sâmbătă, 3 februarie 2018

Mugurel Sarbu: "In mod sigur una dintre finaliste va fi Grivita"


Dubla campioana a Romaniei la nivel de Divizia A, Rugby Club Grivita a avut un start mai degraba modest de sezon 2017-2018, astfel ca la jumatatea sezonului regulat este abia pe locul 4, din 5 formatii, obtinand o singura victorie, 19-13 la CSM Sibiu, si trei infrangeri, 14-22 cu Sportul Studentesc, 12-31 la Dinamo Bucuresti si 0-5 la CS Manastur.



Inconstanta din tur a fost pusa si pe seama absentei unor jucatori cu experienta precum Marius Mamoc, Nicolae Oprea sau Mugurel Sarbu, rugbisti care, practic, asigurau zona de centru a linie de treisferturi. Se mizeaza insa pe revenirea lor pentru meciurile din partea a doua a campionatului, mai ales ca Grivita va avea un retur de foc, cu sase meciuri jucate in sase saptamani la rand, iar unul dintre ei, Mugurel Sarbu, si-a dat deja acceptul pentru a reveni pe teren pentru inca cel putin o jumatate de sezon.

- Mugurel, este adevarat ca vei reveni la RC Grivita din retur? Ce te-a motivat sa faci un asemenea pas?

- Da, este adevarat, voi juca in retur pentru Grivita. De ce Grivita? Pentru ca aici mi-am inceput cariera si aici vreau sa o termin. Deci, atat cat simt ca mai pot sa joc o voi face pentru Grivita.

- Sezonul trecut ai fost unul dintre cei mai importanti jucatori din echipa. Cum te-ai simtit pe teren? A fost greu in conditiile in care reveneai dupa o pauza mai lunga?

- Pot sa spun ca cel putin la finala jucata pe Stadionul Arcul de Triumf m-am simtit ca la un meci jucat in Super Liga. In rest, iti dai seama ca pentru noi oricum este greu. Este dificil sa tragi de tine dupa ce stai 10, 12 sau poate chiar si mai multe ore la munca.

- Cum ti s-a parut sezonul trecut? A meritat RC Grivita sa castige Divizia A?

- A fost o lupta palpitanta cu cei de la Tomitanii. Poate si ei meritau sa castige, dar in cele din urma cred ca plusul nostru de experienta si-a spus cuvantul.

- Acum echipa este pe locul 4. Crezi ca avem forta necesara pentru a repeta succesul de anul trecut?

- Mai sunt destul de multe meciuri de jucat si oricum din semifinale, chit ca ai acumulat 5 puncte sau 30, sunt cam meciuri de care pe care. Eu sunt convins ca jucam din nou finala.

- Dinamo este pe primul loc. Ii vezi principalii contracandidati sau crezi ca se vor putea implica si cei de la Sportul ori Manastur?

- Intr-adevar, Dinamo este o echipa puternica. Sincer, nu stiu cine va ajunge in finala, dar in mod sigur una dintre cele doua echipe va fi Grivita.

- Cat de greu va fi pentru echipa in conditiile in care jucam sase meciuri la rand, fara pauza intre etape?

- Nu o sa fie greu. Cu cat jucam mai multe meciuri, cu atat crestem mai mult in valoare.

- Care crezi ca sunt atuurile Grivitei in lupta pentru titlu si unde crezi ca mai avem de lucru?

- Pe noi ne-a caracterizat tot timpul forta grupului. Nu cred ca mai exista in Romania un vestiar unde sa ai atmosfera ca aici. Suntem FAMILIA GRIVITA si asta se va vedea pe teren. E clar ca mai avem de lucru la pregatirea fizica, dar in rest avem tot ce ne trebuie pentru a castiga din nou competitia. Avem experienta, ambitie, etc. Si nu uita ca suntem multi pe final de cariera, nu exista presiune, nu avem ce pierde. Presiunea este in alta parte, noua nu ne ramane decat sa ne bucuram de poate ultimele minute petrecute impreuna pe teren.

- Ai jucat la cel mai inalt nivel pentru Steaua si nationala de rugby sevens a Romaniei. De ce Grivita? Cat de greu iti este sa intri pe teren la un meci de Liga a treia?

- Nu imi este greu. Am inceput rugbiul aici, in 1996, si dupa aia am plecat la Metrorex. Simteam ca am ramas dator asa ca am decis sa ma intorc, sa-mi termin cariera acolo unde mi-am inceput-o. Acum nu mai imi doresc decat inca un titlu cu Grivita, indiferent de divizie.

- Ai fost capitanul nationalei Romaniei la U19 si U20, ai fost desemnat in 2004 cel mai bun junior roman. Care crezi ca este cel mai important moment al carierei tale? Crezi ca puteai obtine mai multe ca rugbist profesionist? Ce ti-a lipsit pentru a performa la un nivel si mai ridicat?

- Am castigat Grupa a doua a Cupei Mondiale cu generatia 1985. Acela este cel mai important moment al carierei mele. Sunt convins ca puteam sa ajung la un nivel mai ridicat, dar problemele financiare din perioada respectiva m-au impins sa ma las de rugby.

- Ce crezi ca ar trebui sa stie lumea despre rugby si despre Grivita. De ce sa practice copiii acest sport? De ce sa se uite oamenii la meciuri de rugby? De ce ar trebui sa se acorde mai multa atentie clubului Grivita?

- Copiii trebuie sa vina la rugby pentru ca este un sport barbatesc, dar care te educa si te ajuta sa te maturizezi. Din pacate, insa, trebuie sa remarc, cu lacrimi in ochi, ca nu vad deloc bine viitorul rugbiului romanesc. Vin tot mai putini copii, iar FRR trebuie sa gaseasca solutii pentru a schimba ceva. Despre Grivita, ce pot sa spun? Este si va ramane un club cu traditie, o emblema, un etalon, o echipa recunoscuta mai ales prin modul in care ajuta la formarea de relatii interumane, cine vine aici trebuie sa stie ca are posibilitatea sa intre intr-o familie adevarata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu