci oficial jucat de noi dupa o pauza lunga. S-a jucat acceptabil, dar nu cred ca la adevarata valoare a echipei. Nu cred ca suntem inca un "grup", dar cu putina munca putem reusi sa devenim o echipa unita.

- Care crezi ca a fost secretul victoriei?

- Am jucat conform strategiei de la antrenamente si lucrurile au mers bine. Dar daca eram mai atenti la finalizare putea sa fie si mai bine. S-au facut destul de multe greseli de regulament si individuale. Ar trebui sa ne intereseze in primul rand sa fim disciplinati. Trebuie sa evitam greselile, mai ales pe cele care ne aduc cartonase galbene.

- Au fost 13 jucatori noi trecuti pe foaia de joc. Reprezinta asta o problema sau un atuu?

- Jucatorii noi au facut diferenta, insa au nevoie de timp pentru a se integra sau reintegra. Noi, jucatorii mai experimentati, trebuie sa jucam pentru cei tineri. Eu asta incerc sa fac, pentru ca nu am motive sa ma evidentiez pentru vreun scop la varsta mea. Am incercat sa ii joc pe cei mai tineri, pentru ca ei trebuie sa preia stafeta.

- Ce va mai lipseste pentru a deveni o echipa in adevaratul sens al cuvantului?

- Mai avem de lucrat la relatiile de joc trebuie sa stim foarte bine traseele pe teren si grupele, asa cum le numim noi. Trebuie sa stii mereu cine este in stanga ta si cine este in dreapta ta, asta inseamna o echipa.

- Poate Grivita sa castige Divizia A?

- Daca jucam mai uniti, mai atenti si mai disciplinati sigur ca avem sanse sa castigam Divizia A. Totul depinde de noi. Suntem singurii care ne putem piedici in drumul spre castigarea trofeului pus in joc. Dar castigarea Diviziei A nu este neaparat obiectivul principal. Parerea mea este ca principalul obiectiv este continuitatea. Suntem cativa baieti experimentati, dar care avem o varsta: eu, Gabi (n.r. - Gabriel Ghitan), Nae (n.r. - Nicolae Oprea), Sandu (n.r. - Alexandru Ionescu), Bujor (n.r. - Florin Bujor). Nu o sa mai jucam prea mult, indiferent cat de mult am vrea. Noi trebuie sa-i integram pe cei mai tineri si sa jucam pentru ei. Ceea ce si facem, dar si cei tineri trebuie sa traga mai tare pentru a asigura continuitatea la club. Daca suntem un grup unit, o sa fie bine.

Un comentariu:

  1. unul din jucatorii noi a dat un eseu chiar daca vad ca nici macar nu il mentionati.......asta e !

    RăspundețiȘtergere