miercuri, 25 septembrie 2019

RC Grivita, un nou sezon si noi asteptari


In acest weekend incepe o noua editie a Diviziei Nationale de Seniori si, in prima etapa, Rugby Club Grivita da piept, pe teren propriu, cu RC Gura Humorului, intr-un meci care va avea loc duminica, de la 10.30, pe Parcul Copilului.




Pentru a prefata meciul si, practic, intregul sezon, aveam in minte un text la care m-am gandit de o mie de ori inainte sa-l scriu si am decis, in cele din urma, sa-l scriu, pornind de la ideea ca mai bine imi pare rau ca l-am scris, decat sa-mi para rau ca nu l-am scris.

Astfel, vreau sa fac din start doua precizari:

1. Acest blog si materialul in sine nu au nicio legatura oficiala cu RC Grivita si nu reprezinta opinia unui oficial al RC Grivita, pentru a nu exista discutii ulterior. Acest blog a fost, este doar ideea unui "tampit" care inca mai crede in ceva, desi nici el nu mai stie exact in ce crede;

2. Pentru ca exista pericolul ca cineva sa se considere vizat sau lezat de cele scrise, vreau sa asigur pe toata lumea ca port cel mai mare respect pentru toti cei cu care am avut ocazia sa fac cunostinta gratie acestui sport minunat, chiar daca au existat opinii cu care nu am fost de acord.

Pe scurt, vizavi de sezonul trecut, a fost sezonul in care ne-am dat seama ca am ajuns la masa semibogatilor si nu mai este loc pentru susanele cu fratii nostri de suferinta precum Sportul Studentesc sau CSM Sibiu. Desi, din Divizia Nationala, trebuie sa intelegem ca "branza e pe bani" si, chiar daca avem prieteni si oferim sau primim respect, apar si momente mai putin placute, care iti lasa un gust amar. Dar sunt convins ca reprezentantii cluburilor respective iau masurile necesare pentru a remedia aceste aspecte.

La nivel sportiv, sunt convins ca toata lumea este de aceeasi parere, respectiv ca ne-am depasit cu mult conditia si am deranjat multe calcule.

Vizavi de noul sezon, in primul rand vreau sa multumesc "batranilor" care au acceptat o noua provocare si si-au asumat posibilitatea de a juca rolul de locomotiva pentru noua generatie, Docky, Budi, Luigi, Perniu, Finu, Alecu, Ionel si ceilalti.

Apoi, exista un grup care, incet, dar sigur, devine grup de baza. Ma gandesc aici la Chitic, Ailincai, Cojocaru, Ioana, Indianu, Damian, Mitrea, Moise, Sima, Cernean si ceilalti. Baieti, ati ridicat pragul foarte sus in ultimii ani, dar nu vreau sa cred ca a fost maximul de potential atins.

Va stiu deja, va cunosc, puteti mult mai mult de atat, daca vreti!

Apropo, Damian, ce a fost faza aia cu "1, 2, 3, F ..."? Stiu ca esti capitan dar, ii copiem pe altii? Ai uitat la ce echipa ai venit? Porti un nume unic, poarta-l cu mandrie si striga-l cat de tare poti, chiar daca suntem in cacat pana in gat. Si fa-i si pe baieti sa-l strige atat de tare incat sa se zdruncine peretii de la vestiarul baietilor din Gura Humorului, chiar daca sunt la sute de kilometri distanta.

Pentru baietii cei noi care inca nu m-au cunoscut sau nu m-au cunoscut suficient de bine vreau sa spun atat: Eu sunt Cristi, tampitul ala care ramane aici si dupa ce plecati voi. Indiferent ca vorbim despre un transfer la o echipa mai buna, despre o plecare pentru a juca in strainatate, despre o plecare la munca in strainatate sau pur si simplu despre o retragere prematura din activitate.

Grivita este tampenia mea, nu-mi doresc sa devina si tampenia voastra, pentru ca stiu cat de grea este viata pe teren si ce sacrificii presupune. De aceea imi doresc ca fiecare dintre voi sa-si fructifice la maxim potentialul, dar atata timp cat veniti aici imi doresc sa veniti cu bratele deschise, cu ambitia, determinare, pasiune si bun simt. In ceea ce priveste rugbiul am doar doua masuri: "Play with passion or don't play at all".

Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, au decis sa nu mai continue alaturi de noi in noul sezon vreau sa spun doar ca "Va multumesc si Va Iubesc".

La nivel sportiv, dupa cum stiti, ne asteapta o misiune imposibila. Dam piept cu sapte formatii tari, care reprezinta culturi diferite si care au profitat la maxim de perioada verii pentru a se intari din toate punctele de vedere. Vorbim deja de transferuri stelare, gen Catalin Dascalu la Stiinta Petrosani sau Florin Curcan la RC Barlad. La aceste lucruri daca adaugam si faptul ca noi avem, practic, o tinta pe spate, dupa deranjul pe care l-am produs in sezonul precedent, ne dam seama de situatia ingrata in care suntem.

Insa va asigur ca, indiferent de cat de tare s-au intarit echipele respective, nu sunt Noua Zeelanda sau Anglia. Nu sunt de nebatut. Au si el puncte slabe pe care le putem valorifica. Iar Grivita nu a fost niciodata echipa care sa stea la incasat. A fost echipa care, indiferent de cat de dificila este situatia, sa caute solutii pentru a ascunde balonul adversarilor. Pe acest lucru ma bazez si in noul sezon, cand sunt convins ca putem produce un deranj cel putin la fel de mare precum in sezonul precedent.

Ne vedem duminica, de la 10.30, pe Parcul Copilului.

Cristi, un oarecare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu