luni, 26 noiembrie 2018

Final de sezon pentru RC Grivita. Cifrele toamnei

Rugby Club Grivita a incheiat sezonul de toamna obtinand in extremis calificarea in play-off-ul Diviziei Nationale de Seniori, calificare pe care putini o anticipau la inceputul sezonului gruparea din Parcul Copilului fiind, practic, o nou-promovata in DNS.


Grivita poate fi considerata una dintre revelatiile sezonului, alaturi de formatia din Gura Humorului, o alta prezenta inedita in play-off-ul Diviziei Nationale. Si asta in conditiile in care Grivita a trecut prin multe schimbari in ultimele luni, de la schimbarile din lot la schimbarea de viziune in legatura cu dezvoltarea clubului via promovarea la un nivel unde ritmul de joc este mult diferit fata de cel cu care ne obisnuisem noi.

Cifrele toamnei confirma, din pacate sau din fericire, un dicton care spune ca atacul iti asigura spectacolul, dar apararea iti asigura indeplinirea obiectivului.

Asta pentru ca trebuie sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa recunoastem ca, desi nu s-a facut de ras nici macar cu liderul autoritar al grupei, CS Navodari, RC Grivita a incheiat sezonul de toamna avand cel mai slab atac din Divizia Nationala.

Am avut o medie de numai 12,3 puncte inscrise pe meci, fiind depasiti la acest capitol inclusiv de CSU Arad, 21,5 puncte inscrise, sau CSM Sibiu, 17,6 puncte inscrise.

Chiar si asa, baietii au inteles ca nu ne putem indeplini obiectivul fara sacrificiu. S-au aparat extraordinar si au incheiat sezonul avand una dintre cele mai bune aparari, fiind depasiti de putin doar de principalele favorite la castigarea competitiei, respectiv Stiinta Petrosani, CS Navodari si CSM Suceava.

Au fost 134 de puncte incasate, respectiv 22,3 puncte pe meci. Orientativ, RCM Barlad, formatia care a incheiat grupa in fata noastra, a incasat 25,8 puncte pe meci, iar CSM Suceava a incheiat si ea sezonul de toamna cu 17 puncte incasate pe meci.

Pentru a fi siguri de indeplinirea obiectivului a trebuit, in mai multe randuri, chiar sa intervenim in afara limitelor regulamentului. Din acest motiv, Grivita a incasat mai multe cartonase galbene prin jucatori precum Mugurel Sarbu, Marian Forminte, Florin Iancu sau Viorel Perniu.

Cele 74 de puncte inscrise de Grivita in toamna au fost reusite de 11 jucatori. Topul marcatorilor arata astfel: 1. Mihai Melnicov - 14 puncte (patru transformari si doua lovituri de pedeapsa), 2. Mugurel Sarbu - 10 puncte (doua eseuri), 2. Alexandru Ungureanu - 10 puncte (eseu, transformare, lovitura de pedeapsa), 4. Marian Forminte - 5 puncte (eseu), 4. Bogdan Budeanu - 5 puncte (eseu), 4. Marius Mamoc - 5 puncte (eseu), 4. Iulian Ailincai - 5 puncte (eseu), 4. Andrei Cojocaru - 5 puncte (eseu), 4. Andrei Mitrea - 5 puncte (eseu), 4. Catalin Becheanu - 5 puncte (eseu), 4. Florin Bujor - 5 puncte (transformare, lovitura de pedeapsa).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu