joi, 6 aprilie 2017

Alexandru Ungureanu: "Trebuie sa ne propunem sa castigam toate meciurile"

Cel mai bun marcator al Grivitei din ultimii ani si unul dintre cei mai constanti jucatori, Alexandru Ungureanu isi pune mari sperante in forta si experienta grupului de la Grivita inainte de partida cu CS Tomitanii Constanta de duminica, din deplasare.




Demiul gruparii din Parcul Copilului este convins ca echipa are puterea necesara de a repeta rezultatul din tur, cand formatia noastra a trecut, cu 24-15, de cei de la Tomitanii, desi am fost lipsiti de aportul mai multor jucatori importanti, am avut in fata un adversar mai tanar si mai bine pregatit fizic si am fost obligati sa revenim de la 7-15 in minutul 55.

- Esti cel mai bun marcator al echipei din ultimii ani si unul dintre cei mai constanti jucatori. Ce te motiveaza sa mai tragi pentru o echipa care se zbate in anonimatul Ligii a treia?

- Pai cred ca este acelasi motiv pentru care vin si ceilalti baieti. Avem un colectiv deosebit si o atmosfera frumoasa. Ne incurajam si sustinem pe teren si in afara acestuia, iar asta conteaza foarte mult.

- Ai ajuns de curand sa joci pentru nationala Moldovei. Ce inseamna pentru tine acest lucru? Ai recomanda si altor jucatori de la Grivita sa faca un asemenea pas?

- Da, am inceput de curand sa joc pentru nationala Moldovei si sper sa evoluez din ce in ce mai bine. Baietii de acolo sunt oameni foarte buni, m-au primit cu drag si daca s-ar pune problema as recomanda si altor baieti de la Grivita sa faca un asemenea pas. Un meci international inter-tari nu se compara cu nimic altceva, indiferent de nivelul la care se joaca.



- Au fost discutii pentru un transfer al tau la Dinamo sau Poli Iasi. Din ce motiv au cazut aceste mutari? Unde ti-ar fi placut mai mult sa ajungi?

- Da, intr-adevar, am fost la un pas de a pleca de la Grivita. Despre transferul la Politehnica Iasi, nu a fost sa fie pentru mine. Cu cei de la Dinamo chiar am participat la cateva actiuni, dar ... asta e. Deocamdata joc tot pentru Grivita si ma simt bine aici. Pe viitor vom vedea ce va fi.

- Cum ti se pare ca arata echipa inainte de startul returului? Unde crezi ca avem probleme si care ar fi atuurile noastre?

- E greu pentru noi sa tinem pasul cu echipe precum Tomitanii sau Dinamo II. Ei au jucatori tineri care se antreneaza zilnic si traiesc pentru rugby. Noi ne pregatim care, cum putem si cand putem. Dar nu e cazul sa dezarmam. Trebuie sa ne propunem sa castigam toate meciurile din retur si vom face totul pentru a castiga aceste meciuri, altfel n-are rost sa intram pe teren.

- Vine meciul cu Tomitanii, o echipa mult mai tanara si mai bine pregatita fizic. Avem sanse sa obtinem un rezultat favorabil? Ce ar trebui facut pentru a ne impune in deplasare?

- In mod sigur va fi o deplasare grea, dar noi jucam cu sufletul si cred ca in cele din urma plusul de experienta va inclina balanta in favoarea noastra. Imi doresc enorm sa castigam acest meci. Ne-ar ajuta si moral sa abordam urmatoarele partide.

- Are Grivita puterea de a-si apara titlul de campioana a Diviziei A cucerit in 2015?

- O sa fie o batalie grea. Cei de la Tomitanii au tineretea de partea lor, iar cei de la Sportul se monteaza foarte bine in momentele grele. Dar cred ca avem puterea de a castiga, din nou, Divizia A.

- Ce ar urma pentru tine din vara? Intentionezi sa ramai in Parcul Copilului sau speri ca, in sfarsit, sa faci pasul catre un esalon superior?

- As vrea sa incerc, macar pentru 2-3 ani, sa joc la un nivel mai inalt. Daca ramane cum am vorbit, in mod sigur voi pleca din vara. Deocamdata inca nu pot sa spun numele echipei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu