luni, 23 ianuarie 2017

Juniorii Grivitei, dezvaluiri despre viata in cantonamentul nationalei de juniori U18


Nationala de juniori U18 a Romaniei s-a aflat in cantonament in perioada 14-21 ianuarie la Snagov.Obiectivul actiunii a fost demararea pregatirii participarii la Campionatul European din acest an. 34 de jucatori s-au aflat sub comanda staff-ului condus de Cosmin Cioriciu si Danut Dumbrava, iar trei dintre rugbisti au reprezentat echipa noastra, Rugby Club Grivita. Inaintasii Catalin Cristian Soare si Ion Mihail Goran si jucatorul de treisferturi Marian Amaxinoaei au parcurs etapele pregatirii de la Snagov si au luat parte si la meciul de verificare programat la sfarsitul saptamanii trecut, eveniment care a si pus punct final primului cantonament programat in acest an pentru lotul national de juniori sub 18 ani.

Considerat unul dintre cei mai promitatori jucatori de treisferturi, Marian Amaxinoaei recunoaste ca a avut unele dificultati in a se adapta la programul de pregatire si ca sedintele pentru imbunatatirea conditiei fizice "au fost un pic cam grele", dar spune ca "per total intreaga experienta a fost una foarte frumoasa. Dupa cateva antrenamente de adaptare, totul a fost ok. Domnii antrenori ne-au luat mai tare la inceput, dar in timp lucrurile au inceput sa se aseze si am inceput sa ne intelegem foarte bine cu totii".

Desi lotul a fost alcatuit din jucatori proveniti de la un numar record de echipe, Marian este de parere ca "nu a existat nicio diferenta intre noi. Toti am fost egali si am cautat sa ne ajutam cat mai mult intre noi. Eu, unul, m-am simtit foarte bine alaturi de echipa si sper sa mai fiu convocat, desi domnii antrenori mi-au spus ca ar trebui sa mai pun cateva kilograme pe mine, sa-mi imbunatatesc masa musculara".

Aflat printre ultimii jucatori convocati la lotul national, Catalin Cristian Soare recunoaste si el ca "din punct de vedere fizic a fost destul de greu, am avut cate trei antrenamente pe zi, dar per total a fost o experienta foarte utila pentru ca am invatat multe lucruri noi". Si inaintasul Grivitei sustine ca unul dintre atuurile cantonamentului a fost unitatea grupului: "M-am simtit ca intr-o familie. Stiam toti ca trebuie sa muncim pentru indeplinirea aceluiasi obiectiv. Desi provenim de la multe echipe, nu exista diferente intre noi. Ne-a fost mai greu la inceput, dar pe parcurs ne-am adaptat".

Departe de colegii de la echipa de club, Catalin Cristian Soare ramane cu gandul si inima in Parcul Copilului, iar concluzia sa dupa acest cantonament este ca "mi-as dori sa ajunga la lot cat mai multi dintre colegii mei de la Grivita pentru a vedea cum si cat de mult trebuie sa muncim pentru a ajunge in top".

Aflat, pe aceeasi lungime de unda cu colegii sai, inaintasul Mihai Goran recunoaste si el ca s-a adaptat mai greu la intensitatea antrenamentelor, dar "dupa cateva sedinte de pregatire mi-am intrat in ritm".

Mihai sustine ca "m-am simtit foarte bine in cantonamentul echipei nationale. Sunt convins ca atat eu, cat si colegii mei de la Grivita am invatat multe lucruri pe care nu le stiam si care ne vor aduce un plus la echipa de club. In primul rand am invatat ca este foarte important sa muncim cat mai mult si sa ne adaptam cerintelor antrenorilor. Si la lot, chiar daca antrenorii ne-au luat mai tare la inceput din momentul in care am inteles ce doresc ne-a fost mult mai usor pe teren". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu