luni, 31 decembrie 2018

Catalin Becheanu, 'Tanara speranta a anului 2018', despre cum s-au vazut primele meciuri din teren si la ce sa ne asteptam in play-off

Rugby Club Grivita s-a calificat in play-off-ul Diviziei Nationale si asta nu mai este un secret pentru nimeni.


Catalin Becheanu (dreapta), alaturi de Ionel Preda (cel mai bun jucator al Grivitei din 2018)


Insa una dintre marile victorii obtinute de noi in actualul sezon consideram ca este inregimentarea unui numar important de jucatori tineri care au decis sa-si continue activitatea alaturi de noi, dupa ce au crescut in curtea unor formatii care au impus respect in ultimii ani.

Deja cativa dintre tinerii rugbisti propusi de Grivita pentru acest sezon au confirmat ca merita sa ne incredem in calitatile lor. Din pacate, s-a putut acorda un singur premiu pentru 'cel mai bun tanar jucator', iar decizia finala a fost una 'la mustata' in favoarea lui Catalin Becheanu, jucator care evolueaza pe postul de mijlocas la gramada.

Incantat de distinctia primita, Beche a oferit si un interviu in care ne-a povestit cum s-au vazut de pe teren primele meciuri jucate de el la seniori, dar si la ce sa ne asteptam de la play-off-ul Diviziei Nationale.

- 'Catalin Becheanu - Tanara speranta a anului 2018', cum suna acest titlu? Cat de mult te bucura si te motiveaza increderea acordata?

- Acest titlu suna foarte bine si le multumesc tuturor pentru increderea acordata. Ma bucur sa vad ca antrenorii si jucatorii, in egala masura, m-au incurajat la fiecare meci si au decis sa imi acorde atatea minute de joc, in anumite ocazii chiar partide intregi. Titlul imi ofera exact motivatia de care aveam nevoie pentru a incepe pregatirea si pentru a spera la un play-off cat mai reusit din partea tuturor jucatorilor.

- Ce elemente crezi ca te-au evidentiat in fata celorlalti baieti din noul val? Crezi ca a fost decisiv eseul marcat impotriva celor de la Navodari?

- Nu cred ca am elemente care sa ma evidentieze in mod special insa consider ca acest premiu a venit ca incununare a mai multor factori ce m-au favorizat. Consider ca am fost destul de serios in perioada de pregatire si am dat tot ce am putut. De asemenea, faptul ca am venit din postura de rezerva de numar 9 cred ca a fost un avantaj, deoarece pe alte posturi unde au sosit jucatori tineri este o concurenta mult mai mare. Acest fapt mi-a permis sa joc mai multe minute si sa arat ce pot.

- Cum ai gandit faza din meciul cu Navodari? Sut de urmarire si ... ? Ai avut o strangere de inima stiind ca ai in fata cativa dintre cei mai puternici aparatori din Divizie?

- Pentru mine a fost primul eseu marcat la seniori si primul eseu la Grivita, deci prima faza pe care nu o voi uita niciodata. Norocul a facut ca balonul sa ajunga in bratele mele dupa un inainte al adversarilor si astfel am reusit sa gandesc faza respectiva. A fost inainte, avantaj pentru noi, am aruncat o privire in terenul advers si am sesizat lipsa fundasului asa ca am zis “de ce, nu?”. Faptul ca jucam pe avantaj a contat in luarea deciziei. Mai departe, norocul a continuat sa tina cu mine reusind sa recuperez balonul care a sarit in bratele mele, iar apoi am reusit sa scap de un placaj si sa plonjez intre bete pentru a marca primul meu eseu. Am simtit putina presiune stiind ca am in fata jucatori mai experimentati si care joaca in Diviza Nationala de multi ani dar, fiind acasa, in Templu, cum ne place noua sa zicem, te simti increzator si puternic. Si asa a aparut acel eseu.

- Cu chiu, cu vai, echipa a obtinut calificarea in play-off-ul Diviziei Nationale. Cum ai caracteriza prima jumatate de sezon petrecuta in tricoul Grivitei?

- Intr-adevar, am reusit sa ne calificam dupa o victorie la Barlad, cu emotii, insa tot ce conteaza este ca suntem acolo, intre primele sase echipe din Divizie. Prima jumatate de sezon ne-a ajutat pe toti sa ne formam si sa crestem de la meci la meci oferind, zic eu, surpriza Diviziei asa cum multi dintre noi am promis sa devenim la inceputul sezonului.

- Din 7 ianuarie incepem pregatirea pentru play-off. Cat de greu este pentru o echipa sa se antreneze iarna doar la lumina catorva reflectoare?

- Este greu sa te antrenezi iarna avand responsabilitatea de ati pregati si terenul inainte de fiecare antrenament, insa acest lucru ne motiveaza si mai mult si ne face sa ne dorim sa obtinem rezultate pozitive in play-off. In ciuda acestor dificultati suntem bucurosi ca inca avem unde sa ne antrenam si unde sa petrecem timp impreuna facand ceea ce ne place cel mai mult.

- Dam piept cu echipele din Suceava, Petrosani, Gura Humorului si, din nou, Navodari si Barlad. Cum vezi lupta din play-off? Ne putem bate la medalii?

- Toate echipele cu care vom da piept sunt echipe puternice insă printre aceste sase echipe ne aflam si noi, asta ar trebui sa insemne ceva si sa ne faca sa ne gandim ca suntem si noi puternici si ne putem bate si noi pentru o medalie. Cred ca lupta va fi stransa. Sunt echipe puternice, iar de aici rezulta meciuri tari asa ca vom avea nevoie de o pregatire seriosa si de sustinere din partea celor care sunt alaturi de echipa pentru a cotinua parcursul bun de pana acum.

- In final am vrea sa transmiti un mesaj special de Anul Nou membrilor familiei Grivita si celor care sustin aceasta echipa.

- Pentru familia Grivita pot transmite doar multumiri pentru primire si respect pentru ceea ce au reusit sa faca pana acum si pentru ca mentin un spirit extraordinar in viata. Sustinatorilor echipei le-as transmite ca le multumim pentru sprijinul acordat pana acum si, cum am zis si mai inainte, avem nevoie de voi in continuare pentru meciurile ce urmeaza. Noi incercam sa oferim meciuri tari pentru a-i bucura pe oameni de acest fenomen. Un an nou cat mai bun pentru toata lumea! HAI GRIVITA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu