luni, 3 iunie 2024

Radian Dima, capitanul Grivitei la meciul cu Alba Iulia: "Este o onoare pentru mine"

Dupa doua saptamani de pauza fortata, in care nu a avut suficienti jucatori pentru confruntarile cu CSM Constanta si CSM Galati, pierdute, intr-un final, la "masa verde", Rugby Club Grivita a reusit sa recupereze cativa dintre jucatorii accidentati astfel incat sa alcatuiasca o formula rezonabila la confruntarea cu CSM Alba Iulia programata a avea loc sambata, 8 iunie, de la ora 11.00, pe Parcul Copilului.

In ciuda inceputului complicat de sezon, in care a pierdut puncte si jucatori pe banda rulanta, Grivita isi propune sa se mobilizeze exemplar, atat cat este posibil, pentru confruntarea cu CSU Alba Iulia, de sambata, pentru ca un eventual esec ar insemna retrogradarea pana pe locul 9 in clasamentul Diviziei Nationale de Seniori, pozitie considerata nedemna in raport cu sperantele pe care si le faceau grivitenii la startul actualei stagiuni.

Spun ca Grivita cauta sa se mobilizeze exemplar atat cat este posibil pentru ca gruparea din Parcul Copilului are, in continuare, sapte jucatori suspendati si cel putin trei jucatori cu accidentari de lunga durata. Este vorba despre Eduard Marinca, ruptura, a necesitat interventie chirurgicala si este putin probabil sa-l mai vedem pe teren in acest sezon, Edward Catescu, fisura la peroneu, si Andrei Rusu, disjunctie la clavicula. In ceea ce ii priveste pe ultimii doi, Edward Catescu si Andrei Rusu, se spera ca cei doi sa fie recuperati mai rapid, astfel incat sa fie apti de joc la startul returului, in septembrie.

Pe langa problemele medicale deja mentionate, Grivita i-a mai avut in infirmerie, in ultimele saptamani, pe Damian Ispas, probleme la coaste, Vasilica Mercone, in recuperare dupa comotia suferita in meciul cu Politehnica Iasi, Catalin Marin, entorsa, si Nicolas Dona, luxatie la picior. Staff-ul Grivitei spera ca ultimii trei, Mercone, Dona si Catalin Marin, sa fie recuperati pana la ora meciului cu CSU Alba Iulia, astfel incat Grivita sa poata alinia o formula rezonabila, in fata unui adversar incomod si care in mod sigur vine la Bucuresti pentru a-si vinde scump pielea.

Duelul de sambata aduce un moment special in tabara Grivitei, capitanul echipei urmand a fi pilierul Radian Dima, jucator care inca nu a implinit 22 de ani, dar care a devenit, incet, dar sigur, unul dintre cei mai experimentati jucatori dintr-o echipa obligata sa parieze tot mai mult pe tineri in ultima perioada. 

Si, evident, nu puteam rata ocazia de a sta de vorba cu unul dintre cei promitatori jucatori din tabara Grivitei inaintea unui astfel de moment. Iata cateva dintre cele mai importante mesaje transmise de Radian:

- In mod sigur meciul cu Alba Iulia nu o sa fie unul usor. Nu trebuie sa intram in meci cu nasul pe sus, nu trebuie sa desconsideram adversarul, sa-l subestimam, chiar daca suntem inaintea lor in clasament si avem avantajul terenului propriu. Revenim pe teren dupa doua saptamani de pauza fortata, doua saptamani in care ne-am antrenat, atati cati am fost, si in care am incercat sa formam o strategie pentru duelul cu Alba Iulia. Este evident ca avem nevoie de victorie in acest meci, dar sunt convins ca nu o sa ne fie usor. Intr-un final sper ca o sa obtinem o victorie frumoasa, muncita.

- Da, se pare ca o sa fiu capitan de echipa pentru acest meci. Ce pot sa spun? Este o onoare pentru mine sa port banderola de capitan a unei echipe atat de mari din istoria rugbiului romanesc. Am emotii din acest punct de vedere si simt o mica presiune, dar o sa incerc sa-mi ajut colegii de echipa si sa gestionez cat pot de bine lucrurile de pe teren.

- Noi am inceput sezonul destul de bine si aveam un moral relativ ridicat dupa egalul de pe teren propriu cu Stiinta Petrosani. Totusi, nu am putut sa nu remarc o anumita lipsa de respect a oficialilor de meci la adresa Grivitei, iar asta a dus la aparitia unor momente care, iata, ne-au costat destul de mult. Personal, consider ca aceasta lipsa de respect, ca sa nu folosim termene si mai neplacute, nu ar trebui bagata in seama. Noi ar trebui sa ne vedem de jocul nostru si sa practicam acelasi rugby spectaculos si placut care incanta spectatorii de fiecare data cand vin pe Parcul Copilului.

- Intr-adevar am deja aproape patru ani de Grivita si probabil sunt unul dintre cei mai vechi jucatori din lot, dar as spune ca inca sunt "crud". Mai multe de invatat, mai am multe lucruri de pus la punct in ceea ce priveste evolutia ca sportiv. Totusi, din cate am invatat pana acum as fi foarte bucuros sa impart cu mai tinerii mei colegi, cum si cei mai batrani ca mine m-au ajutat sa acumulez experienta. Pana la urma, obiectivul nostru, ca echipa, este sa ne ajutam unul pe celalalt sa crestem si sa progresam impreuna, astfel incat sa facem fata viitoarelor provocari.

- Am fost cautat de mai multe echipe in ultimele luni, dar nu m-am grabit sa dau un raspuns. Am stat, m-am gandit foarte mult la care ar fi cea mai buna varianta pentru mine in acest moment si am ajuns la concluzia ca cea mai buna varianta pentru mine, la momentul actual, este sa raman la Grivita. Grupul, prieteniile formate si atmosfera de la Grivita m-au facut sa raman aici. Sunt destul de sigur ca cele mai multe echipe din Romania nu au ce avem noi. Bucuria cu care venim si sacrificiile pe care le facem pentru a ne antrena si a juca ofera senzatii nemaipomenite. Momentan, nu ma vad jucand in alta parte decat la Grivita. Totusi, nu poti sa stii ce iti rezerva viitorul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu