sâmbătă, 16 februarie 2013

Apele se limpezesc la RC Grivita

Dupa un an greu, in care a terminat abia pe locul 5 Divizia A si a pierdut cativa dintre cei mai importanti jucatori, situatia de la Rugby Club Grivita pare sa reintre pe fagasul normal, gruparea din Parcul Copilului propunandu-si pentru 2013 castigarea Diviziei A, la rugby in 15, si o evolutie cat mai buna la turneele de rugby in 7, mai ales ca anul acesta exista posibilitatea ca turneele sa fie de tip open, iar Grivita sa ajunga sa-si masoare fortele cu Stiinta Baia Mare, Farul Constanta, RCM Timisoara sau Steaua Bucuresti. De asemenea, nici Cupa Romaniei nu este o competitie de lepadat, mai ales ca peste iarna numarul echipelor existente s-a diminuat. Desi inca nu s-au stabilit datele concrete, Rugby Club Grivita va fi repartizata, in Divizia A, intr-o grupa cu Sportul Studentesc, Clubul Sportiv Metrorex si Clubul Sportiv Callatis Mangalia. Programul provizoriu arata ca la Divizia A se vor disputa 12 etape, astfel ca Rugby Club Grivita va disputa cate patru meciuri cu fiecare dintre cele trei adversare din grupa, doua acasa si doua in deplasare. In afara celor 12 meciuri, Grivita va mai sustine si doua meciuri de clasament, tur-retur, impotriva unui adversar venit din cealalta grupa in care au fost repartizate Lions Arad, RCM Brasov si CSM Sibiu. Pe langa cele 14 meciuri din campionatul national de rugby in 15, Grivita are asigurat cel putin un meci in Cupa Romaniei, competitie care va avea loc in luna noiembrie, si se spera ca echipa sa se poata inscrie la cel putin doua dintre cele cinci turnee open de rugby in 7 care vor avea loc in perioada iunie-iulie. In ciuda numeroaselor probleme de lot, antrenorul Alexandru Marin da asigurari ca va avea la dispozitie 27 de jucatori, iar lotul ar putea fi completat cu juniori, mai ales in conditiile in care echipele din Divizia A vor fi obligate, din acest an, sa aiba un numar fix de juniori trecuti pe foaia de joc la fiecare meci. Lotul provizoriu ii cuprinde pe:

Inaintasi - Alexandru Ionescu, Luigi Padureanu, Marian Forminte, Gabriel Dinica, Mihai Adam, Marius Perniu, Ionut Manu, Catalin Gealapu, Ionita Mihai, Andrei Iacob, Stefan Abaseaca, Liviu Salageanu.

Treisferturi - George Mereuta, Cristian Onofrei, Gabriel Ghitan, Alexandru Ungureanu, Andrei Mereuta, Eugen Titiriga, Ionel Preda, Visan Razvan, Tibi Tanase, Catalin Titiriga, Claudiu Stefan, Dorin Stefan, Stefan Herghelegiu, Mihai Ionescu, Viorel Nicolae.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu