sâmbătă, 10 noiembrie 2018

RC Grivita - CS Navodari 10-29. Meciul in care, in Parcul Copilului, a venit din nou Mos Craciun inainte de termen

Sambata, pe Parcul Copilului am avut ultimul meci oficial din acest an calendaristic de pe teren propriu, respectiv duelul cu CS Navodari, liderul autoritar al grupei din care facem parte.



As preciza din start ca, desi s-a folosit si se foloseste obsesiv cuvantul 'blat', eu unul imi permit sa raman naiv si sa nu cred intr-un asemenea scenariu, indiferent de combatante. As zice cel mult 'blat' la un meci la care stim clar, exista dovezi, ca cineva a oferit ceva cuiva, dar la nivelul Diviziei Nationale si mai ales intr-un sport precum rugbiul imi este greu sa cred ca o echipa poate oferi ceva unei alte echipe.

Cu atat mai putin Grivita isi permitea sa ofere ceva pentru a obtine un avantaj care, pana la urma, poate era inutil daca il coroboram cu rezultatul din celalalt meci disputat la aceeasi ora.

Asa ca, ramanand la partea sportiva, Grivita a pierdut al patrulea meci din cinci jucate, 10-29 cu CS Navodari, iar weekendul viitor are nevoie de un miracol pentru a mai prinde calificarea in play-off, in conditiile in care CSM Galati si RCM Barlad au incheiat la egalitate, 21-21, iar acum suntem la doua puncte in urma baietilor de la Galati, care au si avantajul meciurilor directe.

Despre duelul cu CS Navodari as zice ca, in Parcul Copilului, a venit din nou, mai devreme decat era cazul, Mos Craciun. Pentru ca ne-am obisnuit sa oferim cadouri, mingi, momente de joc, superioritati numerice, iar in final puncte.

Si de data asta am comis-o si in fata unei echipe care poate nici nu avea nevoie de cadourile noastre pentru a-si asigura victoria.

Din pacate, nici nu ne-am asezat bine pe teren si a picat si primul eseu impotriva noastra. Iar cum sutul lui Cristi Vacaru este stiut si arhistiut, s-a facut rapid 0-10 dintr-o transformare si o lovitura de pedeapsa, cu Grivita irosind doua lovituri de pedeapsa din pozitii favorabile.

Si a venit si eseul al doilea al oaspetilor, cam dupa 30 de minute de joc, insa am reusit sa ne mentinem in joc si chiar am redus din scor pana la pauza, Catalin Becheanu si Alexandru Ungureanu punand pe tabela cate 5 puncte, primul dintr-un eseu, iar al doilea dintr-o transformare si o lovitura de pedeapsa.

A fost 10-15 la pauza, ceea ce insemna ca ne indeplinim obiectivul respectiv ne mentinem aproape de adversar, in marja de punct bonus defensiv. A fost insa doar un foc de paie.

Pentru ca oaspetii, profitand de plusul de experienta, plusul de forta al pachetului de inaintare si de greselile noastre, au dominat copios repriza a doua si au mai marcat din doua eseuri si doua transformari, continuandu-si parcursul impecabil cu punct bonus ofensiv bifat la fiecare meci in parte.

Grivita a mai avut doar doua atacuri extrem de periculoase. Unul pe aripa stanga, cand 6 jucatori de viteza au asteptat un balon care nu a mai venit, si unul pe aripa dreapta, cand 4 jucatori au scapat pe contraatac si ghinionul a facut ca toti patru sa fie din pachetul de inaintare, astfel ca niciunul nu a reusit sa produca zvacul decisiv.

S-a terminat 10-29 la capatul unui meci in care, din nou, am castigat suporteri, jucatori si atmosfera, dar am pierdut, ca intotdeauna, puncte si astfel ne-am complicat si mai mult soarta in lupta pentru calificarea in play-off.

In acest moment, Grivita mai are doar doua variante pentru a patrunde intre cele mai bune sase echipe din divizie. Victorie la Barlad (sambata, 17 noiembrie, de la ora 15.00) si CS Navodari castiga la Galati (sambata, 17 noiembrie, ora 14.00) sau victorie cu punct bonus ofensiv la Barlad si CS Navodari nu pierde la Galati.

Indiferent cum ai da-o, misiunea Grivitei este extrem de dificila, in conditiile in care jucam la Barlad dupa o deplasare de cinci ore efectuata in dimineata meciului, pe un teren ostil si impotriva unei echipe solide.

Insa baietii sunt pregatiti sa incerce imposibilul, mai ales ca pentru multi dintre ei o eventuala ratare a calificarii si o noua pauza fortata de 10 luni, in cazul in care se renunta la play-out, ar putea echivala cu retragerea din cariera avuta la acest nivel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu