marți, 20 aprilie 2021

Rugby Club Gura Humorului - Rugby Club Grivita 21-13

Sambata, in etapa a doua a Diviziei Nationale de Seniori, Rugby Club Grivita a suferit prima infrangere dupa mult timp, cedand, scor 13-21, in confruntarea cu Rugby Club Gura Humorului din deplasare.



Incurajata de victoria obtinuta in prima etapa, 36-25 cu CSM Suceava, Grivita a inceput tare meciul de la Gura Humorului si s-a instalat in jumatatea de teren adversa, punand presiune pe tanara, dar extrem de tenance, echipa din Gura Humorului.

Deschiderea scorului a venit in minutul 12, cand Andrei Homiuc a transformat o lovitura de pedeapsa, insa raspunsul gazdelor a venit prompt, Gura Humorului reusind sa egaleze in minutul 16, tot dintr-o lovitura de pedeapsa. Grivita a controlat jocul in prima repriza, insa lipsa de experienta si de inspiratie a facut ca echipa noastra sa rateze posibilitatea de a transforma in puncte cateva momente favorabile.

Ba chiar Gura Humorului a intrat in avantaj la pauza, 9-6. Am avut 6-3 in minutul 22, gratie unei noi lovituri de pedeapsa semnata Andrei Homiuc, insa gazdele au intors rezultatul gratie unei lovituri de pedeapsa, minutul 30, si a unui superb dropgol venit in minutele de final ale reprizei.

Gura Humorului a prins curaj in startul reprizei secunde, s-a desprins la 12-6, lovitura de pedeapsa in minutul 43, si putea face chiar 15-6 daca nu rata de putin o lovitura de pedeapsa in minutul 50.

Grivita a avut o rabufnire de orgoliu la jumatatea reprizei secunde cand, profitand de un moment in care evolua in superioritate numerica, a marcat singurul eseu al meciului, prin Bogdan Antonescu, jucator trecut la linia a doua in acest meci, dupa ce in partida cu CSM Suceava a jucat inchizator. Reusita lui Antonescu a fost dublata de transformarea lui Andrei Homiuc, astfel ca Grivita a condus cu 13-12 cand mai era un sfert de ora pana la finalul partidei.

Din pacate, pe final de joc, Grivita a platit tribut momentelor de indisciplina. Formatia noastra a incasat doua cartonase galbene, in minutele 68 si 78, iar gazdele au profitat la maxim reusind sa puna inca noua puncte in dreptul lor, prin transformarea a trei lovituri de pedeapsa.

S-a terminat Rugby Club Gura Humorului - Rugby Club Grivita 21-13, la capatul unui meci in care Grivita a platit probabil tribut si numarului mare de schimbari pe care a trebuit sa le faca fata de meciul din prima etapa. Au fost sase jucatori noi prezenti in formula start si alti doi jucatori care si-au schimbat pozitia fata de disputa cu CSM Suceava.

Rugby Club Grivita se mentine in acest moment pe locul 4 in clasamentul Diviziei Nationale de Seniori, gratie victoriei cu punct bonus ofensiv obtinuta impotriva baietilor de la CSM Suceava. Iar actualul format al competitiei are avantajul ca nu-ti permite sa-ti plangi prea mult de mila dupa o infrangere, in conditiile in care sambata, 24 aprilie, ne asteapta un nou meci, de aceasta data cu CSU Arad, pe teren propriu, de la ora 11.00. Iar cum ultima confruntare cu baietii de la Arad a fost una pe muchie de cutit, suntem convinsi ca elevii antrenorului-jucator Marian Grindei vin din nou la Bucuresti cu obiectivul clar de a obtine puncte, astfel ca trebuie sa strangem randurile si sa aratam ca esecul de la Gura Humorului a fost un accident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu