joi, 8 februarie 2018

Alexandru Marin: "La noi situatia e clara. Lacatul la poarta stadionului este in sufletul, inima si mainile jucatorilor"


Desi mai sunt cam doua luni pana la primul meci oficial jucat de echipa, pe 14 aprilie, in deplasare, cu Sportul Studentesc, jucatorii echipei Rugby Club Grivita continua sa efectueze trei antrenamente pe saptamana, in fiecare zi de luni, miercuri si vineri, de la ora 18.30.



Asta pentru ca ambitiile unor reveniri spectaculoase sunt mari, iar jucatorii nostri stiu ca doar prin munca pot reveni in lupta pentru castigarea Diviziei A. Incantat de modul in care elevii sai s-au prezentat dupa sarbatorile de iarna, antrenorul Alexandru Marin mizeaza pe ideea ca totul depinde de noi si doar noi ne putem pune piedici singuri in lupta pentru castigarea celui de-al treilea titlu consecutiv.

- Nea Sandu, echipa a castigat Divizia A in 2015 si 2017, dar acum este abia pe locul 4 la sfarsitul turului. Ce s-a intamplat? Cum va explicati aceasta cadere?

- A fost un cumul de factori care, in cele din urma, ne-au costat puncte serioase. Au fost jucatori care, din motive obiective, nu s-au prezentat la jocuri, dar si multi jucatori cu probleme medicale serioase. In plus, a fost si acea neprezentare la Manastur din motive financiare. Toate adunate ne-au facut sa terminam turul abia pe locul al patrulea.

- Cat de mult a contat absentele unor jucatori cu experienta?

- Golul lasat de jucatorii cu experienta a trebuit umplut de copiii care abia au intrat in anturajul echipei. Lipsa de experienta si tracul au creat sincope. Totusi, vreau sa remarc faptul ca la Sibiu am castigat, cu 19-13, desi a fost o deplasare lunga si am mizat pe toti jucatorii tineri. Cu siguranta acesti copii vor creste in retur. Noi le vom acorda incredere si sunt convins ca, alaturi de veterani, vor avea mai multe de spus.

- Ati dat startul pregatirilor pentru retur ceva mai devreme decat de obicei. Este un semn ca in tur au fost probleme la nivel de conditie fizica?

- E clar ca nu stam si nu am stat bine la acest capitol. Planul este ca in retur titularii sa se prezinte la un nivel inalt pentru circa 60 de minute, iar apoi sa venim de pe banca cu asemenea jucatori incat sa nu avem emotii ca pierdem teren sau ca vom avea probleme pe tabela de marcaj.

- Au aparut mai multi jucatori tineri in tur. Ce impact au avut ei asupra echipei? Au ceea ce le trebuie pentru a duce emotia Grivita mai departe?

- Aici problema e simpla. Totul depinde de ei daca vor dori sau nu sa ramana la Grivita si daca se vor prezenta la un nivel cel putin rezonabil.

- Urmeaza un retur complicat, cu sase meciuri la rand, fara pauza intre etape. Pot face baietii fata unui asemenea ritm? Are Grivita puterea sa repete succesele din 2015 si 2017?

- Avem multi jucatori maturi in lot si care au stiinta jocului, elemente importante in misiunea noastra de a repeta succesele din 2015 si 2017. Trebuie sa avem o prezenta cat mai mare la antrenamente si la jocuri, trebuie ca jucatorii cu experienta sa aiba incredere in cei mai tineri si, nu in ultimul rand, trebuie sa dam dovada de acelasi devotament si aceeasi mobilizare care ne caracterizeaza. Daca indeplinim toate aceste lucruri sunt convins ca Grivita va depinde doar de ea in lupta pentru titlu. Putem castiga toate cele sase meciuri.

- Dinamo este lider, iar cei de la Sportul si Manastur au ambitii mari. Cine credeti ca este principala contracandidata la castigarea competitiei?

- Experienta sezoanelor trecute ne arata ca echipele care joaca semifinalele pe teren propriu sunt favorite la calificarea in finala, iar una dintre cele doua ar urma sa castige competitia.

- Sunteti de foarte multi ani alaturi de echipa, mai aveti puterea necesara pentru o implicare asidua? Cat de mult va afecteaza absenta unor perspective de dezvoltare a clubului?

- Capitolul perspective este inchis de mult. Noi avem o vorba in vestiar, iar situatia e clara. Lacatul la poarta stadionului este in sufletul, inima si mainile jucatorului. Cand nu vom mai avea cu cine sa intram pe teren probabil vom trage cortina. Dar eu sunt convins ca jucatorii cu experienta vor preda stafeta celor mai mici care stiu conditiile, le-au vazut si totusi au spus ... "RAMAN".

- Ati fost numit de curand unul dintre liderii Centrului National Olimpic pentru Tineret. Ce perspectiva aveti cu aceasta echipa nationala de junioare? Cat de mult va va perturba din programul petrecut alaturi de Grivita?

- Nu am fost numit, am fost solicitat. Eu ma consider inca dator rugbiului si nu puteam sa nu accept aceasta solicitare. Proiectul CNOPT este de mare perspectiva. Daca se va demara si cei de la Federatie vor avea incredere in mine, in mod sigur voi spune PREZENT. Asta nu inseamna ca nu raman alaturi de Ermil Pasache, Valerica Falcusanu si minunatii baieti de la Grivita.

- De ce ar trebui sa-si indrepte lumea atentia catre RC Grivita?

- La Grivita nu s-a pus niciodata problema unor jucatori exponentiali. Mai mereu am unit muntii din loc gratie fortei colective, chiar si cand aveam cutitul la os. Acest lucru ne-a caracterizat mereu. Cine vine la Grivita stie ca intra intr-o adevarata familie, unde fiecare se sacrifica pentru cel de langa si astfel reusim ce nici cu gandul nu gandim. Asta este spiritul Grivitei si sunt convins ca el va dainui, indiferent de cat de dificila este o perioada sau alta si de numarul celor care fac parte sau pun umarul pentru dezvoltarea acestei familii, FAMILIA GRIVITA!

Rugby Club Grivita este in acest moment pe locul 4 in Divizia A, cu patru puncte acumulate din primele patru meciuri. Suntem la sase puncte de CS Manastur Cluj si la 11 puncte de primele doua clasate, CS Dinamo Bucuresti si CS Sportul Studentesc. Iar asta in conditiile in care echipele Dinamo si Manastur au cate un meci mai putin disputat, ele urmand sa joace intr-o confruntare directa pe 24 martie, in Capitala.

Grivita mai are de jucat patru meciuri din sezonul regulat. Mergem pe 14 aprilie in Tei, pentru partida cu Sportul (ora 10.00), iar apoi avem de jucat trei meciuri pe teren propriu, cu CSM Sibiu (21 aprilie, ora 14.00), cu Dinamo (28 aprilie, ora 14.00) si cu CS Manastur (5 mai, ora 14.00).

In functie de rezultate, pe 12 mai vom evolua intr-una dintre semifinale, pe teren propriu sau in deplasare, iar pe 19 mai vom evolua intr-una dintre finale, finala mica sau, speram noi :), finala mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu