joi, 20 iunie 2024

Adversari din Franta, SUA si Cehia pentru echipa de old boys a Grivitei, la turneul de la Praga

Echipa de old boys a Rugby Club Grivita participa in weekend la a 15-a editie a Old-Prague Ham International Rugby Veteran Event, competitie ce aduna la start 16 echipe de veterani din mai multe tari din Europa si America.

Este pentru prima data in mai mult de 20 de ani cand o echipa a Rugby Club Grivita participa la un turneu desfasurat in strainatate, iar reprezentantii clubului spera ca, prin participarea la turneul de la Praga, sa se puna o noua piatra la temelia redezvoltarii clubului pe masura trecutului glorios.

Oficial, turneul de la Praga se desfăşoară pe durata a trei zile, 21-23 iunie, dar meciurile ar urma sa aiba loc doar in ziua de 22 iunie, pe stadionul celor de la Rugby Club Sparta Praga, în zilele de 21 şi 23 iunie fiind organizate diferite evenimente de socializare la care să participe toţi cei implicaţi în turneu.

16 echipe de veterani participă la turneul de la Praga. Echipele au fost împărţite în patru grupe a câte patru echipe, urmând ca, în faza grupelor, fiecare echipă să susţină câte trei meciuri a 20 de minute fiecare, împotriva partenerelor din grupă. Meciurile din faza grupelor se joacă în prima parte a zilei de sâmbătă, 22 iunie, în timp ce în partea a doua a zilei respective ar urma sa se joace meciurile de clasament.

Rugby Club Grivita a fost repartizata in Grupa D la turneul de la Praga, alături de Moravian Eagles, una dintre reprezentantele Cehiei de la acest turneu, Embar Les Vieux Lions Comtois, una dintre reprezentantele Franţei de la acest turneu, şi New York Old Dogs, reprezentantă a Statelor Unite ale Americii.

Alături de aceste echipe, la turneul din Cehia mai participă Old Boys Praga, Ricany Old Boys şi RC Slavia Praga, toate din Cehia, Les Pottes Et Lorrains şi Gentleman St. Apo Old Black, ambele din Franţa, Brandenburg Eagles Old Boys Potsdam, din Germania, International Old Boars, reprezentanta a comunitatii internationale, Mako Sharks, din Marea Britanie, Dubai Dragons RFC, din Emiratele Arabe Unite, Rinoceronti PDT 2015, din Italia, Sal Gones, din Spania, şi Simon Bolivar RFC, din Venezuela.

Rugby Club Grivita Old Boys ar urma sa joace sambata cu New York Old Dogs, de la 10.40, ora locală, cu Embar Les Vieux Lions Comtois, de la 12.00, ora locală, şi cu Moravian Eagles, de la 13.20, ora locală. În intervalul orar 14.00-17.00 sunt programate meciurile din semifinale si finale, grupa din care face Grivita urmand a se imperechea, in faza semifinalelor, cu echipele implicate in Grupa C, respectiv Ricany Old Boys, Sal Gones, Mako Sharks si Brandenburg Eagles Old Boys Potsdam.

Inainte de plecarea catre Cehia am stat de vorba cu Ovidiu Fer, initiatorul proiectului Rugby Club Grivita Old Boys si unul dintre sustinatorii clubului Grivita, care a transmis urmatorul mesaj:

- Vorbim despre un turneu care a ajuns la a 15-a editie, deci asta trebuie sa insemne ceva. Este o competitie la care participa din ce in ce mai multe echipe, formatii mai puternice, reprezentante ale unor scoli importante de rugby. Anul acesta, de exemplu, sunt 16 echipe in total, din mai multe tari, si consider ca e "cool" ca avem si o echipa romaneasca prezenta la acest festival international al rugbiului. Legat de Grivita, noi incercam sa legam o echipa de Old Boys pe scheletul fostilor jucatori la juniori si/sau seniori la Grivita. Am avut parte de un numar mare de baieti care s-au strans la miscarea sustinuta in fiecare zi de joi si asta arata ca pe toti perioada petrecuta pe Parc ne-a marcat profund. De asemenea, cred ca arata ca toti incercam sa dam ceva inapoi clubului. Nu in ultimul rand, avem parte de o destindere, mai ales la repriza a 3-a (n.m. - rade), unde depanam amintiri si facem un pic de haz, un soi de terapie de grup. Am vrut, prin proiectul acesta, sa cream un soi de team-culture, atat pentru actualii seniori, care in mare parte sunt adunati din diverse cluburi formatoare, cat si pentru prichindeii de la U6-U10, pe care sa-i crestem, cumva, in spiritul Grivita. Punctual, prin acest turneu incercam sa atingem trei aspecte care sper sa se perpetueze in toata activitatea Grivita Old Boys:

1. Rugby: desi mergem sa jucam de placere, ca civili (n.m. - rade), am luat pregatirea in serios, lucru care s-a vazut si prin accidentarile care au tot aparut. Garantez ca aceeasi seriozitate o vom aborda si pe teren;

2. Banter/Caterinca/Socializare: rugbiul la Old Boys, si as zice ca in mai toata Divizia Nationala de Seniori de la noi, este in mare parte social. Repriza a 3-a este cea mai importanta, petrecerea alaturi de cluburi din diverse tari si expunerea la diverse situatii amuzante o sa fie high-lightul.

3. Disciplina/ Bunul simt. In tot ceea ce facem trebuie sa ne respectam pe noi, pe cei contra carora jucam si valorile minunatului sport pe care inca avem onoarea sa il practicam. 

Cam toti dintre noi am fost intr-un cantonment cu Grivita la juniori, insa nu aveam nici voie si nici posibilitatile materiale de a face prea multe. Acum avem sansa sa redevenim copii la 40+ ani, nu? Caci cine nu si-ar dori asemenea weekend de rugby si veselie? (n.m. - rade).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu