duminică, 25 februarie 2018

Claudiu Stefan: "La Grivita nu mai este vorba despre un club sau o echipa ci despre o familie"

Cu mai putin de 50 de zile inainte de primul meci oficial pe care echipa noastra il va sustine in 2018, reiteram ideea ca punctul nostru forte, pentru partidele care vor urma, il reprezinta forta grupului, iar la Grivita nu se mai pune problema de echipa sau club ci de o adevarata familie.



In acest sens este elocvent interviul acordat de Claudiu Stefan, jucator care a inscris peste 100 de eseuri pentru gruparea din Parcul Copilului, dar pentru care mai important este sa existe tineri care sa preia si sa transporte mai departe torta unei familii construite cu multa truda, sacrificii si pasiune.

- Fane, ai fost unul dintre cei mai activi jucatori din echpa in ultimii ani, dar acum o accidentare la genunchi te-a scos din circuit. Ce s-a intamplat? Care este problema si cat crezi ca vei sta pe bara?

- Din pacate am suferit o entorsa la un genunchi la care am mai avut probleme de-a lungul timpului. Pot spune, glumind un pic, ca este un genunchi de sticla. A trebuit sa iau o pauza, asta a coincis si cu nasterea juniorului meu, Eduard Andrei, si iti dai seama ca n-am mai apucat sa fac recuperarea cum ar trebui. Asta este. Sper sa-mi revin cat mai repede si din sezonul viitor sa revin pe teren. Nu avea rost sa risc aiurea, mai ales ca nu se stie cate meciuri mai apuc sa joc.

- Cat de mult te afecteaza acest lucru? Cat de neplacut este sa stii ca baietii dau batalii importante si tu nu poti decat sa-i asisti de pe margine?

- Am mai trecut prin emotiile statului in tribuna si probabil fiecare sportiv adevarat stie ca nu este deloc placut. Eu unul stiu ca nu mai pot asista la meciuri. Prefer sa-i vad pe baieti dupa meci si sa-i vad pe toti sanatosi, indiferent de rezultat.

- Cum ti s-au parut meciurile din tur? Ce crezi ca s-a intamplat de echipa a incheiat turul abia pe locul al patrulea?

- Din pacate ne-au lipsit cativa baieti pe care a trebuit sa-i inlocuim cu tineri care au nevoie de timp pentru a se adapta la conditiile din aceasta divizie. Sunt cativa baieti tineri, fara experienta, dar care au calitati deosebite si care merita incurajati. Oricum, noi se stie ca incepem mai greu sezonul. Si in sezonul de dinainte ne-am chinuit la inceput si in cele din urma am castigat divizia dupa o finala jucata impotriva unei formatii care, iata, acum face spectacol in esalonul superior.

- Avem puterea sa revenim in lupta pentru castigarea diviziei?

- Dacă ne îmbunătățim condiția fizică, sigur vom pune probleme serioase și, de ce nu, intram in calcule pentru a realiza tripla.

- De curand ai devenit tata. Ce senzatii ai cand stii ca exista cineva care ti-ar putea calca pe urme in cariera de rugbist?

- Eu sper doar sa aiba pe ce urme sa mai calce. Sper doar sa nu se traga cortina prea curand si juniorii nostri sa aiba unde sa joace.

- Majoritatea grivitenilor sunt tati de baieti. Putem spune ca v-ati vorbit intre voi ca sa asigurati viitorul clubului din acest punct de vedere?

- Noi ne-am propus sa facem tot posibilul sa tinem clubul in viata pana in momentul in care cei mici vor incepe sa invete drumul catre teren.



- Ai depasit de curand bariera celor 30 de ani impliniti. Cat crezi ca ai mai putea juca? Cate medalii crezi ca ii mai poti dedica juniorului?

- La Grivita nu varsta este problema. Suntem baieti longevivi. Problema este timpul avut la dispozitie pentru a ne antrena si sacrificiul pe care il facem in orele petrecute departe de familie. Chiar si asa, cred ca ii mai pot aduce cateva titluri in vitrina.

- Imi permit sa nu te intreb la ce sport il vei da ci direct pe ce post il vezi jucand? Aripa, uvertura, inaintas?

- Eu, de exemplu, la juniori imi doream sa joc linia a treia. Dar nu m-au lasat antrenorii, nu stiu de ce exact (rade). Poate nu ma avantaja fizicul. Dar sper ca el sa aiba calitatile necesare pentru a juca la linia a treia.

- De ce ar trebui sa-si dea parintii copiii la rugby? Nu crezi ca i-ar avantaja sa-i dea la un sport unde se castiga mai multi bani?

- De ce rugby? Pentru ca cei mici invata sa comunice, sa socializeze, sa se descurce in relatiile care apar in interiorul unui grup. Inveti ce inseamna altruismul, sa te sacrifici pentru cel de langa tine. Exista toti factorii necesari pentru o dezvoltare frumoasă.

- De ce ar trebui sa-si indrepte lumea atentia catre Grivita?

- Ce alt club ofera atatea fara sa-ti ceara ceva in schimb? Aici inveti ce inseamna emotiile, trairile, inveti ce inseamna rugbiul adevarat, jucat din pasiune, cum sa actionezi alaturi de fratii tai, etc. La Grivita nu mai este vorba de mult despre un club sau o echipa, este vorba despre o familie care, in momentele in care este unita, poate sa mute si muntii din loc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu