luni, 20 mai 2024

Alexandru Oancea, dupa esecul de la Barlad: "Cel mai important este sa invatam ceva din aceste infrangeri"

Etapa a VI-a a Diviziei Nationale de Seniori la rugby a adus a doua infrangere consecutive pentru Rugby Club Grivita, formatia noastra cedand, scor 14-29, pe terenul formatiei Rugby Club Barlad.



A fost, din pacate, un meci rezolvat de gazde inca din prima repriza, formatia din Barlad conducand, la pauza, cu 22-0. Grivita a fost obligata sa alerge "dupa egalare" in partea a doua a jocului. Formatia noastra a reusit sa castige repriza a doua, 14-7, dar nu a fost suficient pentru a obtine un rezultat final favorabil.

Esecul, al doilea suferit la rand de Grivita, dupa 10-31 pe teren propriu, cu Politehnica Iasi, pune in dificultate echipa noastra, in conditiile in care pentru gruparea din "Parcul Copilului" urmeaza inca cel putin doua partide dificile, cu CSM Constanta, pe teren propriu, si cu CSM Galati, in deplasare.

Pentru a afla ce s-a intamplat la Barlad, unde s-a jucat soarta meciului, dar şi pentru a afla ce urmeaza pentru Grivita am stat de vorba cu Alexandru Oancea, unul dintre cei mai experimentati jucatori ai Grivitei. Iata mesajul transmis de acesta:

- Da, din pacate este a doua infrangere consecutiva, dar cred ca cel mai important este sa invatam ceva din aceste infrangeri. Meciul de la Barlad zic eu ca s-a decis in prima repriza, cand noi nu am facut ce ne-am propus, ce am lucrat la antrenamente. Din pacate, atat la meciul cu Politehnica Iasi, cat si la meciul de la Barlad au contat si numeroasele absente din lot. Au fost destul de multi baieti care nu au putut fi alaturi de noi pe teren, din cauza accidentarilor sau a problemelor pe care le-au avut de rezolvat la munca. 

- Este clar ca lipsa de experienta este un factor ce a contribuit la cele doua esecuri, deoarece am avut sansele noastre in ambele meciuri, chiar am reusit sa dominam pe alocuri, dar nu am reusit sa concretizam. Nu am reusit sa marcam puncte, iar rugbiul se joaca pe puncte.

- Din punctul meu de vedere, locul 7 din clasament nu reflecta valoarea echipei, nici pe departe. Consider ca ar trebui sa fim in jumatatea de sus a clasamentului, dar acum asta e. Asa cum am mai spus, avem cativa jucatori accidentati, cativa jucatori care nu au putut fi alaturi de noi si atunci aceste absente se simt. Cred ca la orice echipa se cunoaste cand iti lipsesc 3-4 jucatori care, in mod normal, ar putea fi titulari. Prefer, insa, sa vad si partea plina a paharului. Tinerii care ni s-au alaturat in ultima perioada pot profita de aceste absente si pot demonstra ca au calitatile necesare pentru a creste alaturi de noi.

- Urmeaza meciuri grele, intr-adevar, cu CSM Constanta si CSM Galati, dar noi ne dorim sa castigam toate meciurile din aceasta competitie. Avem ca obiectiv, de fiecare data, victoria. Tratam serios toate meciurile si respectam toate echipele.

- Fiind unul dintre cei mai in varsta jucatori din lot, mie, personal, imi este destul de greu sa intru pe teren saptamana de saptamana. Dar cred ca mai tuturor celor de la Grivita le este greu sa intre pe teren saptamana de saptamana. Asta este dezavantajul cand faci rugby din pura pasiune. Este destul de greu sa-ti imparti timpul intre locul de munca sau facultate, familie, rugby si alte probleme de zi cu zi pe care trebuie sa le rezolvi. Sigur, am mai avea nevoie de cativa jucatori cu experienta, dar, in general, la Grivita toata lumea este binevenita. Primim cu bratele deschise si jucatori cu experienta si jucatori cu mai putina experienta, important este ca toti cei care vin alaturi de noi sa vina cu sufletul. Portile sunt deschise pentru toti cei ce doresc sa faca parte din "familia noastra", cu bune si cu rele, asa cum suntem noi.

- In incheiere vreau sa transmit ceva ganduri ce ma rascolesc de ceva vreme. Grivita este o echipa unde se vine cu sufletul si se joaca din inima. Mi-ar placea sa fim tratati si respectati cum sunt tratate si respectate toate celelalte echipe. Avem si jucatori tineri si jucatori mai in varsta ce fac mari sacrificii sa ajunga la meciuri, la antrenamente, etc. Lumea trebuie sa inteleaga ca nimic nu este mai frumos decat o victorie sau o infrangere meritata.

Rugby Club Grivita ocupa locul 7 in clasamentul Diviziei Nationale de Seniori, iar in etapa urmatoare primeste replica formatiei CSM Constanta, pe teren propriu. Duelul ar urma sa aiba loc sambata, 25 mai, de la ora 11.00, pe Parcul Copilului. Cum in fata noastra urmeaza sa se prezinte ocupanta locului 2, echipa care a dat recital in ultima etapa, 69-23 cu CSM Galati, e clar ca pentru Grivita urmeaza o confruntare extrem de grea si in care elevii antrenorului Florin Oprisor au nevoie de o sustinere cat mai mare pentru a incerca sa se ridice la nivelul adversarei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu