marți, 25 iunie 2024

Rezultatele obtinute de echipa de old boys a Grivitei, la turneul de la Praga, si primele reactii

Echipa de old boys a Rugby Club Grivita a participat, weekendul trecut, la un turneu puternic gazduit de Praga (Cehia), acesta fiind primul turneu de peste hotare la care participa o echipa a Grivitei dupa foarte mult timp.

Rugby Club Grivita Old Boys a participat la a 15-a editie a Old Prague Ham International Vet, competitie la care au luat startul 16 echipei de veterani, din mai multe tari ale lumii, si o competitie in care Grivita a fost repartizata in Grupa D, alaturi de Moravian Eagles, una dintre reprezentantele Cehiei de la acest turneu, Embar Les Vieux Lions Comtois, una dintre reprezentantele Frantei de la acest turneu, si New York Old Dogs, reprezentanta a Statelor Unite ale Americii.

Grivita a reusit sa-si castige grupa cu victorii pe linie, 5-1, la eseuri, cu Moravian Eagles, 2-0 cu New York Old Dogs si 1-0 cu Embar Les Vieux Lions Comtois. In aceste conditii, Grivita a mers in semifinalele turneului pentru locurile 1-4, unde a dat peste Mako Sharks, din Marea Britanie, castigatoare cu autoritate a Grupei C, 2-0 cu Ricany Old Boys (Cehia), 2-1 cu Sal Gones (Franta) si 5-1 cu Brandenburg Eagles Old Boys (Germania).

Desi a controlat disputa si si-a impus deseori agresivitatea, Grivita a cedat in fata celor de la Mako Sharks, 0-2, in urma a doua interceptii norocoase ale formatiei britanice. Astfel, Grivita a jucat finala mica a turneului din Cehia, finala pe care a castigat-o, 3-0 cu Slavia Praga, obtinand astfel locul 3 si medaliile de bronz.

Mako Sharks, invingatoarea din semifinala cu Grivita, avea sa-si adjudece, intr-un final, si marele trofeu pus in joc, dupa 1-0 in finala jucata impotriva unei selectionate mondiale intitulate International Old Boars.

Dezamagirea data de ratarea calificarii in finala turneului nu a putut sa stearga din satisfactia oferita de un weekend rugbistic de vis petrecut la Praga. Iar peste tot si toate a fost marea placere a revederii cu fosti jucatori ai Grivitei plecati prin toate colturile Europei si mai ales satisfactia de a evolua, din nou, alaturi de camarazi cu care s-au impartit ani intregi de bune si mai putin bune.

Am stat de vorba cu cativa dintre jucatorii implicati in turneul de la Praga. Iata mesajele transmise de acestia:

Bogdan Budeanu - "Nu ne-am dorit decat sa tinem steagul sus si eu zic ca, in mare masura, ne-a iesit. A fost o super competitie, am terminat pe locul 3, asta e. Ne-a batut in semifinale o echipa care avea numai ursi din Marea Britanie, dar care s-a aparat tot meciul. Au prins doua interceptii norocoase si asta a fost. Chiar daca au castigat, la final ne-au zis ca noi i-am bubuit cel mai tare. A fost un meci foarte fizic. Vineri seara, la petrecere, se uitau cam de sus la noi, mai ales fizic, pentru ca toti erau cu un cap mai mare ca mine, insa dupa jocul cu noi alta a fost abordarea lor. Sunt foarte mandru de echipa asta a noastra. Este uimitor cum se pastreaza in ADN calitatile. Ce placaje a dat Andrei Stanila, ce crosetari a facut Fane Avioane (n.m. - Stefan Herghelegiu), cum i-a plesnit Doctoru (n.m. - Marian Forminte). Vai de capul meu! Maxim! Jos palaria! Ma bucur foarte mult ca am regasit grupul, asta este cu adevarat castigul nostru si sper sa ramanem uniti pana la final. Chiar sunt curios ce s-ar fi intamplat daca intram cu echipa asta plus inca 2-3 baieti in Divizia Nationala de Seniori. Cred ca multe echipe ar fi avut viata grea cu noi, chiar si la 40 sau peste 40 de ani".

Alexandru Galin - "Turneul de la Praga a fost ceva de care simteam ca am nevoie. M-am bucurat din plin de revederea cu fostii camarazi. Pe unii ii mai intalnesc joia, la Parc, pe altii nu, intrucat au luat decizia sa plece din tara si revederea cu ei a fost una foarte frumoasa. Da, am avut si stranieri veniti la turneul de la Praga (Florin Poenaru, Alexandru Arsene, Sorin Martinescu, Andrei Stanila, Andrei Cristian si veteranul Panait Carp). Turneul in sine a fost unul reusit din toate punctele de vedere si aici ma refer inclusiv la tot ce a tinut de partea organizatorului. Totul a fost impecabil, transfer aeroport-hotel, hotel-stadion etc, party-ul de deschidere, party-ul de inchidere. Atmosfera a fost una extraordinara la stadion, asa cum ii sta bine unui turneu de old boys. Baietii s-au prezentat bine pe toata durata meciurilor, au aparut ceva accidentari, dar era oricum cam greu de evitat avand in vedere cat timp ne-am antrenat. Un loc 3 pentru prima participare la un astfel de turneu, eu zic ca este un inceput bun pentru ceea ce as vrea sa insemne o continuitate pentru Grivita Old Boys. Vreau sa multumesc tuturor celor care au participat, cat si celor care cu siguranta si-au dorit sa participe dar, din diferite motive, nu au putut. Socializare, Caramaderie, Respect = Familia Grivița".

Gabriel Ghitan - "A fost ceva ce nu se poate descrie in cuvinte. M-am bucurat maxim sa fiu alaturi de niste oameni minunati si plini de pasiune si iubire pentru sport, asa cum ii si stiam, de altfel. Din punctul meu de vedere a fost cea mai frumoasa vacanta ever, multumita batranilor astia, si tin sa-i multumesc in mod special lui Ovidiu Fer care e cel mai tare organizator, ma jur".

Andrei Kiss - "A fost o buna experienta de reconectare la clubul formator si la echipa cu care am trecut prin multe. Eu zic ca a fost bine, pentru un prim turneu impreuna. In mod cert niste relatii de joc au fost reactivate. Sunt convins ca, cu putin antrenament in vederea structurarii jocului, la turneul viitor putem obtine un loc mai bun decat acest loc 3 obtinut la Praga. As vrea sa transmit multumiri in mod special colegilor care au facut un efort substantial si ni s-au alaturat la turneul de la Praga venind din Olanda, Anglia sau Franta".

La turneul din Cehia, Rugby Club Grivita Old Boys a mizat pe un lot alcatuit din 24 de jucatori: Nelu Carlescu, Marian Forminte, Ovidiu Fer, Bogdan Budeanu, Andrei Iacob, Florin Mitroi, Andrei Cristian, Florin Poenaru, Andrei Stanila, Alexandru Arsene, Sorin Martinescu, Alexandru Marin jr., Radu Petrescu, Iosif Eva, Stefan Herghelegiu, Andrei Mereuta, Gabriel Ghitan, Andrei Kiss, Panait Carp, Silviu Tanase, Mircea Paraschiv jr., Florin Bujor, Alexandru Galin, Bogdan Bechimis. Legendarul Alexandru Marin senior s-a ocupat, ca de obicei, de "dirijarea" jucatorilor de pe marginea terenului.

Un comentariu: