joi, 28 februarie 2013

LA MULTI ANI, CRISTIAN ONOFREI!

Cristian "Printul" Onofrei, unul dintre cei mai galonati jucatori din actualul lot al Rugby Club Grivita, implineste 26 de ani!





 Nascut parca pentru a face rugby, Cristi a inceput sa practice acest sport de la o varsta frageda, prima echipa la care a activat fiind Rugby Club Juventus Bucuresti. Cum insa gruparea respectiva era prea mica pentru el, Cristi a facut rapid pasul catre Dinamo, club cu care a reusit sa castige inclusiv un titlu de campion national la juniori I, in 2006, dupa o finala in care Dinamo s-a impus, cu 31-3, impotriva Clubului Sportiv Metrorex. A fost, practic, o finala decisa de piciorul magic al uverturii dinamoviste, Cristi reusind sa-si treaca in cont 19 puncte dintr-un eseu, doua transformari si patru lovituri de pedeapsa. Evolutiile foarte bune l-au transformat si intr-unul dintre cei mai buni jucatori de la loturile nationale de juniori si de tineret, Cristi reprezentand Romania la diferite turnee internationale care au avut loc pe fel de fel de meleaguri, din Tunisia si Germania pana in Emiratele Arabe Unite.



Doua dintre marile realizari ale lui Onofrei: participarea la campionatul mondial de sub 19 ani din Dubai (2006), unde a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai turneului, si prezenta sa in lotul care a castigat titlul european la sub 21 ani din Heidelberg (2008). In legatura cu turneul din urma, Cristi a punctat dintr-o transformare in semifinala cu Portugalia, castigata cu 32-8, dar a ratat prezenta in finala cu Rusia, castigata cu 37-0, din cauza unor probleme medicale. Din 2008, Cristian Onofrei a ajuns la Rugby Club Grivita, iar un meci mare facut in Cupa Romaniei, impotriva unei echipe mult mai bine cotate, Politehnica Iasi, l-a adus chiar in lotul largit al nationalei de seniori a Romaniei, alaturi de un alt jucator cu greutate din vestiarul Grivitei, Andrei Kiss. Dupa un scurt periplu pe la Rulmentul Barlad, Onofrei a revenit in Parcul Copilului si a fost constant unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei. De altfel, uvertura Grivitei a primit si un premiu pentru evolutiile sale din 2012, fiind desemnat chiar MVP-ul fostei campioane a Europei. Intregul efectiv al Rugby Club Grivita ii ureaza rugbistului traditionalul "LA MULTI ANI" si cat mai multa sanatate pentru a putea reveni si a ajuta din nou echipa din Parcul Copilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu