vineri, 27 ianuarie 2017

Grivita a sunat adunarea pentru inceperea pregatirii sezonului de primavara

Joi seara, 22 de rugbisti au fost prezenti la prima actiune mai consistenta a RC Grivita din 2017. Gruparea din Parcul Copilului si-a propus sa pregateasca intr-un mod cat mai potrivit returul Diviziei A care va incepe pe 8 aprilie.Si cum in tur am aratat multe carente la nivel de pregatire fizica s-a stabilit ca echipa are nevoie de mai mult de doua luni de pregatire pentru ca la primul meci din primavara, cel cu Tomitanii Constanta, sa ne prezentam la un nivel cat mai apropiat de potentialul maxim. Se va merge pentru aproape o luna pe un program de pregatire cu doua antrenamente pe saptamana, marti si joi de la 18.30, urmand ca din jurul datei de 15 februarie, in functie si de conditiile meteo, sa se treaca la programul clasic de trei antrenamente pe saptamana, luni, miercuri si vineri de la 18.30. Sedintele de readaptare la efort vor fi urmate de antrenamente intense care sa aduca imbunatatiri la capitolul conditie fizica, dar si la imbunatatirea relatiilor de joc, in conditiile in care nu mai putin de noua dintre cei 26 de jucatori folositi in tur sunt rugbisti care nu au evoluat in sezonul 2015, cand echipa a castigat Divizia A, si care abia au venit sau au revenit langa echipa.

Prima sedinta de pregatire din acest sezon a fost prefatata de o discutie sustinuta intre jucatori. Iar concluzia a fost ca echipa a avut o evolutie buna in tur, remarcandu-se apararea din meciul cu Sportul Studentesc, castigat cu 3-0, victoria obtinuta cu CS Tomitanii, 24-15, dupa 7-15 in minutul 55, desi am avut in fata o echipa care da o treime din lotul nationalei de juniori U20, si chiar si evolutia din meciul cu Dinamo II, cand micile momente de neatentie ne-au costat victoria in fata unui adversar mult mai bine pregatit fizic si care a beneficiat de aportul a cel putin cinci jucatori adusi de la prima echipa.

Totusi, intregul efectiv de jucatori este constient ca ne asteapta un sezon de primavara mult mai complicat si mai intens, iar succesul misiunii de a ne apara titlul cucerit in 2015 depinde de primele trei saptamani, cand Grivita da piept cu cele mai pregatite echipe din Divizie, Tomitanii (8 aprilie, la Constanta) si Dinamo II (22 aprilie, Parcul Copilului). Iar pentru a trece cu brio de examenele primaverii este nevoie de o implicare mai mare din partea tuturor celor care si-au asumat implicarea in acest proiect.

Este foarte posibil ca lotul de jucatori care a dus greul in tur sa mentina steagul sus si in a doua parte a campionatului, fiind greu de crezut ca la Grivita vor exista mutari semnificative de efectiv in urmatoarea perioada.

Desi a lipsit de la intalnirea de joi cu rugbistii, antrenorul Alexandru Marin este de parere ca "Grivita are puterea necesara pentru a castiga Divizia A, insa totul depinde de baieti. Cum vor participa la antrenamentele pe care le stabilim de comun acord si cum vor reusi sa mentina atmosfera in lot. Despre eventuale transferuri nu stiu ce sa spun. Noi avem portile deschise, cine vrea sa vina, juniori sau jucatori experimentati, sa vina. Cred ca deja nu mai este un secret ca noi, aici, ne bazam pe amatorism, camaraderie si atmosfera specifica grivitenilor".

S-a zvonit la un moment dat ca tehnicianul Grivitei ar dori sa renunte la conducerea echipei de seniori la sfarsitul actualului sezon, pe motiv de pensionare, dar Alexandru Marin da asigurari ca "nu se pune problema de asa ceva. Daca intrunesc conditiile, ies la pensie de la locul de munca, dar de la rugby ... niciodata".

Exista posibilitatea ca in a doua jumatate a lunii martie jucatorii Grivitei sa sustina si cateva partide de verificare, in special pentru a se obisnui cu atmosfera de meci, mai ales ca aproximativ in aceeasi perioada o mare parte dintre jucatorii celor de la Tomitanii Constanta, primii nostri adversari din retur, vor fi implicati in mod direct in meciurile pe care Romania le va disputa la Campionatul European de juniori U20.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu